Paula Herranen, päätoimittaja
Viihdyn keittiössä. Nautin ruoanlaitosta. Arvostan yhteisiä ruokahetkiä perheen kesken. Jämähdän aina vieraidenkin kanssa istumaan iltaa keittiön pöydän ääreen, eikä kenelläkään tule edes mieleen ehdottaa olohuoneen puolelle siirtymistä.
Tiedän, että tässä vaiheessa moni suomalainen nyökyttelee innokkaasti ja allekirjoittaa sanani kiljuen – niin olennaiseksi on noussut keittiön rooli kodin todellisena työ-, olo-, leikki- ja seurustelupisteenä. Keittiössä käy jatkuva kuhina. Siksi kalusteisiin, kodinkoneisiin ja pintamateriaaleihin halutaan nyt satsata. Kalustevalikoima on riemastuttavan laaja, eikä sellaista konetta enää olekaan, jota ei nykyään keittiöön saisi.
Esittelemme sivuilla 8–18 kolme uutta keittiötä. Kaksi niistä on remontoitu vanhaan taloon, yksi on uuden talon upouusi keittiö. Asukkaat eivät tunne toisiaan, eivät ole koskaan tavanneetkaan, ja kaapistot ovat eri valmistajilta. Silti keittiöissä on yhdistäviä tekijöitä, jotka kumpuavat ajan hengestä ja suuntauksista. Kaikki toivovat keittiöltään valoisuutta, käytännöllisyyttä, toimivia ratkaisuja, paljon säilytystilaa. Alakaapit korvataan nyt suurilla vetolaatikoilla, joista astiat ja ruoka-tarvikkeet on helppo nostella esiin. Yläkaapeissa suositaan kippiovia ja maitolasia. Umpiovissa valkoinen on edelleen suosittu perusväri, mutta sitä voidaan ryydittää tummilla sävyillä.
Esittelemme tässä numerossa myös Nea Turkki-Kosken ja Mika Kosken uuden omakotitalon, jonka erikoinen lämmitysjärjestelmä herätti mielenkiintoa jo etukäteen. Nyt kerromme, miten kiertoilmatakka ja ilmakiertoinen lattialämmitys on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi.
Tervetuloa uuteen vuoteen Suomelan kanssa! Tapaamme tänä vuonna viisi kertaa: ensin nyt helmikuussa, sitten maaliskuussa ja toukokuussa, ja kesätauon jälkeen Suomela kolahtaa postilaatikkoon vielä syys- ja lokakuussa.