Suojaverkko tuloilmakanavaan

Talo
Tuloilmaa ohjataan yleensä tuloilmaritilän kautta, jossa sisäpinnalla on jonkinlainen säädettävä mekanismi.

Koneellisissa ilmanvaihdoissa tuloilmaputkiston ritilä sijaitsee rakennuksen ulkopinnalla putken päässä. Yhteistä tuloilmaritilöille on, että niissä on roskasuodattimina hyttysverkko, joka tulisi pitää puhtaana.

Ongelmana on hyttysverkon sijaitseminen ritilän sisäpuolella ja puhdistettaessa hyttysverkkoa, ritilä pitää poistaa paikoiltaan.  Se on yleensä kiinni ruuveilla ja sijaitsee esim. koneellisessa ilmavaihdossa korkealla tai muuten vaikeasti huollettavassa paikassa.

Edellä mainituista syistä hyttysverkko jätetään asentamatta, jotta vältytään vaikealta aikaa vievältä huoltotoimenpiteiltä.

Suojaverkko tuloilmakanavaan pitää ilmanvaihtolaitteen puhtaampina

Jos verkko ei ole paikallaan, kaikki epäpuhtaus pääsee koneen sisälle aiheuttaen koneen sisätilojen likaantumista ja suodattimien tukkeutumista. Siitäkin seuraa huoltotöitä ja kustannuksia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ilmastointikone saattaa lisätä automaattisesti tehoja, jos korvausilmaa ei tule tukeutuneen suodattimien tai suojaverkon kautta riittävästi. Tästä aiheutuu epätasapainotila tulo ja poistoilman suhteissa. Tuloilmaritilän huoltotyöt on helppo suorittaa ja huollontarve helposti havaittavissa, kun ulkopinnalle asennetaan pikakiinnityksellä oleva erillinen suojaverkko. Verkko on kehyksen sisällä ja se soveltuu yleisesti käytettyjen tuloilma ritilöiden päälle.

Asentaminen vaatii vain yhden ruuvin ja verkko nostetaan paikoilleen maasta käsin esim. harjanvarren avulla.

Lisätietoja: Suomen Luxusilma Oy, 0400283344

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: Talovinkki.fi