MAINOS

Suomela.fi-verkkopalveluiden käyttöehdot

Yleinen

Seuraavat käyttöehdot ovat voimassa, kun rekisteröidyt suomela.fi-palveluun tai käytät sivuston eri sisältöjä ja palveluita.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Uutiskirje

Suomela.fin uutiskirje lähetetään tilaajille noin kerran viikossa. Uutiskirjeen tilaajana pääset ensimmäisenä lukemaan Suomelan uusimpia artikkeleita. Lisäksi saat erityisiä tarjouksia mainostajiltamme ja pääset osallistumaan tunnuksillasi kuukausiarvontoihimme. Uutiskirje on vastaanottajalleen ilmainen ja voit halutessasi milloin vain katkaista uutiskirjetilauksesi. Puutarhan ystäville Suomela julkaisee Vihervinkit-infokirjettä, joka on erikseen tilattavissa ja ilmestyy n. 3 kertaa kuukaudessa.

Arvonnat

Suomela.fi palvelun kautta järjestettävät arvonnat on suunnattu suomela.fi-uutiskirjeen tilaajille. Osallistuessasi arvontaan suomela.fi-palvelussa, sinusta tulee siten samalla automaattisesti Suomelan uutiskirjeen tilaaja (tilauksen voit halutessasi milloin tahansa perua). Suomela järjestää arvonnoissa pääasiallisesti tuotepromootion ja teknisen toteutuksen palkinnon tarjoavan ja toimittavan yrityksen puolesta. Palkinnon tarjoava yritys järjestää arvonnan ja vastaa arvonnasta muilta osin sekä palkinnon toimituksesta. Kuljetuksen Suomen sisällä sisältyy voittoihin, mikäli toisin ei ole ilmoitettu. Suoramedia Oy:n tai arvonnan järjestävän yrityksen henkilöstö ei voi osallistua arvontoihin. Arvonnat suoritetaan automaattisesti satunnaisotantaan perustuen. Arvontojen mahdollisena tuomaristona toimii Suomela-lehden toimitus. Arvonnan lopputuloksesta ei voi valittaa.

Suomelan pientalopaneeli

Pientalopaneeliin voivat ilmoittautua kaikki Suomelan ja suomela.fi-verkkopalvelun lukijat. Paneelin jäsenille lähetetään noin 6 kertaa vuodessa lyhyitä ajankohtaisia Suomela-lehden kehittämiseen, ilmoituksiin ja omakotiasumiseen liittyviä tutkimuskyselyitä. Suomelan tutkimusyhteistyökumppanina toimii kansainvälinen RAM-tutkimuslaitos, jonka verkkopalvelussa tutkimuksiin vastataan ja joka myös analysoi saadut vastaukset.

Vastaaminen tapahtuu kätevästi netissä. Paneelin tuloksia voidaan julkaista eri medioissa ja tietoja voidaan käyttää omakotiasumiseen liittyvässä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja teollisuudenalojen kehittämisessä.

Panelistit kutsutaan paneeleihin aina erikseen sähköpostilla. Vastaaminen tutkimuksiin on vapaaehtoista ja täysin luottamuksellista eikä vie aikaa kuin 5-10 minuuttia. Vastaamalla kysymyksiin panelisti kerää pisteitä, joilla hän voi lunastaa tuotepalkintoja. Vastaajien kesken arvotaan aika ajoin myös tuotepalkintoja.

Paneelien arvontoja koskevat samat säännöt kuin muitakin Suomelan kautta toteutettuja arvontoja.

Suomelan keskustelupalsta

Suomela.fi -verkkopalvelu on tarkoitettu Suomela-lehden lukijoiden yhteiseksi ideoiden ja mielipiteiden vaihtopaikaksi. Kysy neuvoa muilta lukijoilta. Anna vinkkejä. Vaihda mielipiteitä ajankohtaisista aiheista. Lue ja ota opiksesi toisten lukijoiden kokemuksista. Erikseen ilmoitettuina ajankohtina keskustelupalstalla voi olla myös asiantuntijoita vastaamassa lukijoiden kysymyksiin.

Kun noudatat palstan sääntöjä ja etikettiä, keskustelusta tulee kaikille miellyttävämpää.

 1. Keskustelupalstalla voidaan käsitellä omakotiasumiseen liittyviä tai palstan ylläpitäjän määrittelemiä aiheita.
 2. Palstan ylläpitäjä Suomela.fi avaa uudet keskusteluaiheet, mutta niiden alla on kullakin keskustelijalla mahdollisuus avata uusia mielipiteitä ja kommentoida muiden kirjoituksia.
 3. Kun lukija osallistuu keskusteluun, häneltä kysytään yhteystietoja.
  Yhteystiedot annetaan vain kerran ja ne säilyvät ainoastaan Suomelan käytössä. Lukija saa suomela.fi-palveluun käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla hän voi jatkossa osallistua keskustelun lisäksi myös muihin sivuston palveluihin. Käyttäjä voi tarkistaa ja muuttaa tietoja kohdassa omat tiedot.
 4. Kukin lukija / osallistuja on itse vastuussa palstalle kirjoittamansa tekstin sisällöstä. Palstan ylläpitäjä / Suomela-lehti, ei vastaa palstalla annettujen mahdollisten vinkkien tai ohjeiden oikeellisuudesta.
 5. Suomela pidättää oikeuden lyhentää, editoida tai kokonaan poistaa sellaisen materiaalin, joka ei noudata palstan käyttötarkoitusta, sääntöjä, lakia tai hyvää tapaa tai jos materiaalissa on havaittu sisällöllinen virhe (esim. vinkki tai ohje).
 6. Pidättäydy teemassa. Mikäli kirjoituksesi on väärän aiheen alle, se voidaan poistaa.
 7. Lähetä toimitukselle vinkki epäasiallisesta mielipiteestä, joka mielestäsi pitäisi poistaa.

Palstan etiketti

 • Käytä kirjoituksissasi aina mukavaa ja muut huomioonottavaa sävyä.
 • Kunnioita toisten mielipiteenvapautta ja eriäviä mielipiteitä.
 • Kiroilu ja voimasanat eivät tee mielipiteestäsi vakuuttavampaa, päinvastoin.
 • Keskusteluun ja väittelyyn ei kuulu toisten keskustelijoiden tai mielipiteiden arvostelu.
 • Hyvin perusteltu väite on vahvempi kuin.
 • Esimerkkejä aiheista / kirjoitusten sisällöstä, joita Suomelan keskustelupalstalla ei hyväksytä.
    – Yllyttäminen väestöryhmää vastaan
    – Rikokseen yllyttäminen
    – Seksistiset viestit
    – Henkilökohtaisuudet tai loukkaavat viestit

Henkilötietojen käsittely ja tallennus

Kaikki käyttäjätiedot kuten nimi- ja osoitetiedot tallennetaan ainoastaan Suoramedia Oy:n / Suomelan käyttäjätietokantaan. Tallennettuja tietoja käytetään vain Suomela-julkaisujen asiakasinformaation, esitteiden, lisätietojen ja erilaisten lukijaetujen välittämiseen sekä Suomelan tuotemerkin puitteissa tehtävään suoramarkkinointiin.

Silloin kun asiakas on antanut erikseen suostumuksensa, rekisteriä voidaan käyttää myös Suomela-tuotemerkin puitteissa sähköposti- tai mobiilimarkkinointiin. Yhteystietoja ei koskaan toimiteta edelleen kolmansille osapuolille, jollei siitä ole erikseen mainittu tilanteissa, joissa palvelun toteuttaminen sitä erikseen edellyttää (esitetilaus, tuotetilaus Suomelan välityksellä kolmannelta osapuolelta).

Henkilötietolaki

Kaikkea tietoa käsitellään Suomen Henkilötietolain mukaisesti, jonka tarkoituksena on toteuttaa yksityiselämän suojaa ja muita yksityisyyden suojaa turvaavia perusoikeuksia henkilötietoja käsiteltäessä sekä edistää hyvän tietojenkäsittelytavan kehittämistä ja noudattamista.

Suomela | Suoramedia Oy
A Bonnier Group Company
Lapinrinne 3, 00100 Helsinki
Puhelin 0207 353 000
Telefax 

0207 353 001

Y-tunnus 07414644, Kotipaikka Helsinki
www.suomela.fi, www.suoramedia.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

käyttöehdot suomela.fi tietosuoja