MAINOS

Kodin ilmanvaihto osaksi kokonaisuutta

Lämmitys

Kodin ilmanvaihdon hallinta on noussut aivan uudelle tasolle, sillä ilmanvaihtokoneen toiminnan voi nyt integroida maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumpun automatiikkaan. Ohjaus huolehtii kodin sisäilmasta energiatehokkaana, tarveohjattuna kokonaisuutena, sisäilman lämpötilan ja kosteustason huomioiden. Myös sisäilman hiilidioksiditaso voidaan ottaa huomioon.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: NIBE Energy Systems Oy

Useimmissa nykyaikaisissa ilmanvaihtokoneissa käyttäjä ohjaa kodin ilmanvaihtoa kaukosäätimestä tai huoneyksiköstä. NIBE on vienyt helppouden vielä pidemmälle kodin sisäilman hallinnan automatisoinnilla. Ilmanvaihtokone yhdessä lämpöpumpun kanssa huolehtii sisäilmasta kokonaisuutena, eli sekä lämpötilasta että ilmanvaihdosta, jotta mukavuus pysyy optimaalisena. Käyttäjä voi seurata ja halutessaan (esim. matkoilla ollessaan) hallita paitsi ilmanvaihtoa, niin myös lämmitystä, lämpimän käyttöveden tuotantoa ja kodin viilennystä lämpöpumpun näytöltä, huoneyksiköstä tai etänä vaikka älypuhelimesta. Myös aurinkosähkön saa liitettyä samaan järjestelmään.

Mitä hyötyä kokonaisuuden hallinta tuo?

  • Turvallisuutta: Käyttäjä voi yhdellä silmäyksellä nähdä koko järjestelmän toiminnan huoneyksiköstä tai vaikka älypuhelimestaan ja saa muistutuksen kun on suodattimien vaihtoaika.
  • Mukavuutta: Kun sekä lämmitys että ilmanvaihto ”juttelevat” keskenään, huolehtii automatiikka siitä, että kodissa mukavuus säilyy vaikka olosuhteet muuttuvat.
  • Energiatehokkuutta: Automatiikka pyrkii asetettujen arvojen rajoissa optimaaliseen energiatehokkuuteen ottaen huomioon koko järjestelmän, esim. pyrkien hyödyntämään aurinkosähkön maksimaalisesti.
  • Helppoutta: Käyttäjän ei tarvitse miettiä säätöjä, automatiikka huolehtii niistä. Toiminnan seuraaminen ja tarvittaessa hallinta tapahtuu yhdestä paikasta, käyttäjäystävällisesti.

IV-kone käyttäjän tarpeiden mukaan

Mallissa NIBE Alto Smart ERS S10-400 on ristivirtalämmönsiirrin sekä tuloilman esilämmitys. Kosteusanturi on saatavissa lisävarusteena, jolloin myös sisäilman kosteustason pitäminen halutulla tasolla hoituu automatiikasta. NIBE Alto Smart ERS S10-400 toimii sekä NIBE S –, että NIBE F -sarjan maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen ohjauksesta (poislukien mallit F1126/F1226).

Mallissa NIBE Alto Smart ERS S40-350 on sisäänrakennettu kosteusanturi, tuloilman jälkilämmitys ja pyörivä kennosto, mikä parantaa sisäilman kosteustasapainoa. LTO:n lämpötilahyötysuhde on jopa 85 % ja laitteen kätisyys on helposti vaihdettavissa työmaalla. NIBE Alto Smart ERS S40-350 toimii NIBE S -sarjan maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön automatiikasta.

Liittämällä järjestelmään pieniä langattomia myUplink-lisätarvikkeita, joiden anturit välittävät NIBE S -sarjan lämpöpumpun ohjaukseen tietoa sisäilman lämpötilasta, kosteudesta ja hiilidioksiditasosta, saa käyttäjä kotiinsa entistä mukavamman ja energiatehokkaamman sisäilman sekä tarveohjatun sisäilman hallinnan.

Etähallintaa ja lisäturvaa

Järjestelmän etävalvontaa varten lämpöpumpun tulee olla liitetty maksuttomaan myUplink- tai NIBE Uplink -palveluun. Järjestelmän ohjaus etänä tapahtuu palvelun n. 25 €/v maksavalla Hallinta-tasolla. Eri toimintojen ohjattavuus riippuu laitekokoonpanosta.

Kun NIBE ilmanvaihtokone on asennettu samanaikaisesti NIBETURVAan rekisteröidyn lämpöpumpun kanssa, kuuluu IV-konekin lisäturvan piiriin.

Lue lisää: nibe.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmanvaihto ilmanvaihtokone NIBE Energy Systems Oy sisäilma sisäilman laatu tuloilman lämmitys

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.nibe.fi

NIBE -konserni on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien toimittaja työllistäen noin 5000 henkilöä Euroopassa.

Konserniin kuuluu neljä liiketoiminta-yksikköä; NIBE Energy Systems, NIBE Climate Solutions, NIBE Element ja NIBE Stoves.

NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro. Toimistomme sijaisee Vantaan Koivuhaassa.

Lue lisää: NIBE Energy Systems Oy