MAINOS

Sähkömies vastaa – Sähköjohdon suojamuovi halki

Sisustus

Vuosikausia palvelleen mankelin sähköjohdon suojamuovi on alkanut halkeilla. Mikä neuvoksi? Löydä sähkömies -palvelun (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto) ammattilaiset vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Kysy sähkömieheltä suomela.fi/kysy-sahkarilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mankelin johto on vuosikausia kääritty mankelin takana siihen tarkoitukseen laitettujen kiinnityskoukkujen ympärille. Nyt johdon päällysmuovi on alkanut murtua taitekohdista.

Sähköpiuhat eivät kuitenkaan sieltä sisältä näy, ja nyt haluaisin tietää, voinko vahvistaa murtumakohtia pyörittämällä taitekohtiin huolellisesti sähköteippiä?

Uma

Sähkömies vastaa

Sähköteippi tulisi olemaan tuossa hyvin lyhytaikainen ratkaisu eikä edes välttämättä juurikaan lisää turvallisuutta, vaan jopa päin vastoin. Jos mankeli on muutoin kunnossa, niin siihen kannattaa ilman muuta vaihtaa uusi ehjä liitosjohto. Sähköturvallisuuslaki sallii sähköalalle maallikon tehdä yksivaiheisen liitosjohdon ja pistotulpan vaihtotyön. On kuitenkin hyvä muistaa, että väärin tehtynä sekin voi tehdä laitteesta hengenvaarallisen, joten jos ei varmuudella tiedä, mitä on tekemässä, kannattaa työ jättää sähköalan ammattilaiselle.

— tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Onko sinulla sähköistä kysyttävää?

Onko sinulla sähköasioihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit saada luotettavia vastauksia? Kysy sähkömieheltä osoitteessa www.suomela.fi/kysy-sahkarilta

Kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

johto Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto sähköjohto sähkömies sähkömies vastaa


Lisää samasta aiheesta