MAINOS

Kolme eri tapaa rahoittaa remontti

Talo

Remontin aikaiset kustannukset rahoitetaan tyypillisesti luottokortilla, vakuudettomalla remonttilainalla tai pankin myöntämällä vakuudellisella remonttilainalla. Vertailimme kunkin rahoitusvaihtoehdon plussat ja miinukset.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Remontin rahoittaminen luottokortilla

Luottokortin käyttäminen remontin aikaisten kustannusten maksamiseen on kätevä vaihtoehto, mikäli luotolle kertyvä velka kuitataan kokonaisuudessaan pois korottoman maksuajan puitteissa.

Jos aikeissasi on lyhentää luottokortille kertyvä laina pienemmissä erissä, se ei useinkaan ole edullisin saatavilla olevista vaihtoehdoista.

Todellinen vuosikorko luottokorteissa on yleensä 15% luokkaa käytössä olevalle luotolle. Keräsimme kolmen pankin sivuilta tiedot luottokorttien koroista.

  • Osuuspankki: Visa -luottokortin korko on 3 kuukauden euribor + 7,95%. Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 € käytössä olevalle luotolle on 14,15% jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia ja luotto maksetaan takaisin 12 erässä.
  • Danskebank: Mastercard Gold – luottokortin korko on 3 kuukauden euribor + 11%. Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 € käytössä olevalle luotolle on 15,4%, mikäli luotto maksetaan takaisin 12 erässä.
  • Säästöpankki: Visa Credit- korttiluoton korko on 3 kuukauden euribor + 8,5 %. Pankin ilmoittama todellinen vuosikorko 1500 € käytetylle luotolle on 23,22 %, kun luotto maksetaan takaisin 12 erässä.

Lähteet: Osuuspankin, Danskebankin sekä Säästöpankin internetsivut 19.1.2021.

Luottokortin plussat:

+ Sopii pienten ostosten tekemiseen
+ Turvallinen maksutapa jos tilaat remonttitarvikkeita verkosta

Luottokortin miinukset:

– Kallis vaihtoehto jos koko luottokorttivelkaa ei lyhennetä kerralla
– Luottoraja voi tulla remontin aikana helposti vastaan

Remontin rahoittaminen vakuudettomalla remonttilainalla

Vakuudettomien rahoitusvaihtoehtojen korot ovat laskeneet pankkien ja rahoituslaitosten välillä koventuneen kilpailun vuoksi. Vakuudettomien remonttilainojen koroissa on kuitenkin yhä isoja eroja, jonka takia eri rahoitusvaihtoehtojen kilpailuttaminen on tärkeää.

Vakuudettoman lainan hinta muodostuu pankin tekemän riskiarvion perusteella, jonka vuoksi korkojen vertaaminen ei ole aivan yhtä yksinkertaista luottokortteihin verrattuna. Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun takia tarjottavan remonttilainan korot voivat vaihdella myös saman pankin sisällä hakijan mukaan.

Mikäli valitset remontin rahoitusmuodoksi vakuudettoman remonttilainan, voit kilpailuttaa eri remonttilainan tarjoajat Sortterin avulla helposti. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tekevät sinulle parhaan tarjouksensa remonttilainalle. Sortterin kautta kilpailutettuna remonttilaina löytyy tyypillisesti 7-13% todellisella vuosikorolla, kun remonttilainan suuruus on 10 000 €.

Lähteet: Sortter

Vakuudettoman remonttilainan plussat:

+ Joustava käyttötarkoitus. Voit maksaa sekä työn, että tarvikkeet
+ Nopea luottopäätös. Laina on käytettävissä jopa samana päivänä
+ Pankkien välinen kilpailu on painanut rahoituksen hintoja alas

Vakuudettoman remonttilainan miinukset:

– Hinnat vaihtelevat, jonka takia kilpailuttaminen on erittäin tärkeää
– Vakuudelliseen lainaan suhteutettuna kalliimpi vaihtoehto

Vakuudellinen remonttilaina

Vakuudellinen remonttilaina on vaihtoehdoista todennäköisesti edullisin, mutta myös hitain hakea. Pankki arvioi vakuuden riittämisen ja antaa lainatarjouksen tämän jälkeen, jos vakuuden todetaan olevan riittävällä tasolla. Vakuudellisten lainojen korot ovat Taloustaidon viimeisimmän selvityksen mukaan 4% ja vajaan 7 prosentin välissä 10 000 € lainalle.

Lähteet: Taloustaito

Vakuudellisen remonttilainan voi usein hakea vain omasta pankista, mikäli asunto-osakkeesta tai kiinteistöstä on vielä velkaa jäljellä.

Vakuudellisen remonttilainan plussat:

+ Joustava käyttötarkoitus. Voit maksaa niin työn, kuin myös tarvikkeet
+ Vaihtoehdoista todennäköisesti edullisin

Vakuudellisen remonttilainan miinukset:

– Luottopäätöksen saaminen kestää todennäköisesti pisimpään
– Asunto tai kiinteistö täytyy pantata lainan vakuudeksi
– Kilpailuttaminen eri pankkien välillä on vaikeaa, jos vakuutena käytettävästä asunnosta on vielä velkaa jäljellä  
– Lainan käsittely vaatii pankissa manuaalista työtä, jonka vuoksi vakuudellista remonttilainaa ei aina myönnetä mielellään ihan pienimpiin lainan tarpeisiin

Jos päädyt rahoittamaan remonttisi vakuudettomalla lainalla, muista kilpailuttaa vaihtoehdot ennen valinnan tekemistä. Remonttilainan kilpailuttaminen onnistuu ilmaiseksi Sortterin avulla. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tekevät sinulle parhaan tarjouksensa remontin rahoittamiseen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laina rahoitus remonttilaina Sortter vakuudellinen laina vakuudeton laina

Julkaisuun liitetty yritys

https://sortter.fi/

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Se vertaa pankkien lainatarjoukset puolestasi – aivan kuten hotellien vertailusivut vertaavat sinulle hotellit.

Jättämällä hakemuksen Sortterille, etsimme sinulle parhaiten toivomaasi lainasummaa ja laina-aikaa vastaavat lainatarjoukset eri lainanmyöntäjiltä. Järjestämme lainatarjouksesi aina edullisuusjärjestykseen ja näytämme reilusti kaikki lainaehdot, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle mahdollisimman helppoa.  

Lue lisää: Sortter