MAINOS

Spraymaali on vaivaton ja siisti – näillä ohjeilla onnistut!

Piha

Valoisa, lämmin ja kuiva alkukesä on tuunaajan parasta aikaa. Nyt on oikea hetki vetää uusi väri haalistuneen puutarhakaluston pintaan. Spraypurkin lisäksi muita maalausvälineitä ei tarvita. Maston antaa ohjeet, joilla aloittelijakin onnistuu.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Minulle mieluisa maalauspaikka on oma kotipiha. Levitän suojapaperin, teen pohjustustyöt ja tartun spraypurkkiin. On aina yhtä hienoa nähdä, miten nopeasti ja helposti esine saa aivan uuden ilmeen, kertoo Veikkolassa maailman parhaita spraymaaleja valmistavan Maston Oy:n markkinointipäällikkö Jonna Modev.

Vaivatonta ja siistiä

Spraymaalaamisen vahvuutena Modev mainitsee vaivattomuuden. Spraymaalari ei esimerkiksi tarvitse siveltimiä eikä astioita, joita pitäisi jälkeenpäin liotella ja pestä.

– Spraymaalaaminen on hauskaa ja mutkatonta. Aloittelijalle helppoja kohteita ovat esimerkiksi pallogrillit ja pihakalusteet. Tai jos vielä pienemmin haluaa lähteä liikkeelle, värisuihkeen  voi suunnata vaikkapa kukkaruukun tai kastelukannun pintaan.

Modevin mukaan Maston-spraymaalit soveltuvat lähes kaikille pinnoille muovista betoniin ja puusta metalliin. Ammattimaisen laadukas lopputulos syntyy, kun muistaa tehdä pohjustustyöt huolellisesti.

– Kun keskityt hetkeksi maalattavan pinnan puhdistamiseen ja tarvittaessa tasoittamiseen, lopputulos on siisti ja tasainen. Ja tietysti sellaiset kohdat on peitettävä, joita ei ole tarkoitus maalata, Modev huomauttaa.

Välineiksi riittävät hiekkapaperi ja vedellä kostutettu nukkaamaton kangas. Vaikeisiin rasva- ja muihin tahroihin löytyy omat erikoisaineensa. Tasoitetun ja puhdistetun pinnan Modev suosittelee käsittelemään pohjamaalilla. Hän huomauttaa, että esimerkiksi muoviset puutarhakalusteet vaativat aina erityisen muoville suunnitellun pohjamaalin, jotta pinnasta tulee kestävä.

maston-puutarhakalusteet

Ohuita kerroksia

– Ja sitten vain väriä pintaan! Sekoita maali ravistamalla purkkia parin minuutin ajan, ja tarkista sen jälkeen sävy suihkauttamalla maalia vaikkapa sanomalehdelle. Tässä vaiheessa kannattaa kokeilla myös, kuinka paljon maalia voi suihkuttaa kerralla, ennen kuin se lähtee valumaan. Näin ymmärrät, minkälaisella otteella sinun kannattaa ohjata suihkesumu varsinaisen kohteeseen.

Modev kehottaa maalaamaan monta ohutta kerrosta yhden paksun asemesta. Kerrokset suihkutetaan vuorotellen vaaka- ja pystysuoraan.  Jos kohde on pystysuora, työ aloitetaan ylhäältä ja edetään alas.

Spraypurkin suutinta painetaan tasaisesti ja maalisuihkua liikutetaan rauhallisesti kohteen yli. Jokaisen maalikerroksen on annettava kuivahtaa muutaman minuutin ajan ennen seuraavan lisäämistä.

– Tuolille voi istua ja pöydän voi kattaa jo muutaman tunnin kuluttua. Jos siis järjestät puutarhakutsut huomenna, ehdit spraymaalata paikat paraatikuntoon vielä tänä iltana, Maston Oy:n markkinointipäällikkö Jonna Modev hymyilee.

Maston maalausopas >

Maalaamisen pikaopas >

Lisätietoja:

Maston Oy

www.maston.fi

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

maalata maali spray spraymaali tuunata