MAINOS

Kestävä ja huoltovapaa terassi Kebony-puusta

Piha

Kebony on pitkäikäistä ja vastuullisesti tuotettua puuta monenlaisiin sääoloihin. Siitä valmistettua terassia ei tarvitse hioa ja öljytä, vaan pelkkä vesipesu riittää. Talvenkin jäljiltä puun pinta näyttää hyvältä ja tuntuu myös jalan alla miellyttävältä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Novenberg Oy

Kebony on luonnollinen biopohjaisella alkoholilla käsitelty puu, josta valmistetaan terassilautoja, laiturilankkuja, julkisivuverhoilulautoja, parruja, kattoprofiileita ja sahatavaraa.

Se sopii erinomaisesti varsinkin ulkokohteisiin, joissa puu joutuu kosteuden ja vaihtelevan sään armoille. Ekologisen modifioinnin eli kebonisoinnin ansiosta puusta tulee jopa trooppisia kovapuita kestävämpää.

Terassi- sekä laituriprofiileissa on useita eri vaihtoehtoja, jotka helpottavat suunnittelua. Puut on koottu määrämittaisiksi nipuksi, mikä vähentää hukkaa rakennusvaiheessa.

Mökki ja sen edessä terassi

Talven jälkeen terassi on heti käyttövalmis, ja sen huolloksi riittää vaivaton vesipesu.

Näyttävä, miellyttävä ja nopeasti asennettava terassi

Kebony-puun tyylikäs tumma ruskea sävy syntyy modifioinnissa käytetystä biopohjaisesta alkoholista. Auringon ja vaihtelevien sääolosuhteiden vaikutuksesta se saa tyylikkään hopeanharmaan patinan noin vuodessa. Sileä terassilauta on miellyttävän jalan alla. Se ei tikkuunnu tai vääntyile, eikä luonnollinen puu kuumene liikaa paahtavimmassakaan auringonpaisteessa.

Helpoin ja näyttävin terassi valmistuu piilokiinnitysuraisella, oksattomalla terassilaudalla. Piilokiinnikkeet mahdollistavat nopean asennuksen, ja lopputuloksena on kaunis terassi ilman häiritseviä ruuvinkantoja.

Ekologinen ja myrkytön puumateriaali on turvallinen myös perheen pienimmille ja lemmikeille. Tyylikkäästi harmaaksi patinoitunut terassi nostaa myös kiinteistön arvoa.

Terassi saa kauniin hopeanharmaan patinan noin vuodessa.

Kebony on loistava valinta:

 • kestää erinomaisesti kosteutta ja erilaisia säätiloja
 • valmistettu PEFC- ja FSC-sertifioidusta raaka-aineesta
 • jopa kovempaa kuin tiikkipuuta kovempaa
 • sopii vaativiin ulkokohteisiin, joissa vaaditaan myös tyylikästä ulkonäköä
 • helppohoitoinen: ei vaadi mitään käsittelyä puhdistuksen lisäksi
 • pitkäikäinen
 • ei elä tai vääntyile
 • on turvallinen ja ympäristöystävällinen, eikä sisällä myrkyllisiä kyllästysaineita.
Nainen astuu veneeseen terassilta

Kebony sopii erityisen hyvin kohteisiin, jotka altistuvat kosteudelle, auringolle ja lämpötilan vaihteluille.

Läpikäsitelty tai pintakäsitelty mänty

Kebony-tuotteita on saatavilla

 • viljeltynä mäntynä (Radiata)
 • pohjoismaisena mäntynä (Scots Pine).

Viljelty Kebony Radiata on aina läpikäsitelty kauttaaltaan ja sopii kaikkeen rakentamiseen, myös työstämiseen työmaalla.

Pohjoisesta männystä valmistettu Kebony-puu (Scots Pine) voi sisältää oksia ja pihkaa, kuten luonnollinen puu normaalistikin. Kebonisointi ulottuu pintaa syvemmälle, mutta aivan pihkainen ydinpuu on jätetty käsittelemättä.

Kebony Scots Pine sopii erityisesti julkisivuihin ja kohteisiin, joissa puuta ei tarvitse työstää työmaalla. Sahattujen lautojen päät tulee suojata puunsuoja-aineella.

Puinen penkki Maunulassa

Suunnittelu ja toteutus onnistuvan Kebony-tuotteilla helposti ja nopeasti, mutta lopputulos on tyylikäs ja pitkäikäinen.

Vastuullisesti tuotettua kestävää puuta

Norjalaisella Kebonylla on sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että suomalainen Joutsenmerkki.

Kebony As on jäsen Norjan Green Building Concilissa, jonka tavoitteena on kehittää ympäristöystävällisiä rakennuksia Breeam-Nor-standardin mukaisesti. Vastuullinen tuotantoketju on todistettu FSC- ja PEFC-sertifikaatein, jotka kuuluvat norjalaisen valmistajan sosiaalisen kestävän kehityksen ohjelmaan.

Kebonyn maahantuojana ja myyjänä Suomessa toimii Novenberg Oy.

 •  

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Kebony Kebony-puu Novenberg terassi

Julkaisuun liitetty yritys

https://novenberg.fi/

Novenberg Oy on suomalainen rakennus- ja sisustusmateriaalien maahantuontiyritys, joka edustaa mahdollisimman ekologisia, pitkäikäisiä, myrkyttömiä ja kestävän kehityksen mukaisia tuotteita.

Edustamme innovatiivisia ja laadukkaita valmistajia ja päämiehiä, kuten Accsys Technologies, Kebony Norge AS, Havwoods Ltd, Steffen Sten A/S, PetersenTegl A/S, 3form ja Hunter Douglas Group.

 

Lue lisää: Novenberg Oy