MAINOS

Luonnonmukainen Seramis-savirouhe – kasteluväli pitenee jopa kuukauteen

Sisustus

Seramis-savirouhe on luonnonmukainen, mullan tilalla käytettävä kasvualusta, joka imee ja varastoi huokoisen rakenteensa ansiosta suuria määriä vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeen mukaan. Ruukkukasvien kasteluväliä voi venyttää jopa 3–4 viikkoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ruukkukasvien mullan korvaava Seramis on 100 % puhdasta, poltettua savea. Tuotetta voi käyttää niin sisä- kuin ulkokasveillakin, ja siihen voi istuttaa vaikkapa viherkasvit, ulkokukat ja yrtit. Kasvualustan keveys ja ilmavuus luovat hyvät kasvuolosuhteet kaikille kasveille: Seramikseen istutettujen kasvien juuret saavat ihanteellisen määrän happea, vaikka savirouhe olisi täysin vedellä kyllästetty.

Esbau_Seramis_savirouhe

Seramis-savirouhe on luonnonmukaista, 100 % poltettua savea.

Kastelutiheys kolmannes entisestä

Savirouhe varastoi vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeen mukaan, joten kasveja tarvitsee kastella kolme kertaa vähemmän kuin multaan istutettuja kasveja. Tuote sopii siksi vaikkapa kesämökin kasveille, joita pääsee hoitamaan yleensä vain viikonloppuisin. Lomamatkojenkaan ajaksi ei tarvitse etsiä kukkienkastelijaa, sillä Seramis huolehtii kastelusta.

– Seramiksen etuna on myös se, että sitä ei tarvitse vaihtaa kuten multaa. Istutuksessa pohjareiättömästä ruukusta täytetään ensin ⅓ Seramiksella, jonka päälle kasvi asetetaan juuripaakkuineen. Lopuksi ruukku täytetään Seramiksella. Optimaalinen kastelumäärä on ¼ ruukun tilavuudesta, opastaa Esbau Oy Bio-Gardenin toimitusjohtaja Esa Jussila.

Esbau_Seramis_savirouhe_3

Seramiksen kauniin punaruskean värin voi myös antaa näkyä kukkaruukusta.

Lähes rajaton käyttöikä

Seramis-savirouhe ei happane, laajene tai tiivisty, ja sitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan. Kotipuutarhuri siis säästää, sillä tuotetta voi käyttää lähes ikuisesti. Ulkokäytössä tuote kestää Suomen kovatkin pakkaset.

– Seramis imee ja varastoi tehokkaasti suuria määriä vettä: esimerkiksi 30 litraa Seramista pystyy pidättämään jopa 12 litraa vettä. Tämä määrä riittää kasveille noin kuukaudeksi keskikesänkin lämmössä, Jussila kertoo.

Tuotetiedot:

Esbau_Seramis_tuotekuva_pussi

Seramis-savirouhetta on saatavilla neljää eri pakkauskokoa.

  • 2,5 l n. 8 €
  • 7,5 l  n. 19 €
  • 15 l n. 35 €
  • 30 l n. 65 €

Esbau_kastelumittari

Kastelumittari kertoo kastelutarpeen ja -ajankohdan. Mittari asetetaan juuripaakkuun, ja se toimii myös mullassa.

  • Kastelumittari 16 cm n. 7 €
  • Kastelumittari 30 cm n. 8 €

Seramis-savirouhetta markkinoi luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon erikoistunut Esbau Oy Bio-Garden. Seramis-tuotetta myyvät muun muassa Prisma, Bauhaus, Kodin Terra, K-Rauta, S-Rauta, Rautia sekä muut puutarhaliikkeet.

Lähde: Esbau Oy Bio-Garden

Esbau Oy Bio-Garden on korkealuokkaisten ja innovatiivisten puutarhatuotteiden uranuurtaja Suomessa vuodesta 1984. Esbau panostaa voimakkaasti myrkyttömään ja luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huonekasvit istutus kasvien hoito kasvualusta kesäkukat savirouhe ulkokasvit Viherkasvit