MAINOS

Sähkötakka – uudenlainen lämmittävä tunnelmanluoja

Lämmitys

Sähkötakka on käyttäjän kannalta helppo ja huoleton vaihtoehto, kun halutaan kotiin sisutustakka, joka luo takkatulen tunnelmaa ja on samalla näyttävä lisälämmittin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sähkötakka on vaivaton, sillä sitä ei tarvitse vahtia. Sähkötakkaan ei myöskään tarvitse lisätä puuta tai muuta polttoainetta.

Sähkötakka Akaroa seinämalli luo tunnelmaa
Akaroa, Takkatunnelma,1430 €

Sähkötakan asennus on helppoa, sillä hormia ei tarvita. Takka koostuu yleensä kahdesta perusosasta: takkaelementistä ja kehyksestä. Asennuksessa takkaelementti sijoitetaan sisustuksellisesti sopivaan paikkaan, takkaelementti asetetaan kehyksen sisälle ja sen jälkeen kytketään takka pistorasiaan. Varsinainen käyttö hoituu useimmista malleista löytyvällä kaukosäätimellä tai käyttäkytkinten avulla. Sähkötakka voidaan pääsääntöisesti asentaa vain kuiviin tiloihin.

Liekkiefektejä on monenlaisia ja niitä voi säätää

Sähkötakka manhattan lattiamalli
Sähkötakka Manhattan, 1kW/2kW, vaalea 1699, Netrauta

Liekkiefekti perustuu usein optiseen valokalvoon, johon efekti heijastetaan. Kehittyneemmissä malleissa liekkien voimakkuutta ja väriä voi säätää kaukosäätimellä kuhunkin tunnelmaan sopivaksi. Valoefektin sähkönkulutus on yleensä vain normaalin sisävalaisimen verran. Myös ”palavaa materiaalia” on mahdollista joissakin malleissa vaihtaa. Vaihtoehtoina ovat klapit, hiili tai erilaiset kivet.

Sähkötakka on myös lisälämmitin

Sähkötakka Albany, lattiamalli Finnrusticasta
Albany, Finnrustica, 2385 €

Sähkötakkojen lämmitysteho on yleensä noin 1000 – 2000 W. Joissakin malleissa lämmitystehoa voi säätää. Lämpöpuhallin jakaa lämpöä tasaisesti asuintilaan, jolloin asuintila lämpiää nopeammin ja tehokkaammin. Yleensä myös pelkkää liekkitoimintoa, ilman lämpövastuksen päälle kytkemistä, voi käyttää.

Sähkötakan liekkiefektiä voi säätää
Liekkiefektejä voi säätää, Kuva: Flameritefires.com

 

Lähteet ja lisätietoja:

www.takkatunnelma.fi  
www.uuttakotiin.fi
www.on24.fi
www.netrauta.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sisustustakka sähkötakka takka