MAINOS

Sisustusideoita – Hevostilan idylli kaupungin kyljessä

SisustusTalo

Tähkäpään hevostila on lämpimän kodikas yhdistelmä historiaa ja modernia tyyliä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ikkunan takana siintää historiallinen varsinais-suomalainen maalaismaisema ja hevoslaitumet. Metsikön takana kulkee kaikessa hiljaisuudessa Hämeen Härkätie. Tähkäpään hevostila on idylli kaupungin lähistöllä.

Sisustusideoita – Hevostilan idylli kaupungin kyljessä

↑ Valoisa maalaistalo Kaarinan Littoisissa on säilynyt yhden ja saman suvun kotina alusta asti eli vuodesta 1928.

↑ Sisäpinnat uudistettiin remonttien yhteydessä korostamaan huoneiden valoisuutta ja avaruutta historiallisuutta kunnoittaen.

Kartanomaisen maalaistalon pihapiirissä Kaarinan Littoisissa voi aistia menneisyyden ja nykyisyyden vuoropuhelun. Päärakennus on alkujaan vuodelta 1928 mutta pidetty vuosien saatossa hyvänä. Tila on pysynyt samalla suvulla alusta tähän päivään asti.

Valoisa koti on remontoitu viime vuosina perusteellisesti. Remonttien yhteydessä kiinteistöön on asennettu maalämpö ja uusittu muun muassa sähköt, putket ja salaojat.

Luonteikkaat talon historiasta kertovat yksityiskohdat on kuitenkin säästetty.

↑ Hevostilan päärakennus on yhtä aikaa perinteinen ja nykyaikainen.

Pihan vanhassa hirsirakennuksessa on säilytetty aiempien sukupolvien elämää, kuten leivintupa, jossa leivottiin koko tilan leivät – se on edelleen olemassa.

Vaikka ollaan maaseudulla, kaupunkikin on ihan lähellä. Vehreän puutarhan ympäröimällä tontilla voi elellä täysin omassa rauhassaan, mutta Turku sijaitsee kuitenkin vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä, jos ison kaupungin humuun mielii.

↑ Ikkunoista avautuu rauhoittava maalaismaisema.

↑ Talossa on peräti kolme kylpyhuonetta, ja niissä voi kylpeä valossa.

Hevostila

↑ Tummanpuhuva sauna tuo sykähdyttävän kontrasti vaaleansävyiseen kotiin.

Maalaisromanttista asumista

Tähkäpään tilan päärakennuksessa on asuintilaa peräti 527 neliötä, joihin mahtuu muun muassa 9 asuinhuonetta, modernin toiminnallinen keittiö ja ylellinen spa-osasto Drop-altaineen.

2000-luvun remonttien yhteydessä keittiö, kylpyhuoneet ja wc:t sekä spa-osasto ja kuntosali on uusittu hyvällä maulla. Sisäpinnat on uudistettu niin, että nekin edistävät huoneiden valoisuutta ja avaruutta, mutta eivät riitele perinteiden kanssa.

Useiden asuinhuoneiden, kolmen kylpyhuoneen ja kolmen wc:n, tilavan kodinhoitohuoneen sekä hyvien varastotilojen ansiosta päärakennuksessa mahtuu hyvin asumaan rinnakkain useampikin sukupolvi.

↑ Keittiö modernisoitiin täysin 2000-luvun remonteissa. Se täyttää nyt nykyaikaisimmatkin vaatimukset.

↑ Spa-osastolla voi pulahtaa Drop-altaaseen. Talossa on yli 500 neliötä ja 9 makuuhuonetta. Täällä riittäisi tilaa harjoittaa vaikka Bed and Breakfast -toimintaa.

Hevosparatiisi

Hevostallit päärakennuksen yhteydessä tekevät Tähkäpään tilasta aivan erityisen. Tallirakennuksessa on tällä hetkellä paikat 15 hevselle. Vieressä kohoaa täysimittainen maneesi. Täällä on aikanaan toiminut ratsastuskoulu, ja tila tarjoaa edelleen tasokkaat valmentautumismahdollisuudet hevosurheiluun. Hevospitäjä Ypäjällekin on mainiot yhteydet.

Hevostila Hevostila

↑ Noin 90 vuotta vanha maalaistalo kohoaa omassa rauhassaan vehreän puutarhan keskellä. Hevostilalla toimi ennen ratsastuskoulu.

Hevostila Hevostila

↑ Tallirakennuksessa riittää tilaa 15 hevoselle. Tilalla on loistavat mahdollisuudet harrastaa hevosurheilua.

Teksti: Jaakko Mikkola, kuvat: Samu Franzen

Lue myös: Tee itse: uusvanha pinta lipastoon, Temal puolikorkeat kaapit, Tee itse koristeellinen kaappi kylpyhuoneeseen, Uusi lukkopontillinen vaatekaappi ElfaltaKosteiden tilojen maalaus ja Autotallin maalaaminen – uusi maali raikastaa autotallin

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hevostila koti Pientalo ja piha sisustaa sisustus sisustusideat sisustusideoita tila


Lisää samasta aiheesta