Suomelan lukijoiden hauskimpia ja mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja (A-I)
Maaliskuussa Suomela.fi-palvelun lukijoilla oli mahdollisuus osallistua Husqvarna-ruohonleikkurin arvontaan. Samalla lukijoilta kysyttiin mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja. Seuraavassa kyselyn satoa nimimerkeiltä A-I …
3.n klopin äitee
Kuuma kesäpäivä 2000 kun viimeisillään raskaana olevana yritän jouduttaa synnytystä.Talokauppojen mukana saimme vajallisen tavaraa joista yksi on tämä husqarnan moottoriton leikkuri josta olen kynsin hampain pitänyt kiinni.Sillä leikatessa meno on tasaista varsinkin kun säätää terän vähän ylemmäs kuten tein lähes viisi vuotta sitten ja kuten arvata saattaa,ei se synnytys siitä lähtenyt käynnistymään ja mies leikkasi nurmikon ""oikella"" leikkurilla perässä..Lasten suosikkileikkuri muuten tämä rehupeli."

4-äippä
kun lapsena työnnettiin hiki päässä käsikäyttöistä ruohonleikkuria,voi onnea kun saatiin uusi moottorikäyttöinen leikkuri!vaan omat lapset eivät edes sillä viitsisi nurmikkoa leikata..

Aina rakastunut
Olemma olleet naimisissa 20 vuotta. Muutamia vuosia sitten nurmikon leikkuun lomassa tuli jälleen vaimoni mieleen. Leikkasin hänen nimensä nurmikkoon. Kiipesin talon katolle ja otin kuvan nimestä. Leikkasin sen jälkeen nurmikon normaaliksi. Oli siinä vaimolla ihastelemista ja ihmettelemistä kun kuvat teettettiin.

ainoannikki
Vanha ruohonleikkurimme sammui, kun ajelin hieman pitkähköä nurmikkoa. Kiskoin aikani sitä käyntiin siinä onnistumatta,tuhahdin miehelleni ,jos hän meinaa että nurmikko ajetaan niin hän saa sen tehdä itse tai käy ostamassa uuden leikkurin. Siltä sanomalta lähdin asioille ja palatessani kotiin, löysin stiga kauppiaan tuomasta pihallemme uutta ruohon leikkuria. Nauroin kauppiaalle että mies ilmeisesti haluaa vaimon hoitavan edelleen nurmikon hoidon.

aloitteleva puutarhuri vm.-79-
Mukavimmat muistot ovat jo napero-ajoilta, kun oltiin pihaleikeissä pikkuveljeni kanssa ja edesmennyt isäni ajoi nurmea omassa pihassa maalaismaisemassa.Vastaleikatun nurmen tuoksu oli ihana!Viime syksynä ostimme mieheni kanssa ensimmäisen oman talon ja odotan jo innolla pihatöitä.Toivottavasti myös 5-vuotias tyttäremme saa mukavia muistoja ensimmäisestä kesästä omassa pihassa.

amanda
Liittyy lapsuuteen..kesällä..se ihana tuoksu, tuttu turvallinen hurina…ruohokin oli sillloin kivaa;)))

Anne-Maria
Veljeni tuli vierailulle ja halusi olla avulias ja ajaa nurmikkomme. Kun työ oli valmis, menin katsomaan; ruohosipulitupsusta oli jäljellä vain tyngät!"

Annina B
Pienenä aina halusin leikata nurmikkoa mutta isä ei ikinä antanut, kerran hän antoi periksi ja sanoi, no leikkaa sitten mutta muistakin et se leikataan kunnolla! Olin niin onnellinen! Ensimmäiset 10 minuttia meni ihan hyvin mutta sitten kyllästyin, mutta en voinut vaan jättää asian siihenkään joten päätin soitta serkulleni joka sai aina leikata nurmikkoa niitten kotona ja hän lupasi tulla jos maksaisin hänelle 30 markka, ja niin tein, sinne meni kaikki viikkorahat, mutta isä oli niin onnellinen ja tyytyväinen että sain siitä lähtien auttaa isää nurmikonleikkuussa aina. Muuten sain isältä 10 markka hyvin tehdystä työstä joten menin vain 20 markkaa miinukselle! =)

annu
Ajamme suuren nurmikkomme yleensä mieheni kanssa yhdessä, vuoroja vaihdellen. Kerran viime kesänä, kun menin takapihalle aloittaakseni ""oman vuoroni"" oli mieheni iloiseksi yllätyksekseni jättänyt minulle ajeltavaksi nurmikkokaistaleen – sydämen muotoisen :-)"

Annukka
Hikinen päivä ja tylsät ruohonleikkurin terät. Ja kun vasta puolet nurmikentästä on ajettu, posket ovat parhaimmillaan punaiset, sääret kauniin vihreät ja kainalot todella hikiset, ja sitten pihaan hurauttaa autolastillinen yllätysvieraita. Siinä piti hiukan itseään kasailla, jotta ei olisi juossut piiloon takapihan karviaispensaan taakse.

Api
Päältäajettavalla leikkurilla leikkasin miehenmittaista heinää. Nousi savut pian kiilahihnoista =)

arzi
Naapuri osti ammattikäyttöön tarkoitetun kolmipyöräisen ja kun sillä leikkasi niin mullat lentelivät pitkin seiniä.

atte
mieleenpainuvin muistoni on leikkurista kun leikkuri vei puolet peukalosta.(oma moka)

belvis
Naapurin tyttö leikkasi ruohoa ja hänen veljensä tuli ihmettelemään, että hyvinhän tuo leikkaa vaikka terät on autotallissa.

Cuoponen
Kerroinpa ystävilleni(markka aikana), että sain ihka uuden istuttavan ruohonleikkurin tuhanteen viiteensataan markkaan! Eivät meinanneet uskoa, mutta kun jatkoin että minä istun ja kattelen, kun vaimo työntää ja leikkaa, niin taisivat uskoa.

damiana
Kun polttoaine loppui viimemetreillä ja pienen palasen takia piti lähteä hakemaan menovettä lisää.

Dented
Hauskinta oli se kun joku muu ajoi nurmikon puolestani

easy rider
Elämäni ensimmäinen ruohonleikkuu 55v oman omakotitalon nurmikko.Varmasti hymy oli leveä kun katselin vastaleikattua omaa ""manttaalia"""

Eibi
Isän upouuden ruohonleikkurin ajoin kiveen.. voi sitä onnenpäivää

Elli-Kaarina
Vanhasta ruohonleikkuristamme alkoi huomaamattamme tippua osia. Huomasimme tilanteen vasta kun yksi pyörä lennähti irti. Lyhyen sadattelun jälkeen aloimme etsiä pieniä ruuveja, laikkoja ja vietereitä leikatun nurmen seasta. Melkein kaikki löytyivätkin (ihme ja kumma). Puuttuvien tilalle saimme korvaavat tarvikkeet rautakaupasta. Jälkeenpäin sattumus on meitä naurattanut.

fale
Ajoin pihapiirin viidakon vähän liian huolellisesti. 4vk kasvun jälkeen ei oma leikkuri jaksanut leikata niin tiheää heinikkoa ja kone sammahteli aina kun työnsi liian nopeasti. Leikkaukseen menikin sitten kolme tuntia normaalin yhden sijasta.

Harjus
Ostin mennä kesänä talon, sain trimmerin ja ruohonleikkurin samaan pakettiin, trimmerin tarina katkesi kesän ensimmäisellä leikkuukerralla ja leikkurin voittokulku viimeisellä, talo on onneksi vielä pystyssä talven jälkeenkin ja ruohoa taas kasvanee…

Heini
Olin viisivuotias, kun meille hankittiin ensimmäinen, työnnettävä ruohonleikkuri. Olin aivan innoissani sen työntelystä. Parin päivän kuluttua leikkurista tipahti jokin vähäpätöinen osa, ruuvi tms. nurmikolle, mikä sai minut kirjoittamaan alkeelliseen päiväkirjaani: ""RUOHONLEIKURI MENI RIKKI""… No, onneksi setä korjasi laitteen ja innokas ruohonleikkaaja pääsi jatkamaan työtään!"

Helmiina
Pari kesää sitten oli luksusta leikata nurmea, kun sillä sai vauvan hoidosta ""vapaata""."

Helvi
Laitoin leikkuuterän säädön liian matalaksi, huomaamatta ajoin kivetkin.

hessuli
Veljeni antoi minulle vanhan ruohonleikkurinsa jota ei ollut saanut koskaan toiminaan. Tappelin leikkurin kanssa pari vuotta, kunnes ostin ostin uuden

hikiliikkuja
Olin ihan hermona, kun kiloja oli tullut taas lisää… mutta annas olla. Ei muuta kuin langattomat kuulokkeet korville, musiikki soimaan ja ruohonleikkuria työntämään. Siinä hiki virtasi ja pahantuulisuuskin hävisi hien mukana taivaan tuuliin. Varsinaista hyötyliikuntaa.

himo ruohonleikkaaja mimmi
Kone pääsi karkuun ja leikkasi naapurin nurmikkoon uuden kävelyväylän…

HRSN
Kun leikkaan viimeistelijällä ojan reunoja, voin löytää ojasta mitä tahansa, mitä ihmiset ovat sinne heittäneet.

hulttio
Muistan ensimmäisen ruohonleikkuuni viisivuotiaana.

HUPSISTA!!!
Viime kesänä mieheni lupautui leikkaamaan naapurin rouvan nurmikot rouvan ollessa kesälomamatkalla. Rouvalla oli pari mansikkapenkkiä lastenlapsiaan varten ja niiden päällä oli huolellisesti asetellut mansikkaverkot. Mieheni ajeli nurmikoita huolellisesti mutta liian läheltä mansikkapenkkejä. Hupsis vaan ja leikkuri imuroi verkon sisäänsä parissa sekunnissa. Olisittepa nähneet ilmeen!

iivari
Se kuin ihmettelin tasaista koneen jälkeä, mutta seuraavana päivänä ruoho oli yhtä pitkää kuin ennen leikkuuta. Selvisi ettei koneessa ollut leikkaavia teriä enää ollenkaan.

Irene
Uuden omakotitalomme nurmikon ensimmäinen ruohonleikkaus oli edessä. Mieheni käynnistä isältäni saamamme tosi vanhan ruohonleikkurin ja alkoi leikkaamaan. Melu oli valtava ja ulos katsoessani mieheni ajeli nurmikkoa kuulosuojaimet päässä. Naapurimme oli ajatellut, että raskaana oleva vaimo oli nalkuttanut niin paljon, että mieheni oli siksi laittanut kuulosuojaimet. Kesän aikana leikkurista irtosi milloin renkaat, milloin käynnistyksessä oli vaikeuksia, mutta kuitenkin piha pysyi siistinä.

Isäntä ajaa..emäntä polvella
Kummipoika nukahti syliin ajaessani mummulan nurmikkoa isäni päältäajettavalla.

Nimimerkit J-