Suodatinkahvi tekee tuloaan trendijuomaksi erikoiskahvien rinnalle – tai jopa ohi. Tämän päivän suodatinkahvi on aromaattista, pehmeää ja huolella valmistettua. Raikkaan veden ja hyvän kahvijauheen lisäksi myös kahvinkeitin vaikuttaa kahvin makuun.
Hyvän kahvin valmistaminen vaatii, että vesi valuu juuri oikean lämpöisenä (92–96 °C) kahvijauheen päälle ja suodatusaika on riittävä (5–6 minuuttia litraa kohden).
Pour-over -suodatusmenetelmä
OBH Nordican uusi Gravity-kahvinkeitin hyödyntää uudenlaista pour-over-suodatusmenetelmää: vesisäiliö on suoraan suodattimen yläpuolella, ja kuumennettu vesi valuu kahvijauheeseen nopeammin kuin perinteisessä suodatuksessa eikä lämpöä mene hukkaan.
MAINOSVesisäiliön alla on veden lämmittämiseen oma erillinen vastus, joka kuumentaa veden 92–96-asteiseksi, ja vasta tämän jälkeen vesisäiliön lukko päästää veden suodattimeen. Riittävän kuuma vesi irrottaa kahvijauheesta kaikki aromit. Kahvipannun alla oleva toinen vastus pitää kahvin sopivan lämpimänä (81–83 astetta) kitkeröittämättä makua.
OBH Nordica Gravity-kahvinkeitin
Lisätietoa: www.obhnordica.fi
MAINOS