Sileäovinen keittiömalli Aurora

Keittiö

Aurora-keittiössä on sileät, sisäänistuvat ovet. Tämä oli tyypillinen ovimalli ennen 50-luvun huullosovea. Ykstyiskohtana muuten sileässä ja yksinkertaisessa mallissa on näkyviin jäävä saranan tappiosa.

Oven asettelun määräsi oikeastaan hyvin pitkälle saatavilla olevat saranamallit. Jalokalusteen keittiöissä onkin samankaltainen tappisarana kolottuna ovien reunoihin. Tämä yhdessä nuppivetimen kanssa kertookin luontevasti kaapin funktion. Onko kyseessä laatikosto vai ovikaappi.

Taso on aitoa 20 mm Carrara-marmoria. 200 mm korkea takanosto tason päällä antaa ryhtiä ohuelle tasolle. Pistorasiat sijoittuvat nätisti takanoston kohdalle.

Jalokalusteen vahvuutena on mittavapaus, jolloin joka milli on vakiomitta. Kohteen vinokatto integroituukin kauniisti kaapistoihin. Yhtenäistä seinäkaappirivistöä täydentää integroitu liesituuletinkaappi. Liesituuletin kaapin ovien taakse jää vielä kivasti täyssyvää säilytystilaa tuuletinputken molemmin puolin.

Alakaappirivistössä vasemmalta löytyy vetokorikaappi, mikrokaappi, allaskaappi, integroitu astianpesukone ja laatikosto. Cararra-tasoon on altaliimattu Stala Combo 50-CS rst-allas, jolloin tason kaunis reuna jää näkyviin myös allasaukon kohdalla.

Jääkaappipakastin on integroitu viereisen seinustan komeroihin. Oviaukon oikealla puolelta löytyy vaatetankokaappi ja siivouskomero. Näin keittiöstä on saatu avoin ja tilavan tuntuinen.

Korkeisiin komeroihin on jälkeenpäin lisätty tikastanko, jota vasten tammitikkailla pääsee vaivattomasti ylös yläkomerolle.

Arkkitehtonisesti vanhan peruskorjatun puutalon korkea tila ja kattopalkit tekevät asunnosta viihtyisän ja leppoisan kodin.

Kylpyhuoneesta löytyy vastaavaan Aurora-tyyliin tehty allaskaappi ja erikoisliukuovikaappi pyykinpesutornille. Taso on myös 20 mm Cararra marmoria ja allas altaliimattu Karol. Seinästä ulos tuleva hana on AX Citterio.

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

50-luvun keittiö englantilaiskeittiö englantilaistyyliset keittiö fiftarikeittiö funkiskeittiö funkkiskeittiö fuusiokeittiöt Ilve jalokaluste jugend jugendkeittiö kartano keittiöt keittiö klassinen keittiö Miele mittatilauskeittiö puukaapit puukeittiö puukomerot puuseppä puusepän keittiö puusepän tekemät keittiöt retro retrokeittiö Shaw of Darwen Smeg tailormade kitchen tilauskaluste vanhan ajan keittiö vanhanajan keittiö vanhanmallinen keittiö


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: