MAINOS

Kodin viilennys onnistuu ilmanvaihtokoneella tasaisesti

Lämmitys

Ilmaston lämpeneminen tuo Suomeen entistä pidempiä ja kuumempia hellejaksoja. Se tarkoittaa, että sisällä voi tulevaisuudessa olla kesäisin sietämättömän kuuma, jos kunnollinen kodin viilennys puuttuu. Onneksi moderni ilmanvaihto tuo taloihin myös viilennyksen edut.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Enervent

Sisäilmasta puhuttaessa mukava lämpö ja sisäilman hyvä laatu ovat saaneet rinnalleen uuden tärkeän näkökulman: miten koti viilenee, kun ulkona on paahtava helle? Kodin viilennys alkaa olla vaatimus uusissa kodeissa ja myös useimpiin vanhoihin taloihin sellainen alkaa pian olla paikallaan.

Kodin viilennys alkaa olla etenkin rakennusvaiheessa olevissa taloissa tärkeä huomioitava asia, sillä ilmastonlämpenemisen myötä pitkät ja yhä kuumemmat hellejaksot yleistyvät Suomessa.

Kuumuus on riskitekijä terveydelle ja kuormittaa iäkkäitä ja pitkäaikaissairaita, mutta myös täysin terve ihminen kärsii ja esimerkiksi toiminnan teho heikkenee selvästi. Sopivan viileä huoneilma parantaa yöunien laatua ja keskittymiskykyä.

Myös kotona työskentelevät hybridityöläiset kärsivät kuumuudesta. Etätyötä tekevät suomalaiset joutuivat jo viime kesänä lähtemään työpaikan toimistoon pelkästään siksi, että kotona oli liian kuuma.

Lämpimiin maihin matkatessamme valitsemme mielellämme hotellin, jossa on kunnon ilmastointi. Autonkin saa viilennettyä mukavaksi kesähelteellä. Miksi siis kotona pitäisi kärvistellä helteen kourissa?

eAir-näyttö kodin viilennys -jutussa

↑Kodin lämpötilaa voi säätää helposti näytöstä. Jäähdytys tapahtuu hiljaisesti ja kuuluu vaimeana taustalla.

Ilmalämpöpumppu ilmanvaihtokoneen sisällä viilentää tehokkaasti ja tasaisesti

Kotia voi laadukkaasti viilentää ilmanvaihtokoneeseen sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla, mikä tuo mukavan tasaisen viileyden koko kotiin.

Järjestelmään ei kuulu erillisiä sisä- tai ulkoyksiköitä, vaan viilennys hoituu keskitetysti ilmanvaihtokanavien kautta.

Viilennys ilmanvaihtokoneella ilmanvaihtokanavia pitkin on hyödyllinen monella tavalla:

  • Jäähdytys saadaan toimimaan tasaisesti koko talossa ja viileys levittäytyy miellyttävästi kaikkialle.
  • Jäähdytys tapahtuu hiljaisesti, sillä kone ei särise tai hurise ilmalämpöpumpun tapaan vaan ilmanvaihdon ääni asettuu vaimeana taustalle.
  • Kesähelteillä ilmanvaihtokone kuivattaa sisäilmasta kosteutta pois.

 

↑Kodin viilennys tapahtuu keskitetysti ilmanvaihtokanavien kautta.

Kodin viilennys mukaan talon suunnitteluun heti alusta

Ilmanvaihtokoneeseen sisäänrakennetussa jäähdytysjärjestelmässä ilmanvaihtokanavilta vaaditaan oikealla tavalla toteutettua eristystä, ja siksi viilennyksen huomioiminen jo talon suunnitteluvaiheessa on todella tärkeää.

Mikäli kanavat jäävät rakennusvaiheessa eristämättä kondenssivesitiiviiksi, eristyksen lisääminen jälkikäteen voi olla hankalaa ja suuritöistä.

Tiivistykset on siis syytä tehdä kunnolla jo rakennusvaiheessa myös siinä tapauksessa, että viilennysominaisuutta ei vielä päätettäisi asentaa. Jäähdytys voidaan nimittäin lisätä myöhemminkin, jos ilmanvaihtokanavat on tiivistetty oikein.

Viilennys maakylmällä, kun kiinteistössä on maalämpöpumppu

Jos talossa on maalämpöpumppu, sitä voi kesällä hyödyntää sisään puhallettavan ilman jäähdytyksessä.

Tämä viilennystapa on lähes ilmainen, koska siinä hyödynnetään maalämpöpumpun maapiirin viileää liuosta kesällä. Kylmää varastoituna kallioperään niin kuin lämpöäkin. Tehokkaimman tuloksen jäähdytyksessä saat porakaivossa kierrätetystä maaliuoksesta.

Maakylmäviilennys ei lisää energiankulutusta, ja esimerkiksi CG-maajäähdytys on ekologinen jäähdytysmenetelmä.

Ja mikä parasta, kallioperä tai porakaivo varastoi rakennuksesta siirrettyä lämpöä talveksi, mikä parantaa maalämpöpumpun lämmitystehokkuutta samalla kuin se viilentää kotia kesällä.

↑Maalämpöpumpun mahdollistama maakylmäviilennys on lähes ilmainen viilennystapa.

Kiinnostaako kodin viilennys?

Ota yhteyttä Enerventin asiantuntijoihin.

Enervent maalämpö ja -kylmäratkaisut voit tilata Enerventin luotettavilta jälleenmyyjiltä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Enervent ilmanvaihto helteellä ilmanvaihto kesällä kodin viilennys maakylmäviilennys viilennys kesällä

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.enervent.fi/

Enervent Zehnder on suomalainen yritys, jonka intohimona on sisäilmasto. Yritys on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut sisäilmastoa parantavia energiatehokkaita ratkaisuja vuodesta 1983 lähtien. Yrityksen missio on auttaa ihmisiä asumaan ja työskentelemään terveellisessä ja miellyttävässä sisäilmastossa tarjoamalla huippuluokan helppokäyttöisiä ilmanvaihtolaitteita, joiden avulla voi säästää energiakustannuksia ja rahaa.

Teknistä huippuosaamista edustavat sisäänrakennetulla lämpöpumpulla varustetut ilmanvaihtolaitteet sekä mullistava kiinteistöjen energianhallintatekniikka. Sen ansiosta rakennuksen lämpökuormia ja energiankäyttöä on helppo hallita automaattisesti yhdellä järjestelmällä.

Enervent Zehnder Oy osa Zehnder Groupia.

Lue lisää: Enervent