Suomalainen parkettivalmistaja Timberwise investoi suomalaiseen tuotantoon

Talo
Suomalainen parkettivalmistaja Timberwise on panostanut voimakkaasti tuotantoon Suomessa. 

Yritys on investoinut viimeisen kahden vuoden aikana yli miljoona euroa tuotekehitykseen, Loimaan tehtaansa tuotantomenetelmien kehittämiseen ja automaatioasteen nostoon.

Timberwise on erikoistunut valmistamaan korkeatasoista lankkuparkettia, jonka tuotantoprosessissa käytetään parhaita raaka-aineita, kuten kosteudenkestävää, formaldehydivapaata liimaa sekä kotimaista koivuvaneria parketin keskikerroksessa. Lankkuparketti soveltuu tämän vuoksi hyvin vaihteleviin olosuhteisiin, Lapin kuivuudesta Hong Kongin kosteuteen. Kaikki käytettävä puu tulee EU-alueelta, sertifioiduista metsistä.

Korkeatasoista formaldehydivapaata lankkuparkettia

Yrityksen Loimaan tehdas käyttää ensimmäisenä parkettitehtaana maailmassa kaikissa tuotteissaan täysin formaldehydivapaata, päästötöntä liimaa. Formaldehydi imeytyy helposti limakalvoihin ja ärsyttää erityisesti silmän sidekalvojen ja ylähengitysteiden limakalvoja.

Oireet ilmenevät esimerkiksi jatkuvana yskänä, nenän tukkoisuutena, nuhana ja silmien kirvelynä jo hyvin pienissä pitoisuuksissa. Hengitysilman formaldehydipitoisuuden noustessa voi ilmaantua myös päänsärkyä, pahoinvointia ja väsymystä – myös yhteyttä astman puhkeamiseen on tutkittu.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Timberwise ei yritäkään kilpailla kiinalaisen halpatuotannon kanssa. Käytämme ensimmäisenä lattiatehtaana maailmassa hengitysilmalle vaaratonta, täysin formaldehydivapaata liimaa kaikissa tuotteissamme taataksemme puhtaan hengitysilman kotona. Tuotteemme ovat premium-tasoa, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja, pääomistaja Markku Mäkitalo.

Vuonna 2000 perustetun Timberwisen liikevaihto on vuodessa 7,5–8 miljoonaa euroa. Viennin osuus yhtiön liikevaihdosta on ollut alusta alkaen vähintään 70 %. Timberwise työllistää 35 henkeä – Loimaan tehtaan automaationaste on korkea.

Lisätietoja: www.timberwise.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU