Sonjan vihervinkki – herkulliset juuressipsit
Herkulliset juuressipsit syksyn sadosta – terveellistä ja hyvää!
Herkulliset juuressipsit syksyn sadosta
- Juuressipseihin sopivat hyvin mm. porkkana, punajuuri, maa-artisokka ja palsternakka. Pese juurekset huolella, älä suotta kuori. Viipaloi juurekset 1-2mm paksuisiksi, käytä vaikka kuorimaveistä jos ”mandoliinia” tai yleiskonetta ei talosta löydy.

- Laita viipaleet kulhoon ja lorauta sekaan tilkka öljyä, sekoita lastuja, jotta öljy leviää tasaisesti. Lado siivut vierekkäin leivinpaperille uunipellille, älä laita päällekkäin. Paista uunissa 125 asteessa noin tunti, mutta tarkkaile välillä, sillä paistoaika riippuu uunista ja viipaleiden kosteudesta/paksuudesta (mehukkaat punajuuret saattaa vaatia lisää aikaa).
- Ripota sipseille suolaa ja mausteita oman maun mukaan. Tarjoa hyvän dipin tai juustojen kanssa.

Teksti: Sonja Lumme, Kuvat: Arne Nylander