Sisäovissa perusovi tekee yhä kauppansa

Talo

Sisäovien valinnassa ulkonäkö on yleensä keskeisin valintakriteeri. Teknisistä ominaisuuksista painottuvat lähinnä kestävyys ja äänieristys.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Halvimmat sisäovet ovat puukehäisiä, hdf-levyillä pinnoitettuja, kevyitä kenno-ovia. Kalliimmat ovet ovat yleensä massiivipuuta, mdf:ää tai lasia. Saranallisten sisäovien lisäksi saatavana on myös liukuovia.

Jeld-Wen Suomi Oy:n markkinointipäällikön Leila Korvenrannan mukaan sisäovien hinnat vaihtelevat yleisesti 40–600 euroon, mutta esimerkiksi erikoismitoitetut pariovelliset mallit voivat maksaa jopa yli 1 000 euroa.

Toimitukseen kuuluvat oven lisäksi lukkorunko ja saranoiden kiinnitysruuvit. Karmit, joissa on saranat ja lukon vastarauta, ostetaan erikseen. Painikkeet hankitaan usein lisävarusteena.

Suomalainen sisäoven ostaja on hintatietoinen

– Suomalaiset kuluttajat ovat hintatietoisia. Kalliisiinkin taloihin voidaan ostaa kennorakenteiset perusovet. Remonttikohteissa sisäovia puolestaan vaihdetaan harvoin. Suomalaiset voisivat olla rohkeampia sisäovien valinnassa. Vaihtoehtoja kyllä on, Korvenranta sanoo.

Lue lisää ovista

Ovikatsaus – markkinoiden  kiinnostavimmat ulko- ja sisäovet >

Ulko-ovissa satsataan ulkonäköön, lämpöarvoon ja murtosuojaukseen >

Sisäovilla sisustat kätevästi >

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

liukuovi massiivipuinen sisäovi pariovellinen sisäovi sisäovi