MAINOS

Sisäovi on kätevä sisustuselementti – lue ovikatsaus!

Talo

Sisäovien vaihdolla saa kotiin uutta ilmettä. Oven tyyli, väri, materiaali ja painikeet kannattaa valitta yhteensopivaksi kodin muun sisustuksen kanssa. Lue vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa

MK Sisustusstudion yrittäjä, sisustussuunnittelija Marika Kurki pitää ovea tärkeänä sisustuselementtinä. Hänen mielestään jo pelkällä ovien vaihdolla kotiin saa uutta ilmettä.

– Uudiskohteissa ovet huomioidaan jo pohjaratkaisua suunniteltaessa. Tilan toimivuuteen vaikuttaa paljon se mihin suuntaan ovet aukeavat, kuinka leveä oviaukko on ja millaisia ovia käytetään. Myöhemmässä vaiheessa, kun tehdään sisustuksen materiaalisuunnitelmaa, mietitään ovien materiaali, tyyli ja väri, Kurki kertoo.

Oven valinnan lisäksi on aiheellista pohtia myös ovenkarmien ja mahdollisten peitelistojen väri sekä materiaali. Marika Kurki muistuttaa myös kynnyksistä. Kynnyksettömyys tekee asunnosta esteettömämmän, mutta tietyissä paikoissa, esimerkiksi kylpyhuoneissa, kynnyksellä on tärkeä roolinsa.

Lasi on ovimateriaalina kasvattanut suosiotaan


Oven tyyliä, väriä, materiaalia ja painiketta valittaessa tulee kuitenkin muistaa huomioida yhteensopivuus kodin muun sisustuksen kanssa. Kuvassa Liune liukuva sisäovi.

Kurjen mukaan sisäovien suosituin väri on valkoinen, mutta myös mustaksi maalatut sekä tammikuvioidut mustat ja valkokuultoiset ovet tekevät kauppansa, samoin tammiset vaakaviiluovet ja erilaisella jaolla olevat peiliovet.

Peilikuvioiden lisäksi ovissa nähdään nykyään monenlaisia kuvioita, muotoja ja lasipintoja. Esimerkiksi laakaovien suurta sileää pintaa voidaan rikkoa vaakaan sijoitetuilla alumiinilistoilla.

Lasi on ovimateriaalina kasvattanut suosiotaan, koska se tuo sisätiloihin valoa ja ilmavuutta. Erityisesti lasiset liukuovet kiinnostavat monia. Kurki kuitenkin muistuttaa, että ovivalintoja tehtäessä tulee pohtia ulkonäön lisäksi myös sitä, minkälaiseen käyttöön ovi tulee. Liukuovi ei esimerkiksi sovellu kaikissa kohteissa wc:n oveksi, koska se eristää huonosti ääntä.

Kestävä ja pestävä ovi lastenhuoneeseen

Kuvitteellisen kodin lastenhuoneeseen Kurki valitsisi viilupintaisen tai maalatun massiivioven, joka on helppo puhdistaa ja kestää pieniä kolhuja.

Kodinhoitohuoneen oven olisi hyvä eristää ääntä, jotta pesukoneen ääni ei häiritse talon muuta elämää. Keittiössä voisi puolestaan toimia liukuovi ja olohuonetilassa kaunis pariovi, joko saranoilla tai liukuoviratkaisuna. Kurki kuitenkin muistuttaa, että yhtä oikeaa patenttiratkaisua ei ole vaan kohde ja asukkaiden tarpeet sanelevat ovivalinnat.

– Sisustussuunnittelijalta voi hyvin kysyä tunnin tai parin konsultaatiota, jos oven vaihtaminen askarruttaa. Lyhyessä ajassa saa kokonaiskäsityksen siitä, mikä ratkaisu toimii ja näyttää parhaalta omassa asunnossa, Kurki sanoo.

Lue lisää ovista

Ovikatsaus – markkinoiden  kiinnostavimmat ulko- ja sisäovet >

Ulko-ovissa satsataan ulkonäköön, lämpöarvoon ja murtosuojaukseen >

Sisäovissa perusovi käy yhä kaupaksi >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.