MAINOS

Katso parhaat säilytysratkaisut ja sisustusvinkit – sisusta koti kevääseen

Sisustus

Säilytysratkaisut avainasemassa: Kodin yleisilmettä voi helposti kohottaa siivoamalla turhat roinat pois ja noudattamalla muutamaa helppoa sisustusvinkkiä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kotiin saa helposti uutta ilmettä ja piristystä muuttamalla huonekalujen järjestystä uuteen uskoon ja tuomalla keväisen raikkaita värejä kodin tekstiileihin. Ennen kuin sisustuskärpänen puraisee, on syytä laittaa kodin raamit kuntoon ja kiinnittää huomiota muun muassa siihen, ettyä tavarata pysyvät hyvässä järjestyksessä.

– Monitoimikalusteet, kuten erilaiset rahit ja penkit kätkevät tavaroita kätevästi sisäänsä ja suojaavat niitä pölyltä. Pienet esineet puolestaan piiloutuvat kätevästi hyllyille sisustukseen sopiviin koreihin ja laatikoihin.

Kodin kevätjärjestelyissa kannattaa muistaa hyödyntää myös asunnon korkeutta – tarvittaessa seinähyllyjen tai korkeiden, keveiden avohyllyjen avulla saa lisätilaa esimerkiksi pienemmille sisutustarvikkeille tai viherkasveille, Riikka Leskinen JYSKistä kertoo.

Myös erilaisten lipastojen ja vitriinikaappien tarjonta on monipuolistunut entisestään. Saman sarjan eri kokoisia ja korkuisia lipastoja yhdistelemällä pystyy varsin hyvin hyödyntämään oman kodin neliöt.

Pastellit, metallit ja mustavalkoisuus ovat kevään trendikkäimmät sisustusvärit

Kevään valon myötä myös sisustusväreihin ilmestyy keväistä kirkkautta ja herkkiä pastellisävyjä. Myös mustavalkoisuus sisustamisessa jatkaa edelleen vahvasti.

– Mustavalkoisia kuoseja voi rohkeasti yhdistellä toisiinsa, ja silti kokonaisuus säilyy yksinkertaisen raikkaana. Kultaiset tai kupariset sisustustuotteet ovat edelleen trendikkäitä, ja niitä on helppo yhdistää myös keväisimpien värien tai vaikkapa tulppaanien kanssa, Leskinen kuvailee.

Makuuhuoneen tai oleskelutilojen ilmeen päivittäminen kevätkauteen sopivaksi käy helposti ja suhteellisen edullisesti esimerkiksi vaihtamalla tyynynpäälliset, torkkuhuovan tai verhot. Nyt on myös aika miettiä, mikäli sisustuksessa kannattaisi jatkaa samaa ilmettä parvekkeelle saakka.

Kunnon säilytysratkaisut säästävät tilan lisäksi hermoja

Säilytysratkaisut - kenkäkaappi

Kengät pysyvät katseelta suojassa kenkäkaapissa

Talven selän taittuessa on aika siirtää talvivaatteita varastoon, ja sen myötä uusia vanhat, toimimattomat säilytysratkaisut. Riikka Leskinen JYSKistä paljastaa muutaman kikan, joilla vaatteiden varastointirumban voi tehdä itselle helpommaksi.

– Läpinäkyviin, kannellisiin laatikkoihin varastoimalla näkee helposti yhdellä vilkaisulla kunkin laatikon sisällön. Toinen hyvä keino luoda järjestystä on käyttää erivärisiä laatikoita – talvivaatteet löytyvät jälleen esimerkiksi sinisellä värikoodilla. Tyhjiöpusseilla laatikkoihin saa sullottua mahdollisimman paljon vaatteita.

Leskinen muistuttaa myös, että eteinen kaipaa näihin aikoihin erityistä huomiota.

– Keväällä eteinen otetaan erityistarkkailuun: onhan kuramatto kunnossa ja kevätkengille riittävästi säilytystilaa esimerkiksi katseelta suojaavassa kenkäkaapissa? Liukuovikaapin taakse kannattaa myös kurkata ja tarkistaa, tarvitaanko uusia henkareita, pukupusseja tai lokerikkoja.

Kodin sisustaminen kevätkuntoon – muista nämä:

  • Raivaa turha roina sisustusinnostuksen alta pois! Huonekalut, kuten rahit ja penkit voivat olla näppäriä säilytyspaikkoja. Hyödynnä myös huonekorkeus säilytyksessä.
  • Kaikkea ei tarvitse kerralla uusia. Voit esimerkiksi keventää ruokatilan tunnelmaa hankkimalla pöydän ympärille keveämmät tuolit.
  • Kodin ilme piristyy hetkessä verhoja tai sisustustyynyjä vaihtamalla. Käytä keväällä rohkeasti raikkaita värejä.
  • Talvivaatteet varastoit kätevästi värikoodattuihin säilytyslaatikkoihin.

 

Kevät - sisustaminen

Kevät tuo sisustusväreihin kirkkautta ja herkkiä pastellisävyjä.

 

Lähde ja kuvat: www.jysk.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eteinen sisustaminen säilytysjärjestelmät säilytysratkaisut