MAINOS

Sisustusideoita – paikkansa löytäneet

Sisustus

Sisustusideoita moderniin kotiin! Entiset keskusta-asujat vaihtoivat tehoneliöt väljyyteen ja vihreisiin näkymiin. Ulriikan ja Rikun modernissa omakotitalossa on kaikki kohdallaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pesonen istuu ja tuijottaa herkeämättä ulko-ovea. Ulriikan ja Rikun lemmikkikissa, 17-vuotias neiti Pesonen odottaa kärsivällisesti isäntäväen kotiintuloa.

– Pesonen tunnistaa auton oven äänen ja on meitä eteisessä vastassa, Ulriikka nauraa ja lähtee antamaan kissalle päivällistä.

Pesonen hiippailee retkillään Bo Conceptin Lugo-ruokapöydän alla. Muovia ja puuta yhdistävät Hayn About a chair -tuolit on klikattu kotiin Finnish Design Shopista.

Mukavaa väljyyttä. Eteisen säilytysihme, uusrenenssanssilipasto, on kirpputorilöytö Salosta. By Rydénsin kookas Captain-lattiavalaisin antaa kullanhohtoista valoa.

Unelmien koti

Ulriikan ja Rikun valoisa koti on vuonna 2006 valmistunut kaksikerroksinen puuomakotitalo Vantaalla. Kodikas omakotitaloalue rajoittuu yhdeltä sivulta tiehen ja toiselta puolelta puroon ja metsään. Matkaa Helsingin keskustaan on reilut parikymmentä minuuttia.

– Muutimme tänne pari vuotta sitten Kampista, eli aivan ydinkeskustasta, Ulriikka sanoo.

Pariskunta etsi alun perin omakotitaloa Helsingistä tai Espoosta. Toisena vaihtoehtona oli iso kaksio tai pieni kolmio Helsingin keskustasta. Sopivaa ei tuntunut löytyvän.

– Ennen kuin yhtenä lokakuisena sunnuntaina Riku laittoi hakuihin myös Vantaan, onneksi.

Netistä löytyi juuri myyntiin tullut reilu 100 neliöinen moderni omakotitalo, joka vaikutti lupaavalta.

– Perillä minä melkein käännyin kannoillani, kun ajoimme talon eteen. Naapuritalot olivat aika lähellä.

Olohuoneen isojen ikkunoiden ääressä naapuritalot eivät kuitenkaan häiritse. Edessä aukeaa rauhallinen näkymä pihalle ja sen takana olevaan metsään.

– Talo oli juuri sitä mitä olimme etsineet. Teimme tarjouksen ja tässä sitä ollaan, Ulriikka hymyilee.

Keväinen asetelma syntyy tulppaaneista, raakalaudasta, Nappula-kynttilänjaloista ja Kivi-tuikuista. Messinkiset vanhat kynttilänjalat on kerännyt Ulriikan äiti eri kirpputoreilta.

Paljon valkoista ja ripaus tummanruskeaa. Keittiön ilme on moderni ja raikas. Kaikki kodinkoneet ovat rosteripintaisia. Keittiön rajaa muusta oleskelutilasta korkea kaappirivistö.

Valoa ja avaruutta

Pesosen maha on täysi. Se ottaa tassut alleen ja kipittää yläkertaan.

– Se menee makuuhuoneen sängylle nukkumaan, Ulriikka tietää, ja siellähän se Pesonen köllii parisängyn päällä. Kaksikerroksisen talon alakerta on yhtä avointa tilaa. Jo ulko-ovelta näkee talon läpi.

Yöpöytänä on Vepsäläisestä hankittu betoninen puutarhajakkara. Sängyn päädyssä on esillä pariskunnan hääkuvia housuhenkareihin ripustettuna.

Työhuoneen pöytä on kunnostettu itse maalaamalla se valkoiseksi. Kartellin pyöreät Componibili-pöydät vaihtavat paikkaa tarpeen mukaan.

– Ihastuimme juuri tähän avaruuteen ja valoisuuteen. Minusta on kiva, että makuuhuoneet ovat toisessa kerroksessa kuin olohuone ja keittiö.

Yläkerrassa ovat myös Rikun työhuone ja Ulriikan pukeutumishuone.

– Erillinen pukeutumishuone on pientä arjen luksusta.

Katse kiinnittyy ensimmäiseksi vaaterekkien alla ja seinähyllyillä esillä olevaan Ulriikan kenkäkokoelmaan. Pukeutumishuoneen ikkunan edessä olevalla tasolla on esillä muutamia valikoituja hajuvesipulloja ja koruja. Lisää vaatesäilytystä on liukuovikaapistossa.

– Makuuhuoneessa on säilytyksessä vain siellä tarvittavat vuodevaatteet, ja se on hyvä se.

Pukeutumishuoneen pitkä työpöytä on hankittu Ikeasta. Kahdessa rekissä ovat esillä Ulriikan suosikkivaatteet. Moderni tuoli on Konstantin Grcicn suunnittelema Chair One.

Tilava ruokapöytä on paraatipaikalla olohuoneen isojen ikkunoiden äärellä.

Jos asunnossa voi sanoa olevan näköalapaikka, se on tässä. Yläaulan lasikaiteen äärellä on katseella tilaa vaeltaa. Yläkulmasta hahmottaa kodin pihapiirin.

– Keväisin, heti kun aurinko alkaa kunnolla paistaa, alkaa terassisesonki. Ja kun ilmat vielä lämpenevät, pihalla ollaan koko ajan. Töiden jälkeen on ihanaa ottaa päiväunet ulkona, Ulriikka kertoo.

Terassikausi jatkuu syksyisin aina lokakuulle. Siitä pitävät huolen Rikun grillausharrastus ja terassin tehokas kaasugrilli.

Mikä on parasta kodissanne? Ulriikan ei tarvitse miettiä vastausta kuin hetki.

– Minusta parasta on, kun voin heti herättyäni katsella ulos omalle pihalle.

Alakerran wc:n kalustus on ilmava. Koko seinän mittaisen allastason päällä on yksinkertainen malja-allas. Reilun kokoinen peili avartaa tilaa.

Olohuoneen tv-nurkkauksen sohva on kulkenut parin mukana heidän ensimmäisestä omasta kodista. Sirot Cartagena- sarjapöydät ovat Bo Conceptista. Katossa loistaa Normann Copenhagenin 69-valaisin.

Vuolukivitakkaa poltetaan usein talvisin.

Teksti ja kuvat: Heikki Rautio

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

moderni koti moderni sisustus moderni talo sisustusideat sisustusideoita


Lisää samasta aiheesta