MAINOS

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa – kodin remontissakin

Yleinen

Remontti vaatii sitkeyttä ja aikaa tekijöiltään ja kaikilta talon asukkailta. Yhteistyö perheen sisällä on tärkeää, jotta remontti etenee miellyttävästi kaikki talon asukkaat huomioon ottaen. Remonttiin liittyy myös taloudellisia kysymyksiä, joihin voi saada vastauksia esimerkiksi lainalla. Remonttilaina kannattaa kilpailuttaa vertailemalla ei lainoja ja kerromme siitä ja lainojen vertailusta yleisesti tässä artikkelissa tarkemmin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Olipa kyseessä kylpyhuoneen korjaus, keittiön päivittäminen tai katon uudistaminen, vaatii remontti paljon pohdintaa ja suunnittelua. Siihen valitaan ammattitaitoiset tekijät, joilta pyydetään usein tarjouksia vertailua varten, mikä johtaa remontointiurakoitsijan valintaan. Valintaan vaikuttaa usein, miten hinta ja siihen sisältyvät palvelut vastaavat toisiaan.

Remontointifirmaa harvemmin muistetaan kilpailuttaa sen rahoitus, eli remonttilaina. Lainoja kannattaa ehdottomasti vertailla, koska löydät tällä tavoin helposti itsellesi sopivimman ja edullisimman lainan.

Lainojen vertailu on nopeaa ja vaivatonta, eikä se sido sinua mihinkään. Vertaa lainat Matchbankerissa, jotta saat lisää käytännön tietoa lainanvertailun etapeista.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Erilaisten lainojen vertailu on kannattavaa, sillä se säästää sinulta rahaa. Kilpailutukseen kuluu vain muutama minuutti ja saat vastaukset välittömästi, jolloin huomaat mahdollisuutesi säästää useista satasista tuhansiin euroihin. Lainojen vertailua tarjoavat sivustot räätälöivät lainatarjoukset taustatietojesi perusteella, jotta löydät sopivimmat tarjoukset juuri omiin tarpeisiisi.

Sivustoilla pyritään myös esittämään tarjoukset halutussa järjestyksessä esimerkiksi edullisimmasta kalliimpaan ja niiden ehdot tulee näkyä selkeästi ja ymmärrettävästi. Tämä toiminta ei siis sido sinua mihinkään, vaan sopivan lainan löytyessä voit valita haluamasi lainantarjoajan ja siirtyä kyseiselle sivustolle.

Lainatarjouksien erot

Lainatarjoukset voivat poiketa toisistaan merkittävälläkin tavalla. Lainan hinta muodostuu rahoitusyhtiön arvioinnin mukaisesti, jossa siis arvioidaan asiakkaan tilanne ja taustatiedot. Hinnoittelun perusteina painotetaan eri seikkoja rahoituslaitoksista riippuen. Yksi luotontarjoaja pitää vakaata parisuhdetta tärkeänä asiana, toinen puolestaan voi pitää omistusasuntoa suuressa arvossa lainan myöntämistä arvioidessaan.

Näitä seikkoja ei tule ottaa henkilökohtaisesti, vaan perusteet kumpuavat syvältä rahoituslaitosten toimintakulttuurista. Loppujen lopuksi et voi asiakkaana täysin tietää, millä perusteilla tarjouksen hinta lopulta syntyy.

Hintojen muodostuessa asiakasarvion mukaan, ei voi enää suoralta kädeltä sanoa, mikä pankki tarjoaa edullisinta ja kalleinta lainaa. Näin ollen lainojen kilpailutus on yksi harvoista tavoista selvittää itselleen sopivin lainantarjoaja, jolla on parhaat ehdot ja edullisin laina.

Lainaojen kilpailutus voi olla helppoa ja nopeaa

Kilpailutuksella voi olla työlään prosessin maine ja maallikko voi suhtautua siihen aikaa vievänä ja jopa hankalanakin. Viime vuosina lainojen vertailu ja kilpailutus on kuitenkin tehty asiakkaalle yhä helpommaksi. Lainojen kilpailutus onkin myös yleistynyt Suomessa viime aikoina.

Lainojen kilpailutukseen vaaditaan usein vain yksi hakemus, johon täytetään perustietoja ja henkilön elämäntilanteeseen liittyviä asioita. Hakemuksen myötä lainanhakija saa tarjoukset eri pankeilta ja rahoittajilta muutaman päivän kuluessa. Näin kuluttaja pääsee vertailemaan jopa kymmeniä eri lainantarjoajia, ja niiden ehtoja ja hintoja.

Kuva: Unsplash

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laina lainavertailu remontti remonttilaina