Siirry pääsisältöön

Sähkötyökalut lisäävät työn sujuvuutta

Talo
Työvälinevalinnat vaikuttavat rakennustyön sujuvuuteen. Sähkötyökalut helpottavat työvaiheita ja nopeuttavat projektin etenemistä.
Työvälinevalinnat vaikuttavat rakennustyön sujuvuuteen. Sähkötyökalut helpottavat työvaiheita ja nopeuttavat projektin etenemistä.
Teksti Annuli Perheentupa
Kuvat valmistajien ja maahantuojien
 
Huom! Hinnat ja saatavuus marraskuussa 2004
 
Pöytäsirkkelillä sahaaminen sujuu nopeasti.  
Pöytäsirkkelillä sahaaminen sujuu nopeasti
Pöytäsirkkelillä puun ja rakennuslevyjen sahaaminen sujuu nopeasti, ja työn jälki on täsmällistä. Bilteman pyörösahassa on 0-45 asteen jiirisahausmahdollisuus, portaaton sahaussyvyyden säätö ja purunpoistoliitäntä. Sahauspöytä levennys- ja pidennysosan kanssa 950 x 935 mm
 
Fein Multimaster toimii monessa tehtävässä  
Konepaketeilla voi tehdä monenlaisia töitä
Fein Multimasterilla voi muun muassa sahata, hioa, kaapia, katkaista, teroittaa, kiillottaa, leikata, avata kaakelisaumoja, työstää kiveä ja betonia. Elektroninen kierrosluvun säätö lisää tarkkuutta ja käyttömukavuutta. Konepaketit maksavat lisäosavalikoimasta riippuen 213-298 euroa ja niitä myyvät Fein-jälleenmyyjät, kuten Hobby Hall.
 
Sihti-Simo on Black-& Deckerin heiluripistosahauutuus  
Heiluripistosaha => uutuus!
Sihti-Simo on Black-& Deckerin heiluripistosahauutuus, jossa on 360 asteen kiertoterätoiminto ja turboheiluritoiminto. Portaaton nopeus parantaa kontrollia, samoin sahausikkuna, joka helpottaa sahauslinjan näkemistä. Teränvaihto käy helposti ilman työkaluja, ja pölynpoistojärjestelmä pitää työympäristön siistinä ja parantaa näkyvyyttä sahattaessa. Suositushinta 99 euroa, myynti rautakaupoissa kautta maan.
 
Naulain säästää aikaa ja vaivaa  
Naulain säästää aikaa ja vaivaa
Naulaimet säästävät aikaa ja vaivaa rakennustyössä. Bex Pro on ammattilaisen merkki, jolle annetaan kahden vuoden takuu. Runkonaulain A34/100:n lyöntisyvyyden säätö ja pehmustettu kärkivarmistin takaavat myös virheettömän ulkovuorinaulauksen. Bexiä myyvät muun muassa Rautia ja K-rauta, missä hinta on 299 euroa.
 
Poravasaralla siistiä jälkeä  
Poravasaralla siistiä jälkeä
Poravasara poraa jopa raudoitettua betonia. Jälki on siistimpi ja tarkempi kuin iskuporakoneella, eikä laite vaella sivuittain. Makitan poravasaroissa on patentoitu SDS+ -teränkiinnitysjärjestelmä. Adapterin avulla niissä voidaan käyttää myös tavallisia puu- ja kiviseinäteriä. HR2450FT:ssa on vakiona talttaustoiminto. Makitaa myyvät muun muassa Rautia ja-K-rauta, missä hinta on 295 euroa.
 
Flex Kirahvi WS702VEA:lla seinien ja kattojen hionta sujuu jopa 4-5 kertaa nopeammin  
Kirahvilla hiot nopeammin
Flex Kirahvi WS702VEA:lla seinien ja kattojen hionta sujuu jopa 4-5 kertaa nopeammin kuin perinteisellä nivelhiomavarrella. Kirahvin ja S36-automaatti-imurin ansiosta työ on lähes pölytöntä. Laite on tarkoitettu kipsilevylle, mutta sillä voi hioa muitakin pintoja. Tiedustelut H&H Tuonti.
 
Puukkosahalla on paljon käyttöä rakennus-, korjaus- ja purkutöissä  
Järeään sahaukseen
Puukkosahalla on paljon käyttöä rakennus-, korjaus- ja purkutöissä. Oikealla terällä onnistuu lähes kaikkien materiaalien sahaus ja katkaisu. Milwaukee- ja AEG-merkkisiä sahoja tuo maahan Atlas Copco Tools. Myynnissä on sekä verkkovirralla toimivia että akkukäyttöisiä laitteita. Rakentajalle sopivat puukkosahat maksavat 250-500 euroa, ja niitä myyvät valtuutetut jälleenmyyjät eri puolilla Suomea. Tiedustelut Atlas Copco Tools.
 
Sähkökäyttöinen käsihöylä laajoille pinnoille  
Sähkökäyttöinen käsihöylä laajoille pinnoille
Sähkökäyttöinen käsihöylä nopeuttaa laajojen pintojen tasoitusta. Bosch PHO 20-82 on luokassaan markkinoiden nopein kutteri. Patentoitu teräjärjestelmä, jonka ansiosta leikkauskitka on pienempi kuin perinteisessä teräratkaisussa, joten terän käyttöikä on jopa kaksi kertaa tavallista pidempi. Lastunpoisto vasemmalle tai oikealle. Suositushinta 119 euroa, myynti rautakaupoissa kautta maan.
 
Leikkurilla kyytiä laatoille  
Leikkurilla kyytiä laatoille
Sähkökäyttöisellä leikkurilla saat laatat ja klinkkerit halki siististi ja helposti. Timanttilaikallinen DeuZer-leikkuri maksaa 49,95 euroa ja sitä myy Hong Kong.
 
Jyrsimellä leikkaat siististi   
Jyrsimellä leikkaat siististi
Yläjyrsin leikkaa urat, huullokset, lovet ja koristelistat nopeasti ja siististi. CO/Techin jyrsimessä on portaaton kierrosluvun säätö, jyrsimissyvyyden hienosäätö ja karalukko nopeaan terän vaihtoon. Mukana kiristyshylsyt 6 ja 8 millin varsille, sivusuoja ja pölynimurisovitin. Hinta 46,90 euroa, myynti Clas Ohlson.