MAINOS

Autolaina mahdollistaa sujuvan lomakauden

Sisustus

Automatkailu on monen suomalaisen suosikkipuuhaa ja autossa voi vierähtää loman aikana useampikin tunti ja kilometri. Se mahdollistaa joustavan liikkumisen kohteesta toiseen, lisäksi siihen sisältyy usein korkeintaan viisi matkustajaa tehden siitä myös turvallisen matkustustavan. Autoa hankkiessa voi harkita myös autolainaa sopivimman auton löytämiseksi. Kerromme autolainaan liittyvistä seikoista tarkemmin tässä artikkelissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Auto on monen kotitalouden suurimpia hankintoja ja harva kykenee ostamaan sitä pelkillä säästöillä. Sen hankkimista varten pitääkin ottaa huomioon muita rahoitustapoja, joista autolaina on yksi yleisimpiä esimerkkejä. Vertaa autolainat ennen lainan hankkimista, jotta löydät itsellesi parhaan ja sopivimman lainan auton hankintaan. Vertailussa otetaan huomioon esimerkiksi auton hinta ja sen ostopaikka, eli hankitaanko se autoliikkeestä vai yksityiseltä henkilöltä.

Autolainan kilpailuttaminen kannattaa

Autolaina kannattaa monen muun lainan tavoin kilpailuttaa, koska niiden korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin. Kun kilpailutat autolainasi, saat paremman kartoituksen kuluista ja ehdoista, joita sinulle tarjotaan lainan yhteydessä. Kilpailuttamista voi harrastaa erilaisilla lainojen vertailuun tarkoitetuilla sivustoilla, jotka siis vertailevat eri autolainoja puolestasi. Ne eivät siis tarjoa lainaa, vaan antavat sinulle neutraalia ja puolueetonta tietoa eri autolainoista. Palvelun käyttö useassa lainanvertailusivustossa on myös maksutonta, eikä niiden vertailu sido sinua nostamaan lainaa.

Vinkit autolainan vertailuun

Autolainan vertailuun ja kilpailuttamiseen liittyy monia eri seikkoja, joita lainanhakijan kannattaa ottaa huomioon. Lainanhakija saattaa kuvitella, että oma pankki on aina paras autolainan tarjoaja, mutta tämä ei ole mikään nyrkkisääntö. Itse asiassa aika harvoin sama pankki tarjoaa edullisimman autolainan, joten eri pankkien tarjoamia vaihtoehtoja kannattaa tarkasti seurata.

Mitä korkoihin tulee, niin niissä kannattaa pitää silmällä erityisesti vuosikorkoja. Nimelliskoroilla ei siis ole yhtä suurta merkitystä, vaan päätökset kannattaa tehdä todelliseen vuosikorkoon perusteella. Lisäksi kannattaa olla tarkkana osamaksujen kanssa, joita monet autoliikkeet tarjoavat. Ne järjestävät usein erilaisia korkoihin liittyviä kampanjoita, jotka voivat joskus olla ihan hyviäkin. Joissain tapauksissa ne voivat olla kuitenkin hieman kyseenalaisia, sillä matalalla nimelliskorolla markkinoituun osamaksuun saattaa liittyä esimerkiksi suuri avausmaksu ja korkeat isot kuukausittaiset laskutuspalkkiot.

Kuukausierissäkin pitää nähdä metsä puilta. Jos se on pieni, ei se kuitenkaan välttämättä tarkoita edullista lainaa. Sen määrään vaikuttaa ratkaisevasti myös laina-aika ja mitä pidempi se on, sitä matalampi kuukausieräkin on. Jos takaisinmaksuaika on pitkä, nostaa se kuitenkin lainan kokonaiskustannuksia, koska korkoihin liittyvät kulut kertaantuvat usealle vuodelle.

Autoilun kustannukset taloudessasi

Autolainoja vertailtaessa sinun tulee aina mitoittaa laina omaan talouteen sopivaksi. Huomio tulee kiinnittää lainan kokonaiskuluihin ja niiden vaikutukseen taloudessasi. Ethän siis keskity vain kuukausilyhennyksien määrään.

Suomessa autoilun kustannukset ovat korkeita ja lainan myötä voivat sen korko- ja muut kustannukset muodostaa suuren osan auton kokonaiskustannuksista. Lisäksi kannattaa muistaa, että uudemman auton arvo saattaa laskea lainanlyhennystäsi nopeammin. Kun kiinnität tähän seikkaan huomiota, vältyt paremmin ikäviltä seurauksilta, kuten suuremmalta velalta auton jälleenmyyntiarvoon verraten.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

autolaina lainavertailu lainavinkit