Saunakalusteet ovat Cariitin uusi aluevaltaus – TAIVE-mallisto haastaa perinteiset lauteet

Kylpyhuone

Cariitti on aiemmin tunnettu valaistusten asiantuntijana, mutta nyt valikoimaan on tullut aivan uusi tuotekokonaisuus. Lokakuussa lanseerasimme saunamalliston, johon sisältyy kaikki lauteista suunnittelupalveluun. Saunan koko sisustus pukuhuoneita myöten on siis mahdollista saada Cariitilta. Saunojen sisustuksessa Cariitti halusi lähteä tekemään jotain ainutlaatuista ja visuaalisesti näyttävää. TAIVE-saunoissa onkin panostettu muotoiluun, käytännöllisyyttä ja kestävyyttä unohtamatta.

↑ Cariitti TAIVE-sauna

Yhtenäistä designia

TAIVE-saunat sopivat saunojalle, joka arvostaa saunassa tyylikästä, skandinaavista muotoilua ja yhtenäistä ulkonäköä. Saunakalusteiden muotoilua ei kuitenkaan ole suunniteltu miellyttämään vain silmää, vaan ne ovat myös erityisen mukavat käyttää.

Lähtökohtana TAIVE-saunojen suunnittelussa oli tehdä jotain toisin. Lauteiden ulkonäössä ei ole tapahtunut suuria muutoksia vuosikausiin, joten mielestämme ei ollut järkevää lähteä toistamaan samaa. Lopputulos on TAIVE-lauteet, joiden ulkomuoto muistuttaa enemmän huonekalupuusepän valmistamaa tuotetta kuin perinteisiä lauteita.

Lauteet on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista ja pinnalla on eurooppalainen tammiviilu, joka on tuttu materiaali huonekaluissa, mutta jota ei ole totuttu näkemään saunassa. Linjakas muotoilu luo saunalle persoonallisen ilmeen.

TAIVE-saunatuotteilla on helppo luoda yhtenäisiä kokonaisuuksia. Saunan sisustuspaneelit mukailevat lauteiden muotoa ja ne on valmistettu samasta materiaalista. Pukuhuoneisiin on saatavissa penkit ja kaapit, jotka on tehty samoista elementeistä kuin saunan sisustus.

Saunan valaistuksen tarkoitus ei ole tuoda tiloihin vain valoa vaan myös tunnelmaa. Cariitilla on vuosikymmenten kokemus valaistuksesta, joten olemme asiantuntijoita siinä, miten valaistuksella voidaan korostaa haluttuja yksityiskohtia ja muunnella tilojen ilmettä.

Kotimaista laatua kaiken kattavana palveluna

TAIVE-sauna on kotimainen tuote, joka valmistetaan puusepäntyönä Espoossa. Materiaaleilla on paras mahdollinen päästöluokitus, mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat turvallisia ja sertifioituja.

Materiaalien kestävyys on saunassa avainasemassa. TAIVE-lauteet ja -paneelit on käsitelty kosteudelta ja lialta suojaavalla suojavahalla, joten ne pysyvät kauniina pitkään. Suojavahalla kalusteille voidaan antaa myös toivottu sävy viidestä värivaihtoehdosta. Paneelit ja pukuhuoneiden kalusteet ovat värjättävissä samoilla sävyillä kuin lauteet.

Saunaa suunnitellessamme otamme huomioon asiakkaan toiveet projektin jokaisessa vaiheessa. Periaatteemme on, että saunan rakentamisen ei tarvitse viedä asiakkaan aikaa. Asiakkaan halutessa hoidamme saunan suunnittelun ja asennuksen avaimet käteen -palveluna, jolloin asiakkaan tehtäväksi jää lähinnä tilojen mittojen antaminen ja värin valitseminen.

Palveluun sisältyy asiakkaan halutessa jälkihoito, eli yksityisiin saunoihin saunanhoitotuotteita ja julkitiloihin huoltosopimus. Kevyempää palvelua toivova asiakas voi hoitaa suunnittelun ja asennuksen itse, jolloin me vain toimitamme hänen toivomansa kalusteet.

Jos haluat tutustua saunakalusteisiimme lähemmin, tule käymään showroomissamme Espoossa. Saunamme ovat esillä myös Helsingissä Kevätmessuilla 4.-7.4.2019.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Cariitti sauna saunamallisto saunan lauteet saunanlauteet saunasisustus saunasuunnittelu sähkösauna TAIVE

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.cariitti.fi

Cariitti on perheyritys, joka haluaa tuoda kaikkiin tiloihin valoa ja viihtyisyyttä. Valikoimaamme kuuluvat monipuoliset valaistusratkaisut ja kotimaisena puusepäntyönä valmistetut saunan lauteet sekä pukuhuonekalusteet. Cariitilla on vuosikymmenten kokemus valaisinvalmistuksesta, ja vuonna 2018 laajensimme valikoimaamme TAIVE-saunamallistolla.
Olemme rakentaneet Espoon Suomenojalla sijaitsevaan myymäläämme näyttelytilat, joissa asiakkaat pääsevät tutustumaan sekä erilaisiin valaistusratkaisuihin että TAIVE-saunamallistoon. Samoissa tiloissa työskentelevät myös 17 työntekijäämme. Asiantunteva henkilökuntamme tarjoaa jokaiselle asiakkaalle yksilöllistä palvelua.
Periaatteemme on aina ollut, että valaistuksessa ei ole kyse vain valon määrästä, vaan myös tunnelman luomisesta. Siksi oli luonteva askel tuoda markkinoille TAIVE-saunamallisto, joka on kehitetty samalla tausta-ajatuksella. Emme tarjoa vain lauteita, vaan autamme asiakkaitamme rakentamaan viihtyisän ja harmonisen tilan, jossa sekä silmä että mieli lepäävät.
Arvoihimme kuuluvat kotimaisuus, jatkuvuus ja ympäristöystävällisyys. Haluamme tarjota asiakkaillemme korkealuokkaisia tuotteita, jotka kestävät aikaa sekä laatunsa että ajattoman muotoilunsa puolesta.

Iloa ja kukoistusta

Muinaisen Kreikan mytologiassa tunnettiin kolme viehätysvoiman ja kauneuden jumalatarta – Aglaia (kirkkaus), Eufrosyne (ilo) ja Thaleia (kukoistus) – joiden tehtävänä oli antaa ihmisille iloa ja viehätysvoimaa. Sulottaret tunnettiin myös Khariitteina.

Cariitin tarina alkaa jo 1940-luvun lopulla, Kari Ruokosen lapsuudessa. Leluja ei tuohon aikaan liiemmin ollut, mutta kaupassa nähty taskulamppu herätti pienen Karin kiinnostuksen. Kuinka jännittävää olisikaan tutkia lampun valokeilan paljastamia salaisuuksia hämärässä metsässä, leikkiä varjoilla pimeässä kellarissa – ja kuinka sama lamppu toisi tarpeen tullen lämpöä ja turvaa. Taskulamppu maksoi 90 penniä, joka oli pikkupojalle pieni omaisuus. Kari säästi yli kahden kuukauden viikkorahansa saadakseni sen, mistä unelmoi.

Myöhemmin valaistuksesta tuli Karille ammatti. Perustettuaan muutaman valaisinyrityksen ja päädyttyään Kirkkonummella toimivan perinteikkään Valaisinpajan toimitusjohtajaksi, hän päätti perheineen ostaa yrityksen. Kun Ruokosen perheestä tuli Valaisinpajan omistaja vuonna 1998, päätettiin myös yrityksen nimi vaihtaa Cariitiksi.

Moni asia on muuttunut vuosikymmenten aikana, esimerkiksi LED-valon kehittyminen on mullistanut maailman ja valaistustekniikan kehitys jatkuu edelleen. Cariitin toiminnan ydin – ainutlaatuiset valaistuselämykset – on kuitenkin säilynyt ennallaan.

Kun moni muu valaisinvalmistaja pyrkii lisäämään valoa kansalle, Cariitti asettaa tavoitteensa korkeammalle. Cariitti haluaa tehdä valoa kauniisti, tyylikkäästi ja viehättävästi. Cariitti tuo ihmisten elämään kirkkautta, iloa ja kukoistusta, aivan kuten antiikin Kreikan sulottaret.

Lue lisää: Cariitti