MAINOS

Lainojen vertailu remonttia varten

Yleinen

Kodin remontti on perheessä iso päätös, joka vaatii yhteistyön lisäksi ajallisia ja taloudellisia resursseja. Remonttia rahoitetaan tapauskohtaisesti ja rahoituslähteitä on useita. Yksi rahoitustapa on ottaa lainaa, joita tarjotaan usean lainanmyöntäjän toimesta. Lainoja kannattaa vertailla, jotta remontin rahoittamiseen löytyy sopivin laina.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Remontin rahoitukseen tarkoitettu laina kannattaa kilpailuttaa muiden lainojen tapaan yksinkertaisesta syystä: se säästää rahaa. Lainavertailun tavoitteena on löytää rahoitukseen edullisin laina, jossa otetaan huomioon kaikki remonttiin liittyvät kustannukset. Niissä otetaan huomioon myös takaisinmaksuaika ja lainan ehtojen joustavuus, joilla molemmilla on luonnollisesti merkitystä lainoja vertailtaessa.

Lainavertailusivustoja on useita, mutta suurin osa niistä toimii varsin samalla tavalla. Katso Lainaa-helposti.fi, jotta saat esimerkin siitä, miten lainoja voi vertailla.

Kilpailuttaminen kannattaa

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua remonttia suunnittelevalle työläältä prosessilta. Maallikolle voi olla hankalaa tutustua eri lainojen sääntöihin ja ehtoihin, puhumattakaan niiden vertailemisesta keskenään. Kilpailuttaminen on kuitenkin hyödyllinen teko remontin rahoituksessa, sillä silloin saat todennäköisesti parhaan lainan, joka sopii suuruudeltaan ja ehdoiltaan tarpeisiisi.

Onneksi kilpailuttaminen ja lainojen vertailu on tehty nykyään helpoksi, ja lainanhakijaa pystyy yhden hakemuksen avulla tavoittamaan kymmeniä eri lainantarjoajia summineen ja ehtoineen. Lainavertailusivustot pyrkivät antamaan vastauksensa eri lainoista selkeäsi ja ymmärrettävästi, jotta sinä lainanhakijana voit luottavaisin mielin vertailla niitä keskenään.

Lainanvertailusivustojen ominaispiirteisiin kuuluu myös sitomattomuus, eli lainojen vertailu ei velvoita eikä sido sinua itsessään mihinkään, vaan niiden tarkoitus on ainoastaan tarjota sinulle luotettavaa tietoa eri lainoista. Ne eivät siis tarjoa lainaa tahoillansa, vaan mahdollisen valinnan jälkeen, sinut ohjataan valitsemasi lainantarjoajan sivuille.

Vakuudeton remonttilaina

Vakuudeton laina on laina, jonka hinta muodostuu riskiarvion perusteella, jonka pankki on laatinut. Tämän takia korkojen selvittäminen ja vertaileminen voi olla hieman monimutkaista, vaikkakin ne ovat laskeneet korkokaton takia. Niissä on kuitenkin edelleen suuria eroja, mikä tekee kilpailuttamisen tässäkin mielessä tärkeäksi.

Vakuudettoman remonttilainan positiivisiin puoliin kuuluu joustava käyttötarkoitus, joka ilmenee käytännössä esimerkiksi siten että voit maksaa sekä työn että siihen kuuluvat tarvikkeet. Saat myös melko nopean luottopäätöksen ja laina ilmaantuu tilillesi usein jopa samana päivänä.

Huono puoli vakuudettomassa remonttilainassa on korkeampi korko vakuudelliseen verrattuna. Korot vakuudettomissa remonttilainoissa liikkuvat usein 5 % tienoilla, mutta korko riippuu yksilöllisistä tekijöistä, kuten tulotasosta.

Vakuudellisen remonttilainan vaihtoehto

Vakuudellinen remonttilaina on yleensä vakuudetonta remonttilainaa edullisempi, mutta sen hakemisessa kestää kauemmin aikaa. Kun vakuus todetaan riittäväksi, antaa pankki lainatarjouksensa. Tämän lainan voi hakea yleensä lähinnä omasta pankista, jos sinulla on vielä velkaa jäljellä asunto-osakkeesta tai kiinteistöstä. Kilpailuttaminen on siis tässä tapauksessa vaikeampaa, jos käytät vakuutena asuntoasi, jossa on vielä velkaa jäljellä.

Vakuudellisen remonttilainan hyviin puoliin kuuluu vakuudettoman lainan tavoin sen joustava käyttötarkoitus, eli voit tälläkin lainalla maksaa työn tarvikkeineen. Sen käsittely vie kuitenkin aikaa ja se on pankissa manuaalista työtä. Tämän vuoksi pankit suosivat suurempia lainoja pienempien lainatarpeiden sijaan.

Kuva: Unsplash

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laina lainavertailu remontti remonttilaina