MAINOS

Siisti ja miellyttävä mökkikäymälä – vaihtoehtoja riittää

Mökki

Juuri nyt moni miettii, millainen käymälä mökille kannattaisi tehdä ja olisiko ehkä mahdollista korvata ulkona jököttävä perinteinen puucee siistillä sisäkäymälällä tai modernisoida sitä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjolla on monenlaisia hyviä vaihtoehtoja, joiden valitaan vaikuttaa muun muassa se, onko mökillä käytössä 12 V:n tai 230 V:n sähköjärjestelmä. 

Käymälän valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös käytettävissä oleva tila, eli onko mökissä sopiva kaappi tai huone käymälää varten ja lattian alla tilaa tankille tai kompostijärjestelmälle vai halutaanko käymälä perinteiseen tapaan ulkohuussiin. 

Myös se, kuinka moni viettää yhtä aikaa mökillä aikaa eli kuinka moni käymälää käyttää, on yksi tärkeä valinnan kriteeri.

↑Sisäkäymälä helpottaa mökkielämää etenkin lapsiperheissä ja ikäihmisten kesäpaikassa. 

Polttava kuivakäymälä 

Polttava kuivakäymälä polttaa jätteen ympäristöystävälliseksi tuhkaksi käyttäen korkeaa lämpöä. Käyttäjän ei tarvitse juuri muuta tehdä, kuin tyhjentää tuhka-astia noin kerran viikossa – ja se on yhtä helppoa kuin roska-astian tyhjentäminen.

Käymälä soveltuu hyvin käytettäväksi esimerkiksi mökeissä ja kasarmeissa, joissa on verkkosähkö, mutta ei yhteyttä vesi- ja viemäriverkkoon. Se voi asentaa myös perinteiseen ulkohuussiin. 

Lue lisää polttavasta kuivakäymälästä.

 

Alipainekäymälä

Alipainekäymälä tuo mökille samat mukavuudet, vaikka siellä ei olisi juoksevaa vettä. Se on yksinkertainen, elegantti ja hygieeninen ratkaisu silloin, kun ei halua tyhjentää käymälää tai kompostoida jätteitä.

Täydellinen mökkiratkaisu edellyttää käymälän lisäksi tiiviin jätesäiliön tai suodatusjärjestelmän, ja myös kunnan jätehuoltoon liittyvät määräykset pitää tarkistaa.

Järkevintä on selvittää vaatimukset ensin kunnan viranomaisilta, minkä jälkeen voit valita käymälään liitettävät muut ratkaisut.

Lue lisää alipainekäymälästä.

 

 

↑Kuvan Vortex-alipainekäymälästä voi valita omalle mökille sopivan: 230 V:n järjestelmän mökissä sisällä olevalla vesijärjestelmällä tai ilman sekä 12 V:n järjestelmän mökissä sisällä olevalla vesijärjestelmällä tai ilman.

Biologinen käymälä ja erotteleva käymälä

Biologisessa käymälässä jäte muunnetaan kompostiksi ja neste haihtuu. Yleensä biologiset käymälät jaetaan kahteen ryhmään: suuriin ja pieniin järjestelmiin.

Suurille on ominaista sijoittaa kompostiastia lattian ja wc-istuimen alle. Pienille järjestelmille on tunnusomaista, että käymälä ja kompostointi on rakennettu samaan rakenteeseen, joka on sijoitettu suoraan wc-huoneen lattialle. Valinta perustuu usein käytettävissä olevan tilan ja sen mukaan, kuinka usein käymälää halutaan tyhjentää.

Erottelevat käymälät ovat vaihtoehto biologisille käymälöille. Varastointikapasiteetin tarve vähenee voimakkaasti, kun virtsa, joiden osuus jätteistä on noin 85 prosenttia, erotetaan kiinteästä jätteestä. Kiinteä jäte päätyy wc: n sisällä olevaan säiliöön.

Lue lisää mökkikäymälöistä.

Kuvat: Pixabay.com ja Sunwind

Lähde: Sunwind.fi

 

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alipainekäymälä biologinen käymälä erotteleva käymälä mökki-wc mökkikäymälä mökkivessa polttava käymälä