MAINOS

Sähkömies vastaa – Auton lämmityksen ajastus

Piha

Lukijan pihaan on rakentumassa autokatos ja lämmityspistokkeiden ajastusmahdollisuudet aiheuttavat pohdintaa. Löydä sähkömies -palvelun (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto) ammattilaiset vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Kysy sähkömieheltä suomela.fi/kysy-sahkarilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pihaani on rakentumassa autokatos kahdelle autolle. Mikä on helpoin tapa järjestää autojen lämmityspistokkeiden ajastus? Toivottavasti löytyy nykyaikaisempi ratkaisu, kuin ajastuusmöltin laittaminen pistokkeeseen. Toisen auton käyttäjällä on epäsäännölliset työajat, joten ajastuksen aikaa pitäisi pystyä muuttamaan helposti.

Ella

Sähkömies vastaa

Kysymyksestä ei selviä missä pistorasiat ovat, lämmitystolpassa vai seinällä? Lähtökohtaisesti oletan, että nämä ovat ulkona, jolloin käyttölämpötila ja kosteus on otettava huomioon.

1. vaihtoehto, ohjattava pistorasia: Hakusanoilla etäohjattava pistorasia löytyy tuotteita pelkällä etäohjauksella ilman ajastinta ja WiFi yhteyden yli toimivia ajastettavia malleja. Pelkkiä etäohjattavia malleja löytyy selkeästi ulkokäyttöön soveltuvina ja ajastettavissa WiFi tuotteissa taas ulkomalleja ei äkkiseltään löytynyt.

2. vaihtoehto, automaatio: älykkäämpi ratkaisu olisi kotiautomaatio järjestelmän soveltaminen tähän. Tämä ratkaisu on huomattavasti arvokkaampi, mutta myös kestävämpi ja todennäköisesti myös toimivampi.

Joka tapauksessa tarvitset ammattilaisen paikalle näihin asennuksiin, joten hän on paras arvioimaan asennusolosuhteet ja soveltuvan ratkaisun.

— tekninen asiantuntija Matti Orrberg Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Onko sinulla sähköistä kysyttävää?

Onko sinulla sähköasioihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit saada luotettavia vastauksia? Kysy sähkömieheltä osoitteessa www.suomela.fi/kysy-sahkarilta

Kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ajastin ajastus autoilu autokatos auton lämmitys Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä lämmityspistoke


Lisää samasta aiheesta