Pälkäneen passiiviasuinalue Ilmaperspektiivikuva.Kuva: spu.fi

Kostianvirran passiivitaloalueelle nousee yhdeksän paritaloa ja viisi rivitaloa. Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2010.

Kaikki alueelle tulevat passiivitalot ovat 10-Talojen toimittamia valmistaloja, jotka rakennetaan 10-Talojen suurelementeistä ja SPU Passiivikattoelementeistä. Kattoelementtien lisäksi SPU Eristeitä käytetään myös talojen muissa eristeratkaisuissa. Talojen rakennuttajana toimii Laipanmaan Rakennus Oy.

Alueen paritalot ovat kooltaan 230 ja 250 neliötä, rivitalot 300 neliötä. Talot toteutetaan markkinarahoitteisesti. Ensimmäisen talon rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2010.

Passiivitalojen rakentaminne on alkanut yleistyä Suomessa

”Päädyimme passiivienergiarakentamiseen, koska halusimme tarjota asunnon ostajille Pälkäneen hienoimman paikan lisäksi lisäarvoa, josta on hyötyä myös tulevaisuudessa. Asukkaat säästävät sitä enemmän, mitä korkeammiksi energian hinta ja ympäristöverot nousevat”, Laipanmaan Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Juha Perälä sanoo.

Passiivitalojen rakentaminen on alkanut Suomessa yleistyä, mutta tähän saakka kyse on ollut lähinnä yksittäisten talojen rakentamisesta.

”Pälkäneen asuntohanke on päänavaus passiivienergiarakentamisen leviämiselle myös aluerakentamiseen”, sanoo SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen.

Myös Puutalokymppi Oy:n toimitusjohtaja Harri Nokso arvioi passiivienergiarakentamisen hankkeiden laajentuvan nopeasti.

”10-Talojen valmistalotoimitusten kysyntä on kasvanut vahvasti vaikeassa markkinatilanteessa, ja kasvava osuus tuotannosta on passiivitaloja. Uskomme, että jo vuonna 2012 ei juuri muuta rakenneta kuin passiivitaloja”, Nokso sanoo.