MAINOS

Sisustusideoita – englantilainen talo Afrikan tuliaisina

SisustusTalo

Perhe ihastui Keniassa asuessaan englantilaistyylisiin taloihin ja halusi Suomeen palattuaan sellaisen kodikseen. Suomalaista on vain puulla lämpiävä pihasauna.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Isän työkomennus vei suomalaisperheen neljäksi vuodeksi Keniaan. He ihastuivat asuinalueellaan englantilaistyylisiin taloihin ja halusivat Suomeen muutettuaan rakentaa sellaisen Helsingin esikaupunkiin. Tuttavaperhe innostui mukaan rakennusprojektiin, joten lopputuloksena syntyi ainutlaatuinen paritalo.

Englantilaistyylinen talo erottuu selkeästi alueen muista rakennuksista, jotka edustavat perinteisempää suomalaista rakentamista. Julkisivu on muurattu käsin lyödyistä tiilistä, mikä antaa talolle hieman rustiikkisen ilmeen, ja sama henki jatkuu talon sisällä. Sisustuksessa on myös sopivalla tavalla sekoitettu sekä suomalaista muotoilua että Afrikan-tuliaisia.

↑ Englantilaistyylinen paritalo erottuu naapuruston muista taloista. Suomalaista on vain puulämmitteinen pihasauna.

Betonirunko ja sinkkikatto

Alkuperäisissä piirustuksissa talon katolla ei ollut räystäitä lainkaan, niin kuin englantilaisissa taloissa ei yleensäkään ole, mutta naapurin kehotuksesta ne lisättiin lopulliseen versioon. Se on osoittautunut järkeväksi ratkaisuksi Suomen vaativissa keleissä.

Katon materiaali on sinkkiä, joka kestää vuosikymmenien sään aiheuttamat rasitukset erinomaisesti.

Talon betonirunko valettiin tontilla suoraan paikalleen. Sisäseinissä on vielä siellä täällä betonimuoteista reikiä, jotka haluttiin jättää näkyville. Osaa sisäseinistä ei ole käsitelty lainkaan, vaan ne jätettiin täydentämään rustiikkista kokonaisuutta.

↑ Keittiö ja olohuone jatkuvat kesällä terassille, kun lasiovet avataan. Ikkunapuut ovat lehtikuusta, joka harmaantuu ikääntyessään tyylikkäästi.

Käsityön leima

Kaikissa talon materiaaleissa on keskitytty laatuun ja siihen, että ne kestävät aikaa ja kulutusta.

Käsityön leima näkyy monessa kohdassa. Lattia on tehty 30 millimetrin paksuisesta liimatusta umpitammisauvasta, joka kestää kovaakin kulutusta. Sen voi hioa ja lakata monta kertaa uudestaan.

Talon ikkunanpuitteet on tehty lehtikuusesta, joka harmaantuu tyylikkäästi ajan myötä ja sopii erinomaisesti talon tiilijulkisivun väreihin.

Keittiön kaasuhella isolla huuvalla ja keittiön yhteyteen tehty ruokavarasto jatkavat talon englantilaistyyliä, mutta toimivat hyvin myös suomalaisessa arjessa.
Ajaton ja tällä hetkellä myös trendikäs metrotiili koristaa niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin seiniä. Keittiön kaapit on teetetty puusepällä viilutetusta vanerista.

↑Takka sijoitettiin ulkoseinälle, mikä jättää sisustamiseen enemmän vaihtoehtoja.

Takasta tunnelmaa

180-neliöinen talo lämpiää maalämmöllä ja vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Takka on lähinnä tunnelman luoja ja sisustuselementti. Se sijoitettiin suomalaisesta perinteestä poiketen talon ulkokulmaan, mikä ei ole lämmityksen kannalta välttämättä optimaalisin ratkaisu, mutta lisää olohuoneen kalusteiden sijoitteluvaihtoehtoja ja antaa enemmän mahdollisuuksia sisustukseen.

Sohvalla istuessa voi nyt samanaikaisesti katsella ulos lattiaan asti ulottuvista suurista ikkunoista ja nauttia takkatulen loimusta.

↑ Upea umpitammisauvaparketti kestää kovaa kulutusta. Sen voi tarpeen mukaan uudistaa hiomalla ja lakkaamalla. Seinät ovat monessa kohdin jätetty käsittelemättä, koska asunnon ilmeestä haluttiin siloittelematon.

Terassi-iltoja

Paritalon pihalla on kodin suomalaisin elementti, eli iso puulämmitteinen sauna, johon mahtuu koko perhe kerralla. Sauna on yhteiskäytössä paritalon toisessa puoliskossa asuvan perheen kanssa.

Kesällä keittiön ja olohuoneen voi yhdistää ulkoterassiin avaamalla isot lasihaitariovet. Lämpimänä iltana istutaan mukavasti eurooppalaiseen tyyliin ystävien kanssa ison ruokapöydän ääressä ja nautitaan Suomen kesästä hyvän ruuan sekä juoman kera.

↑ Sisustuksessa yhdistyvät suomalainen pelkistetty tyyli ja Afrikan vaikutteet työkomennuksen ajoilta.

 

↑ Betoniportaat sopivat talon pelkistettyyn olemukseen. Kylpyhuoneen seinät peittyvät mielenkiintoiseen metrotiileen.

↑ Pihasaunan miellyttäviin löylyihin mahtuu kerralla koko perhe.

Teksti ja kuvat: toimitus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

mikrosementti pientalo Pientalo ja piha sisustus sisustusideat sisustusideoita


Lisää samasta aiheesta