Sisustusideoita – leikkisä ja moderni koti

SisustusTalo

Vanha ja uusi sulautuvat yhteen valossa kylpevässä talossa meren äärellä. Vaaleaa sisustusta piristävät lukuisat persoonalliset pienesineet Betty Boopista Paksukaiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

↑ Moderni koti ja sen vaalea värimaailma saavat kontrastia puunsävyisistä antiikkihuonekalutista ja -valaisimista. Olohuoneen valkoinen Samsungin televisio sopii talon väreihin. 

Ala-aulassa ensimmäisenä vastassa on jättimäinen Marilyn Monroe. Pitkään emme ehdi katseita vaihtaa, kun huomiota alkavat vaatia myös Minka-koira ja Oliwer-kissa. Saksanpaimenkoiran ja itämaisen rotukissan kanssa kauniin kivitalon jakava talon emäntä on tyytyväinen kolme vuotta sitten tekemiinsä asuntokauppoihin.

– Tiesin heti, että tämä on kotini. En useinkaan jahkaile ostopäätöksissäni, hän naurahtaa.

Eteisessä vieraat vastaanottaa lähes kolmemetrinen Marilyn Monroe. Valokuvatapetti (180 x 280 cm) on ostettu Saksasta. Se löysi paikkansa uudesta kodista heti.

Meriteemainen terassi on asukkaan lempipaikka. Upeat laivanikkunapeilit on hankittu Jyväskylän Kalustekympistä. Lämmitin ja lasitukset pidentävät terassikautta.

Kaupunki ja luonto lähellä

Helsingin Vartioharjussa sijaitseva 180-neliöinen omakotitalo on luonnon keskellä, vaikka Helsingin keskustaan ajaa vartissa. Talo on päättyvän tien päässä rauhallisella ja suojaisalla paikalla.

– Viime viikolla puutarhassa näkyi kettu. Oravat ja jänikset ovat pihan jokapäiväisiä vieraita, joita Minka ja Oliwer tykkäävät seurailla, omistaja kertoo.

– Olen asunut alueella lähes neljännesvuosisadan enkä parempaa paikkaa kodilleni voisi toivoa. Tärkeintä on meri.

Vuonna 1997 rakennettu kaksikerroksinen kivitalo onkin aivan meren vieressä. Ensimmäinen omistaja halusi taloon merellistä tyyliä, mikä näkyy esimerkiksi autotallin ja ruokailutilan purjemaisessa muodossa. Meriteema jatkuu yläkerran lasitetun terassin sisustuksessa. Talon emäntä nimeää terassin lempipaikakseen:

– Sieltä voin ihailla auringonlaskuja ja -nousuja. Meri on jotenkin niin rauhoittava elementti. 

Marilyn ja Mikki Hiiri

Muuton yhteydessä vuonna 2012 talosta uusittiin kaikki sisäpinnat, ja yläkerran terassin kunnostamisen lisäksi ulos rakennettiin uusi terassi. Käsistään kätevä talon emäntä on tehnyt lähes kaikki remontit itse, ja sisustuskin on täysin hänen omaa käsialaansa.

Kauniisti patinoituneella sohvaryhmällä viihtyvät Mikki Hiiri ystävineen.

Kodin tyyli on rento sekoitus vanhaa ja uutta. Vastakohdat tuovat sisustukseen kiinnostavuutta: esimerkiksi alakerran moderni valkoinen keittiö ja yläkerran vintage-henkinen sohvaryhmä ovat kuin eri maailmoista.

Vaaleat sävyt korostavat avaruutta, ja pienet koriste-esineet tuovat sisustukseen ripauksen väriä ja tekevät kodista yksilöllisen. Moottoripyöriä harrastavan kodista löytyy useampikin pyörän pienoismalli. Mikit ja marilynit ovat nekin pienimuotoinen harrastus.

”Boop-oop- a-doop!” Betty Boop -hahmot on hankittu USA:sta ja Good Fellows -sarjakuvakaupasta Helsingistä. Liikkeellä on myös nettikauppa.

 

– Vielä enemmän minnejä ja mikkejä löytyy kesämökiltämme Keski-Suomesta, omistaja kertoo.

Sisustusta päivitetään vaihtelemalla mattoja, päiväpeitteitä ja muita tekstiilejä vuodenaikojen mukaan. Huonekaluista osa on perittyä, osa hankittu jyväskyläläisestä sisustus- ja huonekalukaupasta, Kaluste Ojalasta.

– Sisustusideani saan yleensä hetken mielijohteesta kaupassa. Luotan makuuni enkä jää turhia miettimään.  

Valkoista kivitakkaa poltetaan talvisin lähes päivittäin.

Poreammeessa loikoillessa kelpaa katsella upeaa tähtitaivasta bettyjen, minnien ja kylpyankkojen seurassa.

Vain uima-allas puuttuu

Kodissa on tärkeää helppohoitoisuus, sillä koiran tassuissa kulkeutuu paljon likaa ja lattiapinnat on saatava nopeasti puhtaaksi. Lisäksi omistaja arvostaa tilaa.

– Käytän jokaista huonetta päivittäin, ja on mukavaa, kun vieraillekin on omaa rauhaa riittävästi. Ulkomailla asuva veljeni perheineen vierailee luonani useamman viikon ajan joka kesä.

Moottoripyöräilyharrastus näkyy sisustuksessa. Kuvan pienoismalli on kopio Hondasta (1100 CC), jolla talon emäntä ajeli kyykkypyöräkauden jälkeen 5 vuotta, kunnes hankki HD:n.

Lisätilaa kaivataan ainoastaan autotalliin, jotta autokin mahtuisi sinne. Nyt tilan vievät moottoripyörät.

– Lisäksi olen aina haaveillut sisäuima-altaasta. Koska allasta ei sisätiloihin saa, rakennan ehkä pihalle jonkinlaisen pienen pulahduspaikan, omistaja hymyilee.

 

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Anna Autio

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

moderni koti sisustus sisustusideat sisustusideoita


Kysy asiantuntijalta


Lisää samasta aiheesta

Koti kuin kesämökki

Mökki | Sisustus | Talo | 18.4.2017

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: