MAINOS

Sähkömies vastaa – Pihavalaisimien oikosulku

MökkiPiha

Pihavalaisin on mennyt oikosulkuun, mikä neuvoksi? Löydä sähkömies -palvelun (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto) ammattilaiset vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Kysy sähkömieheltä suomela.fi/kysy-sahkarilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mökillä 5 pihavalaisinta on mennyt oikosulkuun. Pampuissa ja lamppukytkennöissä ei vikaa. Kaapelissa olettaisin olevan vian. Miten saan sen selville. Onko sellaista mittaria, joka ilmaisee maahan upotetussa kaapelissa vaurion?

Benedictus

Sähkömies vastaa

Vian paikantamiseen tarvitaan sähköistysalan ammattilainen ammattilaisvälineineen. Jos kyseessä on maakaapelivika, se voi löytyä eristysvastusmittarilla, jolla pystyy paikallistamaan vikapaikan karkeasti johonkin kaapeliosuuteen.  Ellei vika löydy eristysvastusmittarilla, sitä voidaan etsiä kaapelitutkan avulla tarvittaessa signaaligeneraattoria apuna käyttäen. Ellei vika näilläkään laitteilla löydy, voidaan ottaa avuksi esim. syöksyaaltogeneraattori.

— tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Onko sinulla sähköistä kysyttävää?

Onko sinulla sähköasioihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit saada luotettavia vastauksia? Kysy sähkömieheltä osoitteessa www.suomela.fi/kysy-sahkarilta

Kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä löydä sähkömies oikosulku pihavalaisin STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto sähkömies