Sokkelin verhouslevy eristää lämpöä ja viimeistelee talon ulkonäön

MökkiTalo

Kotimainen Amperla Thermo -eristys- ja verhouslevy tekee sokkelista viimeistellyn ja siistin näköisen, mutta ihan parasta on sen kyky eristää lämpöä.

Pirjo Pekkanen puntaroi viime syksynä vaihtoehtoja puutalonsa sokkelin pintakäsittelyksi. Hän harkitsi maalaamistakin, mutta päätyi lopulta sokkelin Amperla Thermo -eristys- ja verhouslevyyn.

– Sokkelin verhouslevyssä on vain hyviä puolia, eli olen ollut todella tyytyväinen. Sokkelilevy eristää lämpöä ja tuo talon ulkonäköön ryhtiä, Pekkanen iloitsee.

Ennen sokkelilevyn asentamista vanhan puutalon lattiat tuntuivat ikävän kylmiltä, sillä takalla ja leivinuunilla synnytetty lämpö tuppasi karkaamaan rossipohjan kautta.

– Olen ollut jopa yllättänyt, miten hyvin sokkelin verhouslevy estää lämpöhukkaa ja tekee lattioista miellyttävämmän tuntuisia. Ehdimme asennuttaa sen juuri sopivasti ennen pakkasia ja lumia, Pekkanen kertoo.

Suomen Sokkelieriste Oy valmistaa Amperla Thermo -elementtilevyn kotimaisesta polystyreenistä ja luonnonkivestä. Tuote on suunniteltu varta vasten talon sokkelien lämmöneristykseen ja verhoukseen.

 

↑Ennen ja jälkeen sokkelilevyn asennuksen: muutos on melkoinen. Näkymä viimeisteltiin siistimällä talon ympärystää.

Talvi koettelee sokkelia

Talon sokkeli tarvitsee suojaa ympäri vuoden, mutta erityisesti talven lämpövaihtelut voivat vaurioittaa sitä. Talven aikana sokkeliin saattaa muodostua pakkashalkeamia, joiden vuoksi kylmyys pääsee tunkeutumaan syvälle sokkeliin – syntyy niin kutsuttu kylmäsilta. Sokkelin lämpöeristyksellä torjutaan ennen kaikkea kylmäsiltojen muodostumista.

Lämmön vuotaessa rakenteesta ulospäin sisäilman kosteus voi tiivistyä rakenteen pinnalle. Kosteus voi aiheuttaa sisäilmaongelmia ja homevaurioita, joiden syntymistä voidaan onneksi kuitenkin estää sokkelin ja alapohjan tehokkaalla lämpöeristyksellä.

Amperla Thermossa käytetty polystyreeni koostuu yhtenäisestä suljetusta solurakenteesta, minkä ansiosta levy ei vety tai homehdu. Se eristää erinomaisesti lämpöä, joten kylmäsilloista ei tarvitse enää murehtia.

↑Amperla Thermon sokkelilevy suojaa sokkelia talven lämpövaihteluilta, jotka voivat vaurioittaa rakenteita. Amperla Thermo on hyödyllisyysmallisuojattu tuote.

Monia kokovaihtoehtoja

Valittavissa on useita eristepaksuuksia, kuten 20, 30, 40, 50, 70 ja jopa 90 millimetriä, kohteen tarpeen mukaan.

Vakiolevykoot ovat 300 x 2 600 – ja 600 x 2 600 -elementit. Saatavilla on suorareunainen tai yläreunaltaan viistetty ja pinnoitettu levy. Kaikkiin vaihtoehtoihin valmistetaan myös valmiit ulkokulmat, jolloin lopputulos näyttää viimeistellyltä.

Amperla Thermo on erittäin helppo käsitellä ja työstää keveytensä ansiosta; leikkaamiseen tarvitaan ainoastaan mattopuukko.

↑Amperla Thermo -sokkelilevyn värin voi valita sointumaan talon väriin.

Parissa päivässä valmis

Sokkelin verhouslevystä voi valita omaan taloonsa sopivan sävyn. Pekkanen valitsi punaiseen puutaloonsa tummanharmaan sokkelilevyn, ja lopputuloksesta tulikin oikein hieno.

– Rouhea tumma pinta näyttää pehmoiselta ja elävältä. Vaaleaakin sokkelilevyä harkitsimme, mutta tämä lähes musta näyttää punaisen talon alaosassa todella hyvältä.

Amperla Thermo -sokkelilevy asennetaan liimalaastilla tai vaahtoliimalla, ja asennuksen voi tehdä vielä pakkasasteessakin. Eristelevyt ja kiinnityslaastin voi tilata suoraan verkkokaupasta tai hankkia jälleenmyyjiltä kautta maan.

– Koko paketti tuli pihalle nopeasti. Laastit oli laskettu valmiiksi sokkelilevyn mukaan ja niitä jäi vähän ylikin, Pekkanen kertoo.

Sokkelin verhouslevyn voi asentaa myös itse, mutta Pekkanen ulkoisti työn.

– Kahdelta timpurilta meni hommaan pari päivää, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Samat miehet kävivät ennen tilausta mittaamassa, miten paljon verhouslevyä tarvitaan meidän talomme sokkeliin, Pekkanen sanoo.

↑Amperla Thermon sokkelilevy tekee talosta huolitellun näköisen.

Sokkelin eristys- ja verhouslevy sopii myös rivitaloihin

Rivitalojenkin sokkelit kannattaa lisäeristää Amperla Thermo -sokkelin eristys- ja verhouslevyllä. Työ hoituu kustannustehokkaasti salaojaremontin yhteydessä. 

↑Kun piha kaivetaan salaojaremontissa auki, Amperla Thermo -sokkelin eristys- ja verhouslevyn saa asennettua samalla kätevästi…

↑…ja lopputulos näyttää huolitellulta. Sokkelilevy estää tehokkaasti lämpöhukkaa talon rakenteista. 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Amperla Thermo eristys- ja verhouslevy eristyslevy kivijalan eristys pilariperustus sokkeli sokkelieriste sokkelilevy Sokkelimaali Sokkelin eristys sokkelin eristyslevy Sokkelin korjaus sokkelin maalaus sokkelin pinnoitus Sokkelin ulkopuolinen eristys sokkelin verhouslevy Suomen Sokkelieriste Suomen sokkelieriste oy

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.sokkelieriste.com

Suomen sokkelieriste Oy on suomalainen perheyritys. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisista raaka- aineista ja tuotannosta. Sen kaikki tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Joensuun Kontiolahdella, ja siellä myös niiden laatu tarkastetaan yksityiskohtaisesti ennen jälleenmyyjille lähettämistä.

 

 

Lue lisää: Suomen Sokkelieriste Oy