MAINOS

Sinunkin wc-istuin on uniikki! Tätä et tiennyt wc-istuimesta

Kylpyhuone

Wc-istuin kuuluu päivään jokaiseen, mutta arkiseen designesineeseen liittyy paljon sellaista, mitä monikaan ei tiedä. Kokosimme listan kiinnostavista faktoista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

1. Wc-istuimen väri tulee lasitteesta. Käytännössä lähes kaikki värit ovat mahdollisia, ja moni muistaakin lapsuudestaan ruskeat tai pastellinväriset wc-pytyt.

– Valkoinen väri edustaa puhtautta ja helppo yhdistää muiden kylpyhuonekalusteiden kanssa. Uskon, että valkoinen tulee olemaan tulevaisuudessakin suosituin väri, IDOn keraamisten prosessien päällikkö Tove Lagerström kertoo.

2. Wc-istuimen valmistus ei tuota laisinkaan jätettä, sillä myös tuotannossa vaurioituneet tuotteet voidaan uusiokäyttää. Pääraaka-aineet ovat luonnonmukaisia mineraaleja, kuten savea ja maasälpää.

3. Wc-istuin kutistuu poltettaessa tehtaalla noin 11–12 prosenttia. Suunnittelijalla onkin vaativa työ ottaa tämä huomioon.

4. Kaikki wc-istuimet ovat keskenään erilaisia! Tavallinen kuluttaja tuskin kuitenkaan huomaa tätä, sillä erot ovat hyvin pieniä.

– Tehtaan työntekijöiden sormenjälkiä tuskin tulee löytymään!, Lagerström naurahtaa.

5. Wc-istuin syntyvät tehtaalla lähes trooppisessa ilmastossa. Mikäli tehtaan ilma ei ole tarpeeksi kostea, wc-istuin kuivuu liian nopeasti, eikä lopputulos ole kestävä.

Lähde: Mynewsdesk

IDO Kylpyhuone on suomalainen kylpyhuonetuotteita valmistava yritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat wc-istuimet, pesualtaat, suihkutuotteet, kylpyhuonekalusteet ja kylpyammeet. Saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaren tehtaalla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

seinä-wc wc wc-istuin wc-pytty wc-pönttö