Char-Broil Tru-infrared -grilli tekee sinusta todellisen mestarikokin

MökkiPiha

Char-Broil Tru-infrared -grillissä liha, kasvikset, kalat ja äyriäiset kypsyvät herkullisen mehukkaiksi. Salaisuus piilee Tru-infrared-teknologiassa ja siinä, että grillin luukku voidaan pitää kiinni vaikka koko grillauksen ajan.

Tavallinen kaasugrilli toimii näin: kaasu lämmittää ilmaa, joka lämmittää grillattavaa ruokaa noustessaan ylöspäin – ja poistuessaan grillistä vie kosteuden mukanaan.

Myös Tru-infrared-grilli lämmittää kaasulla ilmaa, mutta lämpöä ei päästetä karkuun, vaan sillä kuumennetaan emitterilevy, joka hohkaa lämpöä grillattaviin ruokiin. Tru-infrared-grillin lämpötila pysyy siis taatusti tasaisena pitkään.

– Laitoimme kerran grilliin jäisen sianniskan. Siinä sitten vietettiin iltaa kaikessa rauhassa, ja liha unohtui lopulta grilliin koko yöksi. Aamulla meitä odotti täydellisesti kypsynyt sianniska, joka ei ollut lainkaan kuivahtanut, vaan mehukas, ihan kuin se olisi uunipussissa muhinut, kertoo Jori Falkstedt Falmek Oy:stä.

Tru-infrared-tekniikka toimii siis ikään kuin uunipussi, eli lämmin kosteus kypsyttää ruuan. Siksi on myös olennaista, että grillin luukku pidetään kiinni. Kotigrillaajalta kysytäänkin nyt uudenlaista malttia.

– Grillin luukkua ei kannata availla kypsennyksen aikana. Tämä vaatii kieltämättä vähän harjoitusta alussa, koska perinteisessä tyylissä avataan luukkua usein ja kurkitaan, miten kypsyminen edistyy, Falkstedt vinkkaa.

– Tosin jos haluaa grillattaviin vähän palaneenkin makua, voi luukkua pitää normaalisti auki ja grillin tehoa kovemmalla.

  

↑Char-Broil-kaasugrillien patentoitu Tru-infrared-tekniikka valmistaa todella meheviä ja maukkaita grilliherkkuja. 

 

 

Lämpö pysyy koko grillauksen ajan

Jos Char-Broil Tru-infrared -grilliin laittaa yhtä aikaa ohuen kanapihvin ja tuhdimman naudanpihvin, ne voi jättää grilliin niin kauaksi aikaa kuin pitempää kypsymistä kaipaava liha vaatii.

– Se toinenkaan liha ei kuivahda, vaikka kypsyisi aiemmin. Nopeammin kypsyvän lihan alueen voi säätää vähän pienemmälle lämpötilalle.

Myös kalan ja merenelävien grillaamisen Char-Broil Tru-infrared-grilli sopii mainiosti ja lopputulos on mehukkaan herkullinen. Kala ja äyriäiset tosin kypsyvät niin nopeasti, että ne kannattaa nostaa pois ennen lihaa – jos niitä grillaa yhtä aikaa.

Kasviksistakin tulee Tru-infrared-tekniikan ansiosta herkullisia, koska esimerkiksi paprikat, sipulit, kesäkurpitsat ja herkkusienet eivät pääse kuivahtamaan vaan pysyvät erittäin mehukkaina.

Kasviksista irtoaa kypsennyksen aikana kuitenkin runsaasti kosteutta, joka pysyy grillissä kypsennyksen ajan. Siitä syystä grillin luukku kannattaa avata rauhallisesti niin, että isoin höyry pääsee ulos.

– Ilmiö on sama kuin uunin luukkua avatessa, eli grillistä pölähtää lämmin pilvi. Etenkin kun nostaa kasvikset grillistä, kannattaa luukku avata rauhallisesti, Falkstedt kertoo.

Koska lämpöä ei katoa Char-Broil Tru-infrared-grillistä taivaan tuuliin, se vie huomattavasti vähemmän kaasua kuin tavallinen kaasugrilli. Myös rasvapalojen syttyminen on ehkäisty tehokkaasti.

Mutta entä sitten, jos haluaa käristää makkaran oikein kunnolla, niin, että pinta ihan korventuu? Sekin onnistuu: kun nostaa emitterilevyn pois, kääntää kaasua kovemmalle ja avaa luukun, Char-Broil Tru-infrared-grillistä tulee perinteinen kaasugrilli.

↑Ruostumattomasta teräksestä valmistetut emitterilevyt sijaitsevat grillissä polttimien ja grillaustilan välissä. Reiälliset levyt, joita on grillin koon mukaan kahdesta neljään, jakavat lämmön grillaustilaan tasaisesti niin, ettei grilliin jää kylmiä kohtia. Valuville nesteille on oma kaukalonsa, mikä estää rasvapalojen syttymisen, vaikka liha jäisi koko yöksi grilliin tirisemään.

Yhdysvalloissa ykkönen – pelkkää kiitosta myös Suomessa

Char-Broilin patentoima Tru-infrared-tekniikka rantautui Suomeen nelisen vuotta sitten, mutta muualla maailmassa siitä on saatu nauttia jo paljon pidempään. Yhdysvalloissa Char-Broil-kaasugrillejä myydään enemmän kuin minkään muun valmistajan kaasugrillejä, ja se on myös esimerkiksi Tanskassa jo myyntiykkönen. 

– Kaikki asiakkaat, jotka ovat ostaneet Char-Broil Tru-infrared -grillin meiltä, ovat kiittäneet sen ominaisuuksia. Palaute on ollut pelkästään positiivista, Falkstedt kehaisee.

Suomessa Char-Broil Tru-infrared -grillejä myyvät netissä esimerkiksi Puutarhatukku, Netrauta ja Grillikauppa.

↑Char-Broil Tru-infrared-grilli tekee kenestä tahansa todellisen mestarikokin, joka kerää kiitosta grillaustaidoillaan.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Char-Broil Tru-infrared Char-Broil Tru-infrared -grilli Char-Broil-kaasugrilli emitterilevy emitterilevyt Falmek Oy grillata grillattu pihvi grillattuja kasviksia Grillaus grilli grilliruoka grillit kaasugrilli Tru-infrared Tru-infrared-tekniikka

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.falmek.fi

Falmek Oy maahantuo muun muassa Char-Broil®-grillejä, jotka kuuluvat W.C. Bradleyn (perustettu 1885) pihatuotteiden tuoteperheeseen. Nykyään Char-Broilin tavoite on globaalisti olla innovatiivinen johtava valmistaja ulkotiloissa ruoan valmistukseen tarvittaville laitteille. Char-Broilin Euroopan mallistoon kuuluvat markkinoiden edistyksellisimmällä teknologialla varustetut kaasugrillit, sähkögrilli ja kaasulla toimiva savustin.

Falmek Oy tuo maahan myös Ambrogio Robot -ruohonleikkureita: Laajassa valikoimassa on 15 eri vaihtoehtoa pienistä pihoista aina 3 hehtaarin aloille. Robotit on suunnitellut ja valmistanut robottien valmistukseen erikoistunut italialainen Zucchetti Centro Sistemi.

Lue lisää: Falmek Oy