MAINOS

Laadukas koneellinen ilmanvaihto pitää kodin sisäilman raikkaana

LämmitysTalo

Ihminen tarvitsee hyvää ja raikasta sisäilmaa voidakseen hyvin. Jos ilmanvaihdossa on ongelmia, päätä särkee ja olo tuntuu nuhjuiselta. Hyvin toimiva ilmanvaihto on tärkeää myös talon rakenteiden kunnolle, koska se poistaa sisäilmasta ylimääräistä kosteutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Vallox Oy

Ihminen viettää suurimman osan ajastaan sisätiloissa hengittäen päivän aikana tuhansia litroja ilmaa. Sisäilmalla on siis suuri vaikutus ihmisen hyvinvoinnille ja terveydelle – ja päinvastoin: huono sisäilma aiheuttaa päänsärkyä ja väsymystä hiilidioksiditason noustessa liian korkeaksi. 

Kodin sisällä syntyy kosteutta muun muassa peseytymisestä sekä pyykin pesusta ja kuivatuksesta. Ruuanlaitosta aiheutuu höyryä ja käryjä. Tehokas ja toimiva ilmanvaihto huolehtii, että kosteus ja käryt pääsevät hallitusti ulos talosta.

Nykyaikainen talo rakennetaan tai remontoidaan tiiviiksi, jotta se olisi energiatehokas. Höyrysulku ja tiiviit ikkunat eivät päästä raitista ilmaa sisään tai kosteutta ulos, joten painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä.

Nykytaloihin tarvitaan laadukkaasta sisäilmasta huolehtiva koneellinen ilmanvaihto, jonka automatiikka parantaa elämänlaatua ja asumismukavuutta. Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto parantaa myös talon energiatehokkuutta lämmöntalteenoton ansiosta.

↑Tuusulan Asuntomessujen Honka Huomen -talossa on Valloxin koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. (Kuva: Vallox Oy)

Miellyttävän lämpöistä tai sopivan viileää tuloilmaa

Koneellinen ilmanvaihto vaihtaa ilmaa energiatehokkaasti, hallitusti, vedottomasti ja suodattamalla siitä ulkoilman epäpuhtaudet.

Kylmällä säällä ilmanvaihtokone huolehtii, että kodin tuloilma on mukavan lämmintä, eikä tunnu vetoisalta. Tehokas lämmöntalteenotto siirtää poistoilmasta talteen lämpöä, jolla se lämmittää tuloilmaa. Lämmöntalteenotto siis myös parantaa talon energiatehokkuutta, koska lämpö ei karkaa ulos.

Lämpimällä säällä kone ohittaa automaattisesti lämmöntalteenottokennon ja hyödyntää automaattista viileän talteenottoa, jotta asuintiloihin tuleva ilma on aina sopivan lämpöistä. Tästä on hyötyä erityisesti keväisin ja syksyisin, jolloin ulkolämpötilat vaihtelevat vuorokauden eri aikoina rajustikin.

MyVallox-ilmanvaihtokoneiden valikoimasta löytyy koneita eri kokoisiin koteihin ja erilaisiin asennuspaikkoihin, kuten tekniseen tilaan, kylpyhuoneeseen ja keittiöön.

MyVallox-ilmanvaihtokoneet ovat luotettavaa kotimaista laatua, ja niillä on Avainlippu-merkki

↑MyVallox Cloud-pilvipalvelun kautta ilmanvaihtokonetta voi ohjata etänä omasta kännykästä. (Kuva: Vallox Oy)

Helppo ohjata – vaikka etänä

Ilmanvaihtokoneen ohjaus on helppoa ja perustuu tilavalintoihin: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto.

Koneen voi kytkeä myös taloautomaation piiriin tai ohjata etänä, kun kone on rekisteröity maksuttoman MyValloxCloud-pilvipalvelun kautta.  Etäohjaus mahdollistaa myös, että tekniikan ammattilaiset voivat tarkastella ja ohjata konetta etänä käyttäjän luvalla.

Tutustu koteihin, joissa on nykyaikainen, tehokas ja helppokäyttöinen MyVallox-ilmanvaihto: hirsitalon ilmanvaihto ja paritalon ilmanvaihto.

↑Ilmanvaihtokoneen ohjaus perustuu tilavalintoihin: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto. Kotona-toiminto esimerkiksi on kodin tarpeiden mukaiseksi mitoitettu perusilmanvaihto. Asetuksia on helppo selata ja muuttaa painikkeilla. (Kuva: Vallox Oy)

Ilmanvaihtokoneen automatiikka helpottaa arkea

MyVallox-ilmanvaihtokoneet sisältävät automatiikkaa, joka edistää kodin energiatehokkuutta. Normaalista elämisestä aiheutuva kosteus poistuu ilman, että itse tarvitsee huolehtia tehostuksen aktivoinnista tai sulkemisesta esimerkiksi pyykinpesun tai ruuanlaiton aikana.

Automatiikan ansiosta ilmanvaihdon teho on aina tarpeen mukainen: Se ei toimi tehostuksella suotta, vaan asukkaiden elämänrytmiin sopivalla tavalla. Kun tehostus on tarpeen, kone tehostaa automaattisesti. Ja kun asukkaat eivät ole kotona, ilmanvaihto pienenee. 

Sisäänrakennettu kosteus- ja hiilidioksidianturi tunnistaa sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia ja nostaa ilmanvaihdon tehoa tarpeen mukaan. Asukkaan ei tarvitse miettiä asiaa sen kummemmin. 

Liika hiilidioksidin määrä ei pääse aiheuttamaan väsymystä tai päänsärkyä, koska anturit tunnistavat ilmanvaihdon tarpeet. Automatiikka varmistaa, että tehostus ei liioin unohdu päälle turhaan, mikä myös auttaa säästämään energiaa.

Automatiikkaa voi täydentää VOC-pitoisuuksia (Volatile Organic Compounds) havaitsevalla MyVallox VOC-anturilla tai MyVallox lisäkosteusanturilla

↑Asuintiloihin toimivasta ilmanvaihdosta näkyy vain MyVallox-ohjain seinällä. Asukkaat huomaavat laadukkaan ilmavaihdon ennen kaikkea siitä siitä, että kodissa on hyvä olla. (Kuva: Vallox Oy)

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiatehokas asuminen hiilidioksidianturi ilmanvaihto ilmanvaihtokoneet koneellinen ilmanvaihto kosteusanturi lisäkosteusanturi lämmöntalteenotto

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.vallox.com/

Valloxin tuottamaan korkealaatuiseen ilmanvaihtoteknologiaan on yhdistetty yksinkertainen tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys. Yritys on satsannut erityisesti ilmanvaihtolaitteidensa energiatehokkuuteen ja hiljaisuuteen. Se tarjoaa asiakkailleen myös varaosia ja laadukkaan teknisen tuen tuotteidensa koko elinkaaren ajaksi.

Vallox on valmistanut ilmanvaihtojärjestelmiä jo lähes 50 vuotta. Tehdas sijaitsee Loimaalla, ja sen yhteydessä ovat kaikki toiminnot tuotekehityksestä tekniseen tukeen.

 

Lue lisää: Vallox Oy