MAINOS

Sähköinen rakennuslupa-asiointi kasvaa kovaa vauhtia Tampereella

Talo

Tampere on sähköisten rakennuslupien edelläkävijä Suomessa. Suurista kaupungeista ainoastaan Vantaa on yhtä pitkällä sähköisessä hakemisessa. Tampereella rakentamiseen liittyviä lupia on voinut hakea sähköisesti valtakunnallisen Lupapiste-palvelun kautta laajamittaisesti vuoden 2016 alusta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tampereen lupa-arkkitehti Esa Perttusen mukaan muutos on ollut nopeaa. Enää alle kymmenen prosenttia hakemuksista tulee paperisina.

Kaupungin tavoitteena on nyt ohjata kaikki luvanhakijat asioimaan sähköisesti. Rakennusvalvonnassa luvat käsitellään sähköisesti, vaikka paperisia lupahakemuksia vielä tuleekin. Ne skannataan sähköiseen muotoon.

– Kyseessä on suurin muutos tietokoneen käyttöönoton jälkeen, Perttunen kuvailee sähköisen asioinnin merkitystä. Hänen mukaansa asiakkaan näkökulmasta suuri etu sähköisessä lupahakemuksessa on joustavuus.

– Voi asioida 24/7 eikä tarvitse lähteä minnekään, hän toteaa.

Sekä rakennusvalvonta että luvanhakija hyötyvät Perttusen mukaan siitä, että lupaprosessin läpinäkyvyys kasvaa. Osapuolet voivat seurata lupakäsittelyn etenemistä omalta tietokoneeltaan. Tampereella tavoitteena on, että sähköisen arkistoinnin myötä paperiliikenne loppuu kokonaan vuonna 2017.

Erilaisia rakentamiseen liittyviä lupia haetaan kaupungissa noin 1 500 vuodessa.

Lupapiste On the Road –kiertue starttaa Tampereelta 6.9. – ilmoittaudu mukaan sähköistä rakennusluvan hakua koskevaan infotilaisuuteen.

Syksyllä Suomea kiertävä ”Lupapiste On the Road” -kiertue levittää tietoutta sähköisestä rakennuslupa-asioinnista yhdessä paikallisten rakennusvalvontaviranomaisten kanssa.

Lupapiste-palvelun käyttäjäkunnissa kiertävä infoauto Lupabiili parkkeeraa Tampereelle, missä järjestetään aamupäivällä infotilaisuus sähköisen lupahakemuksen tekemisestä.

Rakennuslupia työkseen hakeville ammattilaisille suunnattu tilaisuus pidetään Tampereen Sokos Hotel Tornissa klo 9-12 (Ratapihankatu 43) . Tilaisuus on maksuton, mutta osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 5 päivää ennen tilaisuutta, sillä paikkoja on rajoitetusti. Tarkasta tilaisuuden sisältö Tampereen rakennusvalvonnan sivuilta tai Lupapisteen tapahtumakalenterista.

Myös viestimet ovat tervetulleita paikalle.

Mikä on Lupapiste?

Lupapisteessä voidaan hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa luvanhakuun liittyvä viranomaisasiointi sähköisesti aikaa ja rahaa säästäen – ajasta ja paikasta riippumatta. Sähköisessä hakemuspalvelussa on mukana jo yli 140 kuntaa, joista yli 80 kuntaa on avannut palvelun käyttöön luvanhakijoille. Lupapisteen tuottaa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita Oy ja palvelu on kehitetty yhteistyössä ympäristöministeriön sekä käyttäjäkuntien kanssa.

Tutustu palveluun ja edistä rakentamisen luvanhakua osoitteessa www.lupapiste.fi

Ilmoittaudu mukaan kiertueen infotilaisuuteen täältä >

Lisätietoja:

Tampereen kaupungin rakennusvalvonta

www.tampere.fi

Solita Oy

www.solita.fi

Lähde: Cision News, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

rakennuslupa rakennuslupia rakennusluvat rakennustyömaa rakentaa


Lisää samasta aiheesta