Aaltopahvista ötökkäoveen – joka kodin selviytymisopas on komea hakemisto, jossa on yli 500 hakusanaa ja liki yhtä monta kuvaa. Tee itse -kirjallisuuden mestari Esko Kuokkanen on kiteyttänyt siihen parhaan tietotaitonsa vuosien varrelta. Esko on alusta asti ollut myös Suomelan lukijoiden oma nikkari.
Työn tulos on uskomaton paketti kotiin liittyvää tietoa ja käytännön työohjeita. On vaikea kuvitella pulmaa, johon Eskolta ei löytyisi neuvoa. Mainio lahjakirja vaikka omaa kotia perustavalle nuorelle tai kerrostalosta omakotitaloon muuttavalle!

Eikä kirjaa ole tarkoitettu vain intohimoisille nikkareille, vaan meille kaikille, jotka törmäämme kotona arjen ongelmiin. Ohjeita löytyy verhotankojen asennuksesta taulujen ripustukseen ja rannekellon pariston vaihtamisesta palovaroittimen pariston kaukosijoitukseen. Läpi käydään energiansäästö- ja halogeenilamput, hyönteisverkot ja verkko-ovi, autonrenkaiden vaihto ja auton matkavarustelu, sadeveden talteenotto ja polttopuiden teko, korujen korjaaminen ja tinalla juottaminen.
Työohjeita havainnollistavat selkeät mustavalkokuvat ja tarvikeluettelot. Hakusanat on järjestetty aakkosjärjestykseen runsain ristikkäisviittein, lajin parhaita perinteitä noudattaen.

Kovakantinen, 427 sivua, Kustannusosakeyhtiö Teos 2005.

Kirjaa voi tilata Teoksen nettimyymälästä, www.teos.fi, hinta 35,30 euroa, sekä asiakaspalvelusta, (09) 8775 7528 tai (09) 8775 6698. Kirjaa myydään myös Bookplus-myymälässä Helsingin Elielinaukiolla Sanomatalossa, (09) 612 1280.