MAINOS

Savustusgrilli ja muut kevään grillitrendit

Piha

Savustusgrilli tarjoaa uudenlaisia makuelämyksiä grillaajille. Vaihtoehto kertakäyttögrilleille on pieni ja helposti mukana kulkeva piknik-kaasugrilli. Tutustu grillitrendeihin!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Suosituille kertakäyttögrilleille on viimein tullut kestävä vaihtoehto: pieni ja helposti mukana kulkeva piknik-kaasugrilli. Myös uudet pallogrillit on yhä helpompia ottaa mukaan piknikille lukittavan kannen ja kantokahvan ansiosta. Savustusgrilli tarjoaa uudenlaisia makuelämyksiä grillaajille. Savumakuja on valittavana pähkinäpuusta omenaan ja kirsikkaan.

Grillaaminen onnistuu nykyään helposti kodin ja mökin ulkopuolella. Tänä vuonna puistoissa, retkillä ja veneillä grillaaminen on tehty entistä sujuvammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Piknik-kaasugrilli korvaa kertakäyttögrillin

– Kertakäyttögrillit ovat olleet suosittuja piknik-grillaukseen. Uskomme, että kestävät, pienet ja helposti mukana kulkevat kaasugrillit tulevat nostamaan suosiotaan tänä vuonna, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Antti Pakarinen.

Esimerkiksi Nordic Season Summer BBQ -piknik-kaasugrilli on kevyt ja kulkee kätevästi mukana kesäriennoissa.

– Kaasugrilli kuumenee nopeasti ja vaivattomasti ilman sotkua verrattuna esimerkiksi hiiligrilliin. Kun grillaaminen on lopetettu, grilli jäähtyy nopeasti muutamassa minuutissa ja voit pakata sen mukana tulevaan salkunmalliseen kantolaukkuun. Kertakäyttö- ja hiiligrillissä pitää ehdottomasti huolehtia grillin käytön jälkeen, että se on varmasti sammunut. Edullinen piknikgrilli myös kestää kesästä toiseen

– Lisäksi grilli on monikäyttöinen: keittolevy toimii hyvin parillana ja sillä voi paistaa vaikka kananmunia. Pienen kattilan avulla siinä lämpenee myös kahvivesi. Yksi kaasupullo kestää noin 1,5 tuntia. Meiltä saa näitä pulloja ja meille voi tuoda ne myös kierrätykseen, Pakarinen kertoo.

Piknik-grillauksen klassikko on pieni pallogrilli

Pallogrillin suosio on pysynyt vakaana vuodesta toiseen. – Nämä grillit herättävät kiinnostusta kivan ulkomuotonsa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Joidenkin grillaajien mielestä pallogrillissä on enemmän grillaamisen fiilistä ja toki ruokaan tarttuu aidon hiilen maku. Nykyään pallogrillin kannen pystyy lukitsemaan grillin alaosaan ja siinä on kantoa helpottava kahva, jolloin se kulkee kätevämmin mukana.

Savustusgrilli valmistaa trendikäs nyhtöpossua

– Esimerkiksi uusi Weber Smokey Mountain Cookerin -savustusgrilli on kompakti ja tehokas maukkaan ruoan valmistamiseen. Siinä valmistuu vaivattomasti esimerkiksi perinteinen savulohi. Savustusgrillissä voidaan kypsentää ruokaa alhaisella lämpötilalla pitkään ja hitaasti, ja valmistaa esimerkiksi suosittua nyhtöpossua. Tavallisilla grilleillä pitkään kypsentäminen olisi hankalampaa.

Savustaminen onnistuu myös briketti- ja kaasugrilleillä savustuslastuja lisäämällä

– Lämmitä ensin grilli sopivaan lämpötilaan, jonka jälkeen aseta ritilälle noin kourallinen savustuspuuta brikettien tai savustusastiaan sytytetyn polttimon yläpuolelle. Sulje sitten kansi ja odota, kunnes savua alkaa muodostua. Laita lopuksi ruoka ritilälle ja sitten sulje kansi päälle. Pian pääset jo herkuttelemaan.

– Erilaisilla savustuslastuilla pystyy hyvin muuntelemaan ruoan makua. Grillatessa kannattaa kokeilla esimerkiksi omena- ja kirsikkapuulastuja. Paras makuyhdistelmä löytyy kokeilemalla, ja tuotepakkauksista löytyy toki aina suosituksia. Kaikkiaan savunmaku sopii useisiin ruokiin, kuten juustoihin ja hedelmiinkin – mielikuvitus on tässä rajana!

Näillä savuilla voit maustaa grilliruokasi

  1. Makeahko omena. Sopii erityisesti kanalle.
  2. Maultaan mieto kirsikka. Sopii useimmille ruokalajeille.
  3. Hikkori eli pähkinäpuu. Mainio yleissavustuspuu kaikkiin grilliruokiin.
  4. Jos ei ole aivan varma savunmausta, kannattaa kysyä myyjältä suosituksia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

pallogrilli piknik piknik-grilli savustusgrilli