Edullinen
Tuurin kyläkauppaJännä  
Tuurin kyläkauppa, Suomi
 
500 asukkaan pohjanmaalaisessa kylässä käy vuosittain 5,8 miljoonaa shoppailuturistia. Eivätkä he ole väärässä, sillä Keskisen legendaarinen ”kyläkauppa” on valtaisa tavaratalo ja sen ympärillä on kokonainen kauppakylä.
 
Viro  
Tallinna, Viro, alk. 34 e / 2 päivää
 
Vaikka etelänaapurin hintataso on viime vuosina noussut, on Tallinna edelleen suomalaisittain edullinen. Vanhankaupungin shoppailupaikat ovat jo klassikoita ja uudet ostoskeskukset ovat lisänneet tarjonnan kilpailukykyiseksi mihin tahansa pohjoismaiseen pääkaupunkiin verrattuna.
 
Vilna, Liettua, alk. 199 e / 3 vrk
 
Baltian shoppailureissun voi tehdä myös astetta eksoottisemmalla tavalla – nopea lento Vilnaan ja pari yötä hotellissa on oivallinen vaihtoehto silloin, kun Tallinnan paikat on jo moneen kertaan koluttu.
 
Keskihintainen
Helsinki  
Helsinki, Suomi
 
Jumbot, sellot ja isot omput ovat lisänneet pääkaupunkimme tarjonnan lähes rajattomaksi, mutta edelleen todellinen ostosturisti rantautuu stadin keskustaan, tarkistaa Stockan tarjonnan ja operoi sen jälkeen akselilla Espa-Aleksi. Kokeile myös Punavuoren putiikkeja!
TukholmaKlassikko  
Tukholma, Ruotsi
 
Suomalaisten kestosuosikki viehättää aina vaan ja uudestaan. Ennen muinoin Stokiksesta haettiin Hennes & Mauritzin muotivaatteita, nyt kannattaa tarkistaa trendikkäät pikkuputiikit ja tietysti tavarataloklassikot.
 
Kööpenhamina, Tanska, alk. 335 e / 2 vrk
 
Keskieurooppalaista shoppailutunnelmaa skandinaavisissa raameissa! Himoshoppailija läkähdyttää itsensä (ja kukkaronsa!) yli kilometrin mittaisella Strøgetin ostoskadulla, joka vetää vertoja paljon suurempienkin metropolien shoppailuparatiiseille.
 
Kallis
Luksusta  
Pietari, Venäjä, alk. n. 110 e (junamatka Helsinki-Pietari-Helsinki)
 
Pietari on yllättävän lähellä ja jos himoitset luxus-tuotteita, on muinainen tsaarien kaupunki juuri oikea kohde Sinulle. Pietarin erikoisuus on aitojen ylellisyystavaroiden ja halpojen piraattikopioiden esiintyminen katukuvassa miltei rinta rinnan.
 
Oslo, Norja, alk. 589 e / 3 vrk
 
Vuonomaan pääkaupunki ei varsinaisesti kuulu maailman halvimpien metropolien joukkoon, mutta Oslossa riittää nähtävää vielä silloinkin, kun matkabudjetti on jo shoppailtu tyhjäksi.
 
Reykjavik, Islanti, alk. 705 e / 4 vrk
 
Maailman pohjoisin pääkaupunki on eksoottinen elämys sellaisenaan, mutta yllättäen myös dynaaminen suurkaupunki – ja vieläpä erittäin trendikäs. Reykjavikin yöelämä on on jo käsite eikä shoppailuturistikaan jää karun saaren metropolissa toimettomaksi.
 
Lue nämä 60 sekunnin shoppailuoppaan vinkit ennen matkalle lähtöä >>