MAINOS

Kotipihan niittokone leikkaa pitkäksi kasvaneen heinän

Piha

Pitkäksi kasvanut heinä ei katkea tavanomaisella ruohonleikkurilla, mutta niittokone hoitaa homman vaivatta. Sen edessä nöyrtyvät pensaat ja pienet puuntaimetkin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Kone-Glans

Kone Glansin vetävä niittokone leikkaa pitkää heinää helposti ja sukkelasti.

– Niittokone säästää huomattavasti aikaa perinteiseen raivaussahaan verrattuna. Sitä voi käyttää monessa paikassa, esimerkiksi kesämökkien tai omakotitalojen heinäniittyjen siistimiseen, kertoo tuotepäällikkö Kalle Glans Kone-Glans Oy:stä.

Se on juuri oikea laite myös silloin, kun leikattavat kasvustot ovat tavallista ruohoa järeämpiä: pätkittyä saa jopa ohuita puuvartisia pensaita, pieniä puuntaimia tai rantakaislaa.

Niittokone on loistava apuri niissä paikoissa, joissa ruohonleikkuri ei pysty etenemään, tai niitty halutaan ajaa lyhyeksi harvemmin, esimerkiksi kuukauden välein.

– Niittokone siistii hienosti myös tienvarret, Glans vinkkaa.

Niittokoneen käyttäminen ei ole missään nimessä raskasta.

– Sen perässä vain kävellään samalla tavoin kuin käytettäisiin vetävää ruohonleikkuria. Vetävien pyörien ansiosta mäkiset tai epätasaiset niittyalueet hoituvat helposti.

Heinät talteen

Niittokone kaataa heinän, mutta ei murskaa sitä, joten heinän voi halutessaan kerätä talteen eläimen ruuaksi tai vaikka puutarhan kateaineeksi.

– Laite on niin kutsuttu sorminiittokone, jonka terät liikkuvat sivuttain toisiaan vasten katkaisten heinän sen juuresta. Siksi heinä ei murskaannu, Glans kuvailee.

Niittokoneesta on saatavilla kaksi eri mallia, josta edullisempi Niittokone Eurosystems Minieffe M800 maksaa 790 euroa. Kalliimmassa 995 euron Minieffe M502 -mallissa on isomman moottorin lisäksi herkkuna peruutusvaihde.

Niittokonetta voi huollattaa tavallisissa pienkonehuolloissa. Huollot on myös helppo itse tehdä kotona, koska kuluviin osiin pääsee helposti käsiksi.

– Yleisimmin kuluvat vaijerit, hihnat ja terät. Myös liikkuvien osien voitelu kuuluu yleisiin huoltotoimiin, Glans suosittelee.

Raivaa roskia ja lunta

Niittokoneesta saa todellisen pihan monitoimikoneen lisävarustein, jollaisia ovat esimerkiksi ruohonleikkuulaite ja harjalaite.

– Ruohonleikkuri on raskaamman terän ansiosta huomattavasti tehokkaampi kuin normaali perusruohonleikkuri. Sen avulla saa siis leikattua pidempää ruohoa ja jopa matalaa heinää. Glans kertoo.

Harjalaitteen avulla saa helposti siivottua roskat ja lehdet laatoitetuilta tai asfaltoiduilta pihoilta.

– Sillä onnistuu talvella pienien lumimäärien harjaus. Jälki on huomattavasti siistimpi ja tarkempi kuin lapiolla tai lumikolalla tehty työ.

Jos hankkii lisävarusteiksi lumen työntämiseen soveltuvan puskulevyn ja ketjut, niittokoneesta tulee talven työjuhta. Työlaitteet saa vaihdettua hetkessä pikakytkentäjärjestelmällä, joka toimii kaikkien lisälaitteiden ja lisäksi niittopään kanssa.

– Pikakytkentäjärjestelmässä lisälaite yksinkertaisesti sujautetaan paikoilleen, asetetaan hihna oikeaan kohtaan ja lopuksi lisälaite kiristetään kiinni jousien avulla, Glans sanoo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

harjalaite itsevetävä ruohonleikkuri Kone-Glans Oy niittokone Niittokone Eurosystems Minieffe M502 Niittokone Eurosystems Minieffe M800 nittäminen pihan monitoimikone

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.kone-glans.fi/

Kone-Glans Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut jo yli 60 vuoden ajan pääasiassa piha- ja puutarhakoneiden maahantuojana. Viime vuosikymmeninä tuotevalikoima on laajentunut muun muassa ajoneuvoihin, kylpyhuonekalusteisiin, pelletti- ja puu-uuneihin sekä moniin muihin piha- ja sisustustuotteisiin. Olemme tuotteidemme oma maahantuoja, ja varmistamme siten asiakkaillemme edulliset hinnat. Pitkät monivuotiset valmistaja- ja tehdassuhteemme takaavat myymillemme tuotteille parhaan mahdollisen hinta-, laatu- ja ominaisuustason.

Myymälämme sijaitsee Salossa Joensuunkadulla ja on auki arkipäivinä klo 9 – 17 ja lauantaisin klo 9 – 14. Verkkokauppamme on tietysti aina auki.

Lue lisää: Kone-Glans