MAINOS

Kannattaako pörssisähkösopimusta ottaa?

Lämmitys

Viime aikoina ei ole paljon muusta puhuttu kuin sähkön hinnasta. Etenkin omakotitalossa sähkön hinta on isossa roolissa ja siellä sähkölaskun suuruuteen vaikuttaa eniten lämmitystapa. Onko pörssisähkösopimus silloin hyvä vai huono asia?

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: NIBE Energy Systems Oy

↑ Pörssisähkön tuntihinnat NIBE S -sarjan lämpöpumpun näytöllä.

Pörssisähkön hintatiedot ovat vapaasti kaikkien saatavilla edeltävänä päivänä. Ilman minkäänlaista automatiikkaa vaatii melkoista valppautta ja aikaa keskittää kodin sähköä kuluttavat toiminnot halvimmille tunneille – jotka usein sattuvat vieläpä yöaikaan. Minkälaista automatiikkaa pörssisähkön hyödyntämiseen ja kustannusten minimointiin on tarjolla?

Lämpöpumpun pörssisähköohjausmahdollisuus

Mahdollisuus suurempiin säästöihin on silloin, kun lämpöpumppuun saa pörssisähköohjauksen. Tällöin lämpöpumppu kerää automaattisesti seuraavan päivän tuntihinnat ja optimoi näiden mukaan lämmöntuoton lämmityksen ja käyttöveden tarpeeseen. Käyttäjä päättää, kuinka voimakkaasti sähkön säästön annetaan vaikuttaa lämpötiloihin. Energiaa kuluu kodin ja käyttöveden lämmittämiseen yhtä paljon kuin ennenkin, mutta lämpöpumpun automatiikka pyrkii ajoittamaan toimintansa halvimpien tuntihintojen mukaan. Lähes kaikissa NIBE lämpöpumppumalleissa on jo vuodesta 2015 lähtien ollut vakiona Smart Price Adaption -pörssisähköohjausmahdollisuus.

Jos lämpöpumppusi (esim. ilmalämpöpumppu) ei tue pörssisähköohjausta, voit ajastaa sen lämmittämään ”liikaa” halvimpien sähkötuntien aikana. Tällöin lämpöä tarvitaan vähemmän kalliimpaan aikaan. Milloin tämä halvin aika on, vaihtelee, ja vaatii käyttäjältä aktiivisuutta hintojen seuraamiseen ja laitteen ohjelmoimiseen.

Lämminvesivaraajan maksuton etähallinta myUplink-palvelussa.

Miten suorasähkötalossa voi hyödyntää pörssisähköä lämmityskustannusten alentamiseksi?

Käyttöveden lämmittämiseen kuluu keskimääräisessä kotitaloudessa n. 4500 kWh vuodessa. Sähkölämmitteisessä kodissa tästä toiminnosta yleensä huolehtii sähköllä toimiva lämminvesivaraaja. Pörssisähköä käyttäviä talouksia varten on nyt kehitetty varaaja, jossa on pörssisähköohjausmahdollisuus, sama tuttu toiminto kuin NIBE S -sarjan lämpöpumpuissa. Varaajan saa toki halutessaan toimimaan myös ”tavallisen” varaajan tavoin. Lisäksi laitteessa on mukana kätevä myUplink-etähallinta.

Uutuus on ensiesittelyssä NIBEn osastolla kevään rakentajamessuilla.

Tule tapaamaan NIBEn asiantuntijoita ja paikallisia yhteistyökumppaneita kevään messuille!

Olemme mukana messuilla, jotta voit tulla juttelemaan kanssamme sinun ja kotisi tarpeista, niin lämmityksen, lämpimän käyttöveden, ilmanvaihdon, viilennyksen kuin aurinkosähkön osalta.

Katso alta sinua lähimpänä oleva tapahtuma.

27.-29.1.2023 – Vantaa | Rakenna ja remontoi
3.-5.2.2023 – Tampere | ASTA 2023
10.-12.2.2023 – Turku | Rakenna & Sisusta 2023
25.-26.2.2023 – Kuopio | Rakenna ja asu
10.-12.3.2023 – Lahti | RAKSA 2023
17.-19.3.2023 – Jyväskylä | Jyväskylän Rakennusmessut
25.-26.3.2023 – Seinäjoki | Pytinki 2023
14.-16.4.2023 – Oulu | Rakentaja 2023

Tavataan messuilla!

Lue lisää: nibe.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkosähkö ilmanvaihto lämminvesivaraaja lämmityskustannukset NIBE Energy Systems Oy pörssisähkö sähkön hinta sähkösopimus

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.nibe.fi

NIBE -konserni on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien toimittaja työllistäen noin 5000 henkilöä Euroopassa.

Konserniin kuuluu neljä liiketoiminta-yksikköä; NIBE Energy Systems, NIBE Climate Solutions, NIBE Element ja NIBE Stoves.

NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro. Toimistomme sijaisee Vantaan Koivuhaassa.

Lue lisää: NIBE Energy Systems Oy