MAINOS

Suomalaisissa omakotitaloissa myös muoviviemärit kunnostusiässä – remontti hoituu vaivattomasti sukittamalla

Talo

Muoviviemärit yleistyivät suomalaisessa rakentamisessa 60–70-luvulla ja se on tänä päivänä yleisin viemärimateriaali. Muoviputket, kuten betoni ja- valurautaputketkin, vaativat ylläpitoa ja saneerausta. Jo 75 % KotiSun Viemäripalvelut Oy:n viemäriremonteista tehdään omakotitaloihin, joissa on muoviviemärit.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Suomalaisissa omakotitaloissa on valmistumisvuodesta riippuen erilaisia viemäriputkistoja: betonista, valuraudasta tai muovista valmistettuja viemäreitä. Muoviviemärit yleistyivät rakentamisessa vahvasti 60–70-luvulla ja se on tänä päivänä edelleen hyvin yleisesti käytetty viemärimateriaali.

Omakotitaloasujat ovat betoni- ja rautaviemäreiden kunnostamisesta tänä päivänä jo melko valveutuneita. Muovisiin viemäreihin sen sijaan liittyy jonkin verran epätietoisuutta; muoviputken ajatellaan olevan paljon pitkäikäisempi kuin se aidosti on ja remonttitarpeeseen herätään usein viime hetkellä.

– Ympäristöministeriön laatiman pientalon huoltokirjan mukaan muovisen viemäriputkiston tekninen käyttöikä on 40 vuotta. Tämä laskennallinen käyttöikä perustuu materiaalin ominaisuuksiin ja ympäristön vaikutuksiin materiaalin kestävyyteen, kertoo KotiSun Viemäripalvelut Oy:n toimitusjohtaja Matias Moilanen.

KotiSun Viemäripalvelut tarjoaa omakotitaloasujille viemärin uudistamista pohjautuen Ympäristöministeriön tarjoamaan tietoon. Käyttöiän lähestyessä loppuaan viemäriputkissa ilmenee materiaalille ominaisia muutoksia. Tyypillinen haaste muovisissa viemäreissä on putken niin sanottu lasittuminen.

– Lasittuminen tarkoittaa putken rakenteen haurastumista. Haurastunut putki rikkoutuu herkästi, mikäli siihen kohdistuu mekaanista liikettä tai tärähtelyä. Toinen tyypillinen haavoittuvuus muovisissa viemäriputkissa on liitoskohdat ja niissä esiintyvät tiiviysongelmat, Matias mainitsee.

Viemäriremonttiin kannattaa ryhtyä mieluummin ennakoiden kuin päivänkään myöhässä

Omakotitalon viemäriputkisto kulkee lähtökohtaisesti kodin lattia- ja seinärakenteiden sisässä ja siitä syystä remontti suositellaan toteutet­tavaksi ennakoiden, ennen kuin viemärijärjestelmä on ylittänyt laskennallisen käyttöikänsä. Kun putkiston tekninen käyttöikä lähenee tai on ylittymässä, on uudistamistarve jo ajankohtainen. Vikojen ilmaantumista ei kannata odottaa.

– Viemärin uudistamiseen kannattaa ryhtyä mieluummin pari vuotta etuajassa kuin yhdenkin päivän myöhässä, Matias kiteyttää.

  

Sukittamalla uusi viemäri omakotitaloon alle viikossa

KotiSun Viemäripalvelut Oy on toteuttanut jo yli 5 000 pientalon viemäri­remontin laadukkaalla sukitusmenetelmällä. Menetelmä on yhä suositumpi tapa toteuttaa vie­märiremontti sen nopeuden ja helppou­den vuoksi. Sukitus on putken sisäpuo­linen saneerausmenetelmä, jonka ansiosta kodin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kotona voi asua remontin aikanakin. Viemärin uudistaminen sukituksella on mahdollista, kun olemassa oleva putki on edelleen ehjä.

– Muovinen viemäriputki toimii usein ihanteellisena muottina uudelle putkelle, sillä muoviputki säilyttää alkuperäisen muotonsa hyvin. Muoviputken sukituksen onnistumisen kannalta tärkeintä on, että vanha putki on edelleen ehjä, Matias tarkentaa.

Muoviputken sukittaminen on hellävaraista ja tarkkaa käsityötä

Sukitus on tarkkaa ja vaativaa kä­sityötä, jonka onnistumisen takaa­miseksi käytämme vain omaa am­mattitaitoista henkilökuntaamme. Ennen sukitusta viemärin sisäpinta käsitellään hiomapintaisella työkalulla, joka on tarpeeksi hellävarainen muoviputkelle. Työkalu irrottaa putken seinämiin kertyneen lian ja valmistelee sisäpinnan sukitusta varten.

Putken sisäpinnan työstämisen jälkeen viemäri huuhdellaan puhtaaksi. Tämän jälkeen muoviputken sisään asennettava epoksilla käsitelty sukka kiinnittyy puhtaaseen ja karhennettuun muoviputken seinämään tiukasti. Näin vanhan viemärin sisään muodostuu kokonaan uusi ja itsekantava putki, joka on täysin saumaton.

– Sukitusmenetelmä nähdään myönteisenä senkin vuoksi, että siinä viemäristä tulee yksi saumaton kokonaisuus. Liitoskohtia ei ole, haarautuvat putket yhdistetään runkoviemäriin, siten, että kodin viemärijärjestelmä on täysin yhtenäinen kaikilta viemäripisteiltä aina kunnan viemäriin saakka, Matias kertoo.

Sertifioidulla menetelmällä 50 vuotta lisää käyttöikää viemärille

Palvelumme takaa sinulle miellyttävän remont­tikokemuksen ja saat kotiisi viemärin, joka kestää aikaa.  Viemärisukituspalvelumme on helppo avaimet-käteen-ratkaisu:

    • Suunnittelemme tarpeenmukaisen kokonaisuuden ja annamme remontille kiinteän hinnan
    • Toteutamme sukittamalla uudenveroisen ja saumattoman viemäriputkiston kotiisi noin 3-5 päivässä
    • Halutessasi vaihdamme samalla kotisi vesikalusteet, kuten hanat ja wc-istuimet uusiin
    • Lopuksi tarkistamme työn jäljen ja saat loppuraportin tehdystä työstä sekä takuu- ja järjestelmätodistuksen

Sukitetun viemärin sisäpinta on si­leä ja liukas, joka ehkäisee tukok­sien syntymistä ja lian kiinnitty­mistä putken seinämiin. Eurofins-sertifioitu menetelmä tuo 50 vuotta lisää käyttöikää viemärille ja tarjoamamme 20 vuoden materiaalitakuu tuo huolettomuutta asumiseen.

Pyydä viemäriedustaja kotiisi ja saat tarjouksen sukituksesta

Mikäli omakotitalosi muoviviemärillä on käyttöikää takana jo yli 30 vuotta, pyydä viemäriedustajamme kotiisi. Saat tietoa viemärisi nykykunnosta ja tarjouksen sukituksesta kiinteällä kokonaishinnalla. Tarjous ei sido sinua sopimukseen, ja saat arvokasta tietoa remonttipäätöksesi tueksi. 

Käytämme ajankohtaisen remonttitarpeen arviointiin viemärikameraa. Viemärikuvauksella voidaan havaita putkiston haasteita, ja ennen kaikkea sillä tarkastellaan mahdollisuutta putkiston sukittamiselle. Parasta mitä voit kuulla edustajamme suusta on ”viemärin rakenne on ehjä ja putket pystytään sukittamaan”. Tämä mahdollistaa sinulle vaivattoman viemäriremontin kotisi rakenteita rikkomatta ja saat täysin uuden putkiston kotiisi alle viikossa!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

KotiSun KotiSun Viemäripalvelut viemärin sukitus viemäriremontti viemärisukitus