MAINOS

Kymmenen askelta saunaonneen – näin uudistat saunan helposti kauniiksi ja käytännölliseksi

Kylpyhuone

Sauna on monelle kodin paras paikka. Siellä rentoudutaan ja hoidetaan sekä kehoa että mieltä. Onkin tärkeää, että sauna on toimiva ja samalla silmää miellyttävä. Nykyään voit hankkia käytännölliset ja erittäin monipuoliset laudepaketit jopa verkkokaupasta, oman saunasi mittojen mukaan. Lauteiden myötä koko saunan ulkonäkö ja käytettävyys paranevat.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Kosken Metalli Oy

Ulkonäkö, käytännöllisyys, kestävyys, laatu ja kotimaisuus ovat kaikki hyviä kriteereitä saunan lauteita valittaessa. Ja mikä sen kätevämpää kuin mahdollisuus shoppailla sopiva laudepaketti leppoisasti kotisohvalla istuen, verkkokaupasta?

Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät Kosken Metalli Oy:n laudepaketeissa, joiden tilaaminen ja asentaminen käy käden käänteessä. Lauteissa tyylikäs ulkonäkö ja käytännöllisyys lyövät kättä, sillä kääntyvä lauderunko on siivoojan unelma. Ei enää kontallaan kömpimistä lauteiden alla pimeässä!

Laudepaketit valmistetaan asiakkaan ilmoittamien mittojen mukaan. Tilauksen tekemistä ei tarvitse lainkaan arastella, sillä se on tehty asiakkaalle äärettömän helpoksi eikä virheitä käytännössä voi syntyä. Seuraavat kymmenen kohtaa opastavat sinut uudistamaan saunasi helposti ja vaivattomasti, ilman suuren suurta remonttia.

1. Ota mitat saunastasi.

Mittaa saunasi pituus, leveys ja korkeus, ja mieti, mihin kohtaan lauteet haluat. Ota huomioon, että lauteet eivät saa tulla liian lähelle kiuasta. Kannattaa tarkistaa Kosken Metallin mittapiirroskuvat, joista käy helposti ilmi lauteiden vaatimat mitat. Näin voit päättää esimerkiksi haluamasi lauteiden syvyyden.

Lauteiden pituutta miettiessä on pidettävä mielessä, että niiden mitta ei voi olla aivan seinästä seinään. Jos kyseessä on kääntyvä lauderunko, saunan leveydestä on vähennettävä ainakin neljä senttimetriä, jotta lauteet mahtuvat kääntymään. Olipa saunan koko mikä tahansa, Kosken Metallilta saat juuri niin pitkät lauteet kuin tarvitset.

2. Kiinteä vai kääntyvä lauderunko?

Jos lauderunkoa ei voi kiinnittää saunan seinään, ainoa vaihtoehto on kiinteä runko. Mutta jos kiinnitysongelmia ei ole, kannattaa ehdottomasti valita kääntyvä lauderunko. Lauteiden nostaminen ylös helpottaa saunan siivousta ratkaisevasti! Lisäksi puuosat kuivuvat nopeammin ja ne on myös helpompi pestä alapuolelta. Tämä on tärkeää etenkin saunoissa, jotka ovat kovalla rasituksella ja vaativat siivousta usein, kuten taloyhtiöiden saunat. Otathan huomioon myös ikääntymisen tai liikuntarajoitteiden tuomat haasteet siivoamisessa.

Kun lauteiden runko on anodisoitua alumiinia ja ruuvit ruostumattomia, runkorakenne on keveydestään huolimatta ikuinen. Runko pysyy materiaalinsa vuoksi hyvännäköisenä ja lisäksi se hylkii likaa. Kääntyvä lauderunko kannattaa hankkia sen alkuperäiseltä kehittäjältä, jolloin laatuun voi varmasti luottaa.

3. Valitse lauteiden materiaali.

Valittavanasi on kolme laadukasta materiaalia: haapa lämpökäsiteltynä tai ilman, leppä sekä haavan ja lepän värikkäämpi yhdistelmä ”tiikeri”. Eri materiaalit toimivat kaikki hyvin saunassa, ja ratkaiseva onkin oma mieltymyksesi: mikä puulaji ja väri sopisi juuri saunaasi? Lämpökäsitelty haapa on vaihtoehdoista tummin, ja sen sävy syvenee lisää parafiiniöljykäsittelyllä. Tummasävyiset saunat ovatkin nyt erityisen haluttuja.

Toisaalta voit myös käsitellä lauteet itse juuri haluamasi värisiksi. Esimerkiksi mustat ja vastaavasti valkoiset saunanlauteet pitävät yhä pintansa saunatrendien joukossa. Mielenkiintoista vaihtelevuutta saat saunaasi valitsemalla lauteisiin seinien väristä mahdollisimman paljon poikkeavan värin.

Kun lauderunko on ikuinen, saunan ilmeen uudistaminen käy helposti pelkästään puuosat vaihtamalla. Ei siis tarvitse välttämättä lyödä lukkoon saunan värimaailmaa vuosikymmeniksi eteenpäin.

4. Valitse lauteiden suunta.

Kosken Metalli tarjoaa kolmea erilaista ulkonäköä lauteille: laudepuut voivat olla pitkittäin, poikittain tai vinottain. Suosituin lienee tällä hetkellä saunaan optisesti lisää leveyttä tuova pitkittäinen malli, mutta valitse vapaasti juuri sinun silmääsi miellyttävät lauteet!

Kaikki laudetyypit ovat ulkonäöltään kauniin viimeisteltyjä. Niissä on pyöristetyt etureunat ja pakettiin kuuluu näyttävyyttä tuovat väliritilät.

5. Valitse sopiva laudepaketti verkkokaupasta.

Kun tiedät, minkä näköiset lauteet haluat ja sinulla on saunasi mitat tiedossa, pystyt helposti valitsemaan Kosken Metallin verkkokaupasta juuri sinulle sopivan laudepaketin. Kaikki mitat ja vaihtoehdot on ilmoitettu selkeästi – sen kun valitset sinulle sen parhaan ”matchin”. Lauteiden pituus on tässä vaiheessa ilmoitettava tarkalleen, ja järjestelmä ohjaakin siihen aukottomasti.

Laudetilausta kootessasi näet paketin hinnan koko ajan selkeästi. Valintojen muuttuessa myös hinta muuttuu ja pysyt aina kärryillä kustannuksista.

6. Valitse lauteiden lisävarusteet.

Lauteiden peruspaketti sisältää istuintason, keskitason, askelmatason, kaidepuut, kaksi kappaletta väliritilöitä sekä valitsemasi alumiiniset lauderungot. Peruspaketti on kuitenkin loputtomasti muunneltavissa, ja mittatilauksena toimitetaankin mitä erilaisimpia laudemalleja kulmalauteista U-muotoon.

Laudepaketteihin on yhdistettävissä myös erilaisia lisävarusteita helposti verkkokaupan perustilauksella. Tällaisia ovat selkänoja, ylälauteiden kääntösaranat, noston keventäjä ja suoja-aine parafiini. Parafiinin voi valita joko valmiina käsittelynä lauteisiin tai vaihtoehtoisesti pullossa toimitettuna, jolloin käsittelet lauteet itse.

Erityisesti noston keventäjä on suosittu lisävaruste, sillä sen ansiosta kuka tahansa nostaa lauteet ylös yhdessä hujauksessa. Keventäjän voi toki asentaa lauteisiin myös jälkeenpäin.

7. Valitse saunan muut varusteet.

Saunajakkara on osoittautunut tarpeelliseksi monessa saunassa. Kosken Metallilta saat varmasti tukevan ja laadukkaan jakkaran, joka sopii saunasi muihin elementteihin. Liikuntarajoitteiset voivat vaikkapa jättää lauteiden askelmatason pois tilauksesta ja valita sen tilalle jakkaran kolmella matalalla askelmalla. Jakkaroihin on saatavilla myös kaiteita, mikä parantaa turvallisuutta entisestään. Esteettömyys on tämän päivän juttu!

Tässä kohtaa voit myös vaipua hetkeksi unelmiin ja miettiä, minkälaiset tekstiilit uudistuneeseen saunaasi aiot hankkia: laudeliinat, pyyhkeet, saunahatut, ehkä saunatyynyt… Uusi löylykiulu ja -kauha piristävät ilmettä entisestään. Entä mikä löylytuoksu kruunaisi saunakokemuksesi?

8. Klikkaa tilauspainiketta ja odota nopeaa toimitusta.

Kosken Metalli toimittaa laudepaketit joutuisasti sinulle, halutessasi kotiovellesi asti. Runkopaketti menee pieneen tilaan ja kulkee siksi vaikka kainalossa, mutta puuosat ovat se painavampi päänvaiva. Ehkä kotiinkuljetus olisi se helpoin vaihtoehto?

9. Asenna laudepaketti.

Laudepaketin asentaminen on helppoa. Yleensä asiakkaat tekevät sen itse, vaikka toki asennuksen voi ottaa ostopalvelunakin, etenkin jos meneillään on isompi saunaremppa. Lauteissa on ruuvinreiät valmiina helpottamassa asennusta.

10. Lämmitä sauna ja nauti.

Lämmitä sauna juuri sopivaksi, ota vaikka sihisevää löylyjuomaa mukaan ja nauti täysin rinnoin uudesta, kauniista saunastasi!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Kosken Metalli kylpyhuone laudepaketit lauteet sauna saunan sisustus

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.koskenmetalli.net

Kosken Metalli Oy on perinteikäs imatralainen perheyritys, joka on perustettu jo vuonna 1969. Yritys valmistaa ruostumattomia metallituotteita kuten piipunhattuja, alumiinisia laituritikkaita, laiturinrunkoja, saunan lauteita, kääntyviä lauderunkoja, ovikatoksia, kattoturvatuotteita sekä suksien voitelu- ja säilytystelineitä.

Nykyisin naisjohtoisen Kosken Metallin kaikki tuotteet ovat oman kehitystyön tulosta ja sen myötä hyödyllisyysmallisuojattuja. Kosken Metalli on esimerkiksi kääntyvien lauderunkojen alkuperäinen kehittäjä. Tuotekehitykseen panostetaan jatkuvasti. Tuotteet valmistetaan itse kotimaisena laatutyönä, ja siksi yritykselle onkin myönnetty Avainlippu-tunnus. Siitä pidetään ylpeydellä kiinni!

Kosken Metallin tuotteita myydään verkkokaupassa sekä omissa tehtaanmyymälöissä Imatralla ja Lahdessa. Lisäksi jälleenmyyjinä ympäri Suomen toimivat rautakaupat ja rakennustarvikeliikkeet. Vesivek luottaa kattoasennuksissaan Kosken Metallin KIKKA-piipunhattuihin.

Kosken Metalli Oy
Sukkulakatu 4
55120 Imatra

www.koskenmetalli.net

myynti@koskenmetalli.net

puhelin 044 572 6044

Lue lisää: Kosken Metalli Oy