Sisusta kylpyhuone kodin tyyliin

Kylpyhuone
Kylpyhuoneet noudattelevat nykyisin kodin yleisilmettä. Nyt kuluttajaa puhuttelee kylpyhuoneessa moderni linja, tai kotoisa kantrityyli, kuten muussakin sisustamisessa.

Kylpyhuoneiden rooli on korostunut nykykodeissa. Niiden koko on kasvanut ja toiminnallisuus parantunut. Viihtyvyyteen ollaan valmiita panostamaan.

Niin kodissa kuin kylpytiloissa vallitsee kaksi ääripään tyylisuuntaa; joko moderni ja kiiltävä tai kantrityyli.

– Jos kodin sisustus on kantrihenkinen, halutaan saman tyylin jatkuvan myös kylpytiloissa. Kantrityyli suosii muun muassa massiivipuuta, myyntijohtaja Riitta Ojala- Fors Topi Kalustaja Oy:stä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Finnmirrorin Picard Villa -kalusteryhmä. Villa-allaslaatikosto 90 cm, 945 €, kehyspeili 90 cm, 198 € ja Villa-korkeakaappi 2 kpl hinta 512 €. Myynti: K-raudat. www.finnmirror.fi

Saumattomasti

– Kylpyhuoneissa uusin trendi on saumattomuus, sillä ihmiset haluavat allaskaappeja keraamisesta massasta, jossa allas on saumattomasti liittynyt itse allaskaappiin, Ojala- Fors tietää.

Hän lisää, että nykykodeissa perinteisten allaskaappien sijaan suositaan vetolaatikostoja, sillä ne ovat leveitä, syviä ja tukevia. Niihin saa näppärästi suuriakin määriä tavaraa järjestykseen.

Kylpyhuoneissa ei juurikaan perinteisiä yläkaappeja enää käytetä. Niiden tilalle ovat tulleet kauniit hajuvesitai pyyhekaapit, tosin niitäkin suositaan niukasti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ojala-Fors nimeää toisen suuren muutoksen kylpyhuoneiden sisustuksessa, nimittäin valopeilien loisteputket ovat vaihtuneet ledeihin. Ylhäältä suuntautuvan peilikaapin kohdevalo ei ole ollut pitkään aikaa uusinta hottia. Naisihmisille varsinkin luonnonvaloa muistuttava led-valo tarjoaa valopeilissä luonnollisen meikkivalon. Miksi sen valossa ei partaakin kelpaisi ajella.

Ojala-Fors kertoo myös, että lapsiperheissä halutaan harjata hampaat aamuisin samaan aikaan, jolloin tupla-altaita tarvitaan.

Idon Select-kylpyhuonekalustesarja. Uutuutena Inline-ovet, joissa on jyrsityt vetimet. Kalusteissa on kolme syvyysvaihtoehtoa: small, medium sekä large, ja värivaihtoehtoja lukematon määrä. Kuvan kokonaisuuden hinta 2 122 €. www.ido.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ympäristötietoisuus

– Kylpyhuonekalusteissa vaativa kuluttaja arvostaa yhä enemmän toimivuutta ja tyyliä. Hyvä laatu on jo itsestään selvää. Ympäristötietoisuus on myös kasvava trendi, yhä enemmän kysytään materiaalien alkuperää ja onko tuotteella esimerkiksi sertifi kaatteja, tietää Sanka Oy:n toimitusjohtaja Marko Saarikoski.

Hänen mielestään edelläkävijäkuluttajat arvostavat yksityiskohtia, toimiva teknisiä ratkaisuja ja sitä, että tuote sopii omaan tyyliin. Hinta ei ole aina se ratkaiseva tekijä.

-Uusinta uutta on integroitu musiikkisoitin kalusteessa, joka toimii hyvin kotikylpylässä. Myös valaistuksen integrointi kaappien ulko- ja sisäpuolelle sekä muut tekniset ratkaisut vetoavat nykykuluttajaan, sanoo Saarikoski.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ikean hylly ja penkki Hemnes-sarjan uutuutena sininen väri, petsattua massiivimäntyä. Säädettävät jalat tukevat ja suojaavat lattian kosteudelta. Hinnat: hylly 42 x 172 cm, 99 €, penkki leveys 83 cm, korkeus 53 cm ja syvyys 37 cm, 69 €. www.ikea.fi

Temalin korkeakiiltoinen, punainen ATTENT!ON-kaappi ja siihen kuuluva alakaappi, korkeudet 88 cm + 30 cm, syvyys 35 cm. Yhteishinta 1 100 euroa. www.temal.fi

Supertrendikäs Duobadin tassuamme. Koko 154 x 77 cm, hinta 2 685 €. Tilattava tuote. www.laattapiste.fi

Aspenbadin musiikkipeilissä on piilokaiuttimet sekä iPhonen/iPodin telakointiasema. Se toimii myös laturina. Toiston ja äänitason säätöön tarkoitettu kauko-ohjain sekä peilivalaisin kuuluvat pakettiin. Hinta alkaen 669 €. Musiikkipeili 65, L: 650 mm, K: 700/ 735 mm, S: 105/170 mm /10 kg. Lisätietoja: www.aspenbad.fi Maahantuoja: Sanka Oy

Jenny-peilikaappi, Svedbergs. Mitat: halkaisija 60 cm. Kaappi: L: 35 cm, K: 43 cm, S: 8 cm. koko syvyys 10 cm. Värit: valkoinen, musta, graniitin harmaa, keltainen, mintunvihreä ja vadelmanpunainen. Hinta 318 €. Myynti mm. K-raudat ja RTV. Tarkempi lista: www.svedbergs.fi/jälleenmyyjät

Printtiallastaso LOVE, hinta vapaavalintainen allaskaappi + 250 euron lisähinta printistä. Mahdollisuus suunnitella oma allastaso vapaavalintaisella tekstillä tai kuvalla: ”Desing by you” hinnat alkaen 150 euroa allaskaapin lisäksi. Temalin tuotteita jälleenmyy mm: K-rauta. Tarkemmat tiedot: www.temal.fi – jälleenmyyjät.