Satavuotiaaseen puutaloon remontoitiin toiveiden alakerta

Talo
Näyttelijä Niina Lahtinen sai toiveidensa alakerran – ja pirteät pesutilat. Tutustu remonttiin ja kuviin!

Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen onni asuu Riihimäellä, pikkuisessa, liki satavuotiaassa puutalossa. Nyt taloon tehtiin alakerran remontti.

– Me tykätään asua pienesti, talossa on tunnelmaa. Täällä pidettiin jo 1970-luvulla kovia taiteilijabileitä. Pihasaunakin paloi, Niina kertoo. Edes perheen hyvän ystävän, Janne Katajan vihjailut isommasta talosta eivät auttaneet. Sen sijaan Janne sai suunniteltavakseen alakerran saunan, eteisen ja vessan täysremontit. – Emme ole itse sisustusihmisiä, vaikka viihdymmekin kauniissa kodissa. Jannella on parempi silmä… ja kyllähän ” Riihimäen teuvolomaniin” pitää uskoa, Niina ja Aku vakuuttavat.


Iloista valoa portaikkoon! Select 21 -sarjan Daisy Flowers -kattovalaisimessa on yhdeksän erimuotoista, kierrätyskankaista valmistettua varjostinta.

Haasteena oli saada pienet neliöt tehokäyttöön, silmäniloa unohtamatta. – Vanhan talon remontoinnissa kannattaa ottaa huomioon talon ikä ja tyyli, mutta välttää museon rakentamista, Janne muistuttaa. Tämänkin remontin tuomat muutokset ovat osa talon historiaa jo huomenna. Remontin urakoitsijaksi valittiin Rakennus Pe-Ra Oy, jonka ammattilaiset saivat ensitöikseen purkaa vanhan saunan ja pesuhuoneen erottavan väliseinän. – En olisi uskonut, että niin pienestä tilasta tuli näin avara. Voimme nyt istua saunassa ja katsoa kun lapset istuvat kylpemässä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Talo on muuttanut muotoaan perheen tarpeiden myötä


Seinän sormipaneeli jatkuu kauniisti saunan ja pesuhuoneen kattoon. Valokuidut ja valaiseva lämpömittari.

Vielä kymmenen vuotta sitten nuoripari kiipesi makuuhuoneeseen tikapuita pitkin. – Esikoista odottaessani tajusin, että tarvitsen yläkertaan raput. Eteinen sai laajennusosansa, kun lastenvaunut mahtuivat sisään vain edestakaisin hinkkaamalla.

Jo kertaalleen remontoidussa eteisessä ei ollut tarpeeksi säilytystilaa harrastusvälineille. Niinaa ja Akua harmitti myös se, että kaikki elementit olivat visuaalisesti eri sarjaa. Tunnelma rauhoittui jo sillä, kun Janne valitsi sinisen seinän tilalle Pihlgrenin klassiset tapetit ja maalautti raput valkoisen kiiltäviksi Betolux-maalilla. Laminaatti- ja laattalattian kirjava yhdistelmä sai väistyä talon henkeen sopivan lautalattian myötä.

Istuinpenkkeinä toimiviin laatikoihin saatiin tilaa lasten luistimille. Pesutiloihin Janne tilasi tehtaalta lakkaamattomat ovet, jotka ammattilaiset maalasivat lattian ja tasojen kanssa samaan sävyyn. – Saimme mielettömän kivan eteisen, jossa voimme tanssia ja joogata tyttöjen kanssa, Niina iloitsee.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

WC:ssä millintarkkaa mitoitusta


Ahdas pesutila muuttui avaraksi kotikylpyläksi Hietakarin lasiseinän myötä. Tähtisaunan ja valaiseva Malja-kiuas Magnumkiukaiden mallistoa.

Talon ainoassa, neljän neliön vessassa sijaitsivat perheen muuttohetkellä myös pesukone ja suihkukaappi. – Homma toimi, kun osasi peruuttaa sopivasti, Niina näyttää hivutustaktiikkaansa. Vaikka suihkukaappia ei vessassa vuosiin enää ole ollutkaan, riitti Jannella haastetta. Remonttiteemaksi muotoutui: räiskyvää hyvänolon rauhaa – pyykinpesun lomaan.

Pieneen vessaan ei peili- ja allaskaappeja mahtunut


Kaunis kuin koru. Juliska-kalusteiden säilyttimessä pysyvät hiuspinnitkin järjestyksessä.

Säilytysongelma ratkaistiin kapealla ja korkealla laatikostolla, joka löytyi keittiövalmistajan valikoimista. Kalusteiden paikat Janne mitoitti millintarkasti: pesukoneen luukku mahtuu juuri ja juuri aukeamaan. Räiskyvän ilmeen Janne loihti iloisella PiP Studion tapetilla, joka löytyi RTV:n valikoimista. WC:n valaistusolot muuttuvat lempeästä yövalosta arkivaloon – ja yhdeksään muuhun vaihtoehtoon siltä väliltä.

Mikä remontin tuoma muutos Niinaa ilahdutti eniten?


WC PiP Studion tapetti ja tiililadotut Fasadi-laatat tuovat vanhaa tunnelmaa modernissa muodossa. Ikkuna sai kauniit kehykset Betterhomen listoista, peili Laulumaalta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kaikki on nyt hyvää, mutta on sauna kyllä vertaansa vailla. Jannen katse suuntautuu jo ylöspäin. – Kun alakerta on nyt kunnossa, pitäisikös tuo yläkertakin hoitaa? Sinnehän saisi vaikka siskonpedin…

Katso lisää kuvia


Suihku Svedbergsin pieneen tilaan mahtuvaan suihkuammeeseen saa erillisen, käännettävän suihkuseinän. Hanat Oraksen.

Remontti
GetaCoren allastaso teetettiin pieneen tilaan. Vesiputoushana Oraksen Il Bagno Alessi -sarjaa.

Remontti
Terapiaa varpaille. Lämmin luonnonkivilattia hellii jalkapohjia. Stone matmix -laatta, RTV.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Remontti
Oras Eterna Valomerkki lotraukselle! Oras Eterna vilkuttaa vihreää valoa ekologiselle suihkuajalle. Neljän minuutin jälkeen vedentulo lakkaa automaattisesti.


Lisätietoja:

www.rakennuspera.com
www.tervastaso.fi
www.hietakari.fi
www.tahtisaunat.fi
www.magnumkiuas.fi
www.cariitti.com
www.rtv.fi
www.juliska.fi
www.room21.fi

Lue myös: Sisusta koti myyntikuntoon, Keittiöideoita – vanhan puutalon moderni keittiö, Hillitty makuuhuoneen sisustus on unen kannalta paras, Viihtyisä koti: kauniita unia makuuhuoneessa, Sisustusideoita: Viihtyisä makuuhuone ja Makuuhuoneen sisustus on avain hyvään uneen