MAINOS

Innostu kasvihuoneviljelystä ja nauti pidemmästä satokaudesta

Piha

Kasvihuoneviljely on mukavaa rentouttavaa puuhaa ja stressitöntäkin, koska säätilat eivät juuri vaikuta kasvutuloksiin. Kasvukausi on pidempi kuin avomaalla ja kasvit myös kasvavat nopeammin. Kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvualustassa riittää kosteutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Kone-Glans

Kasvihuone pidentää Suomessa mukavasti puutarhan kasvukautta molemmista päistä: keväällä saa upottaa sormet multaan jo huhtikuussa, eikä kiehtovasta harrastuksesta tarvitse luopua kuin vasta joskus lokakuun tienoilla.

Kasvihuoneen omistaja voi olla huoletta, vaikka kesällä sattuisi olemaan keskimääräistä kylmempää, koska kasvihuoneessa on joka tapauksessa lämpimämpää kuin pihalla.

Kasvihuoneessa viljellään tyypillisesti tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, chiliä, kurpitsakasveja, munakoisia ja erilaisia yrttejä, kuten tilliä, persiljaa, basilikaa ja korianteria. Siellä voi kokeilla kasvattaa myös eksoottisempia kasveja, kuten viiniköynnöstä, jamssipapua tai vaikka maakastanjaa. Sitä kannattaa myös hyödyntää avomaalla viihtyvien kasvien taimikasvatuksessa.

↑Tomaatti on tyypillinen kasvihuoneen menestyjä…

↑…mutta myös munakoisosato saattaa yllättää iloisesti.

Tasainen lämpötila ja tuuletus sekä riittävä kosteus

Kasvihuoneviljely onnistuu, kun siellä on tasainen lämpötila ja riittävä tuuletus sekä säännöllinen kastelu ja lannoitus. Lämpötilaa ja kosteutta voi säätää esimerkiksi avaamalla ovia ja luukkuja, jolloin kuumaa ja kostata ilmaa pääsee ulos ja tila tuulettuu.

↑Kasvihuone on sopiva kasvupaikka taimille, jotka siirretään myöhemmin avomaalle.

Kasvihuoneen automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvit saavat riittävästi vettä. Se helpottaa viljelijän työtä ja huolehtimisen määrää – letkut ja kastelukannut voi unohtaa. Älykkään kastelujärjestelmän säädinyksikkö käyttää aurinkoenergiaa ja muuttaa kastelumäärää säätilan ja kasvukauden olosuhteiden mukaan. Maaperä pysyy sopivan kosteana koko ajan.

↑Kastelujärjestelmä on helppo asentaa. Se toimii automaattisesti, eikä kaipaa juuri lainkaan valvontaa. Se sopii kasvihuoneen astia-, penkki- ja amppelikasteluun.

Hyvä kasvihuone on tukeva ja käytännöllinen

Kasvihuoneviljelijä tarvitsee kasvihuoneen, jollaisia on tarjolla erikokoisia, -muotoisia, -näköisiä ja -hintaisia. On siis esimerkiksi mietittävä, millaiseen käyttöön sitä tarvitsee ja minkä kokoinen olisi paras.

Yksi valittava asia on kasvihuoneen materiaali. Polykarbonaatista tehty kennomuovilevy läpäisee kirkkaana auringon valoa yhtä hyvin kuin lasi, mutta on paljon kestävämpää. Se on myös hyvä lämmöneriste, eikä päästä haitallista UV-säteilyä kiusaamaan kasveja tai puutarhuria.

Tukevan Sinolily 4,8 m2 -kasvihuoneen katteet on valmistettu neljän millimetrin paksuisesta polykarbonaattikennomuovilevystä ja runko kirkkaasta alumiiniprofiilista, joka on kestävä ja huoltovapaa materiaali. Kasvihuoneen edulliseen hintaan kuuluvat rännit, sokkeli ja tuuletusluukun automaattiavaaja.

↑ Sinolily 4,8m2 -kasvihuone.

Elegantissa Sinolily 9m2 -kasvihuoneessa on peräti yhdeksän neliömetriä tilaa; kaikki tila on erittäin tehokkaasti hyödynnetty kasvien käyttöön. Polykarbonaattilevyjä ympäröi mustaksi värjätty alumiinirunko, joka sulautuu kauniisti ympäristöön, ja saranoilla avautuvan oven saa lukkoon. Yksi tuuletusluukku katossa ja toinen seinässä auttavat pitämään kasvulämpötilan optimaalisena myös kuumina kesäpäivinä. Katon tuuletusluukku avautuu helposti, sillä tuuletusluukun automaattiavaaja kuuluu pakettiin!

↑ Sinolily 9m2 -kasvihuone.

Klikkaa itsesi Kone-Glans verkkokauppaan ja tilaa kasvihuone omalle pihallesi tai puutarhaasi. Kasvukausi alkaa pian! Muista myös automaattinen kastelujärjestelmä, jotta kasvihuoneviljely sujuu ilman stressiä.

↑Kasvihuoneessa kasvukausi kestää paljon kauemmin kuin avomaalla ja kasvit saavat kypsyä rauhassa.

Kuvat: Pixabay.com, Pexels.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

automaattinen kastelujärjestelmä kastelujärjestelmä kasvihuone kasvihuoneen kastelujärjestelmä kasvihuoneet kasvihuoneviljely Kone-Glans polykarbonaattikennolevy

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.kone-glans.fi/

Kone-Glans Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut jo yli 60 vuoden ajan pääasiassa piha- ja puutarhakoneiden maahantuojana. Viime vuosikymmeninä tuotevalikoima on laajentunut muun muassa ajoneuvoihin, kylpyhuonekalusteisiin, pelletti- ja puu-uuneihin sekä moniin muihin piha- ja sisustustuotteisiin. Olemme tuotteidemme oma maahantuoja, ja varmistamme siten asiakkaillemme edulliset hinnat. Pitkät monivuotiset valmistaja- ja tehdassuhteemme takaavat myymillemme tuotteille parhaan mahdollisen hinta-, laatu- ja ominaisuustason.

Myymälämme sijaitsee Salossa Joensuunkadulla ja on auki arkipäivinä klo 9 – 17 ja lauantaisin klo 9 – 14. Verkkokauppamme on tietysti aina auki.

Lue lisää: Kone-Glans