MAINOS

Hybridilämmitys hyödyntää huoneilman hukkalämmön ja ilmaiset energialähteet

LämmitysTalo

Hybridilämmitys tarkoittaa yhtä järjestelmää, joka yhdistää maalämmön, lämmön talteenoton, aurinkoenergian ja ilmastoinnin hyödyt. Käyttäjälle hybridilämmitys tuo säästöä sekä energiatehokasta ja ennen kaikkea miellyttävää asumista.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Ewarco Oy

Ewarcon hybridilämmitys on suomalainen innovaatio ja suunniteltu suomalaisiin vaihteleviin oloihin. Hybridilämmitysjärjestelmässä yksi ja sama järjestelmä huolehtii asunnon lämmityksestä ja viilennyksestä sekä kuuman käyttöveden riittävyydestä.

Se säästää energiaa vähentämällä hukkaenergiaa ja hyödyntämällä ilmaista energiaa auringosta sekä maasta. Samalla hybridilämmitys kohentaa asumismukavuutta, koska sisäilma pysyy hyvänä, raikkaana ja sopivan lämpöisenä.

Hybridilämmityksen pariksi sopivat kaikki lämmönjakotavat eli ilmanvaihtolämmityksen lisäksi lattialämmitykset ja patterit.

– Hyviä patteriverkostoja ei kannata poistaa, koska uusi järjestelmä soveltuu vanhojen lämmönjakotapojen rinnalle, sanoo  Leo Penttilä Ewarco Oy:stä.

Asumisen hyvinvointi on nostettu tärkeimmäksi asiaksi talojen energiatehokkuuden rinnalle. Ilmanlaadusta ja terveistä rakenteista on pidettävä tarkasti huolta, jotta ihmiset voisivat hyvin. Eniten sisäilman laatuun vaikuttavat lämmitys ja ilmanvaihto. 

Talot ovat nykyään energiatehokkaasti rakennettuja, joten lämmitystarve on paljon pienempi kuin ennen. Suuri osa talon käyttämästä energiasta kuluu ilmanvaihtoon. Nykyaikaiseen asumiseen kuuluu oleellisesti hukkaenergian minimointi – eli että lämmin ilma otetaan talteen. Hybridilämmitys on tässä paras ratkaisu.

↑Hybridilämmitysjärjestelmä huolehtii sopivasta lämmöstä ja riittävän suuresta ilmanvaihtomäärästä koko talossa ja kaikkina vuodenaikoina. Se parantaa asumismukavuutta ja tuo elämään huolettomuutta.

Hybridilämmitys tapainottaa ilmanvaihdon

Hybridilämmitys tuo ehdottomia etuja asumismukavuuteen ja -terveyteen. Se huolehtii riittävän suuresta ilmanvaihtomäärästä koko talossa ja kaikkina vuodenaikoina.

– On tärkeää pitää tarkasti huolta siitä, että koko talossa säilyy ilmatasapaino kaikkina vuodenaikoina. Hybridilämmitys mittaa koko ajan tätä tasapainoa: ei saa olla alipainetta tai ylipainetta, vaan pelkää tasapainetta sekä poisto- että tuloilmalle, Penttilä kertoo.

Jotta talossa on miellyttävää myös talvipakkasilla, ilmanvaihto ei saa koskaan aiheuttaa vedon tunnetta huoneisiin – pahinta olisi joutua sulkemaan ilmastointi vedon takia. Ilmastoinnista ei saisi liioin kertyä ylimääräistä kuluerää, koska sekin pistää harkitsemaan ilmastoinnin ajoittaista sulkemista.

– Ilmanvaihtoa ei saisi tauottaa tai sulkea, koska silloin hiilidioksiditasot nousevat ja sisäilmasta tulee terveydelle haitallista. Kun ilmanvaihto on aina tasapainossa, vedon tunnetta ei synny, Penttilä korostaa.

Kesällä viilennys on tärkeä ominaisuus samoin kuin ylimääräisen kosteen poisto.

Ilmatasapainosta huolehtiminen ja kosteuden poistuminen ehkäisevät homeongelmia. Se tuo asumismukavuutta, hyvää sisäilmaa ja energiasäästöä kaikkina vuodenaikoina, Penttilä summaa.

↑Hybridilämmitysjärjestelmä säästää energiaa vähentämällä hukkaenergiaa ja hyödyntämällä ilmaista energiaa auringosta sekä maasta. Sisäilma pysyy hyvänä, raikkaana ja sopivan lämpöisenä.

Ilmaista energiaa maasta ja auringosta

Hybridilämmitys kutistaa energialaskuja hyödyntämällä hukkalämpöä. Lisäksi se hyödyntää ilmaista energiaa, jota otetaan talteen maasta ja auringosta: passiivisesta maalämmöstä ja aurinkokeräimestä saadaan huomattava määrä ilmaisenergiaa suhteellisen edullisin investoinnein.

Passiivinen maalämpö tarkoittaa maahan varastoitunutta aurinkolämpöä ja geotermistä lämpöä. Se kerätään talteen maapiireistä, jotka upotetaan esimerkiksi talon alle tai viereen. Mitään syviä reikiä ei tarvitse porata.

Passiivinen maalämpö kannattaa ehdottomasti valjastaa hyötykäyttöön. Siinä on myös maahan varastoitua lämpöä, jota ei ole perinteisissä maalämpöpumppu-systeemeissä. Maalämpö otetaan maapireistä käyttöön pienellä kiertovesipumpulla, Penttilä kertoo.

Passiivisella aurinkolämmöllä tarkoitetaan aurinkolämmin talteen ottamista ja hyödyntämistä ilman lisälaitteita. Ikkuna esimerkiksi on tyypillinen keino hyödyntää passiivista aurinkolämpöä: kun aurinko paistaa ikkunasta sisään, huone lämpenee.

Ewarco Solar Aurinkokeräin eli ESA muistuttaa ikkunaa, mutta on monin tavoin tehokkaampi kuin tavallinen ikkuna. ESAn keräimessä auringon lämpösäteily muutetaan suoraan lämmöksi ilman johtumista tai väliaineita, ja lämpö̈ kuljetetaan raitisilman mukana asuntoon. Lämpö̈ jakautuu tuloilman mukana tasaisesti koko asuntoon, eikä yksin sinne, mihin aurinko sattuu ikkunoista paistamaan.

– Aurinkokeräimellä talteen otettu lämpö on poissa muusta lämmitystarpeesta, Penttilä huomauttaa.

Kuvat: Pixabay.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkokeräin Ewarco hukkalämpö hybridilämmitys ilmanvaihdon tasapaino ilmanvaihto lämmitys maalämpö

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.ewarco.fi/

Ewarco Oy yhdistää suomalaisen suunnittelun avulla maalämmön, lämmön talteenoton, aurinkoenergian ja ilmastoinnin hyödyt yhdessä ainoassa asennusvalmiissa järjestelmässä. 

Lue lisää: Ewarco Oy