MAINOS

LED-valaisin helposti vaihdettavalla LED-lampulla – ekologinen valinta  

Piha

Miksi hankkia kokonaan uusi valaisin, jos voi vaihtaa pelkän valolähteen? LED-valaisin vaihdettavalla LED-lampulla säästää melkoisesti vaivaa, rahaa ja ympäristöä. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Sanpek Oy

Alkuaan LED-valaisimia valmistettiin kiinteillä LED-valonlähteillä, mikä tarkoittaa, että kun lamppu palaa loppuun – vaikkakin pitkän ajan kuluessa – koko LED-valaisin täyty yleensä uusia. Syntyy turhaa jätettä, ja lisäksi uuden valaisimen asentamiseen tarvitaan aina sähköalan ammattilainen.

– Tästä aiheutuu harmia ja kustannuksia tavallisille kuluttajille mutta myös kiinteistöjen omistajille, kun huoltoyhtiöt eivät voi normaalisti vaihtaa lamppua, vaan joutuvat tilaamaan paikalle sähköasentajan, kertoo Pekka Nuutinen Sanpek Oy:stä.

Käsillä olevan energia- ja ilmastokriisien vuoksi ihan jokaisen meistä on tärkeä arvioida omia kulutustottumuksiamme. Asiaan on puututtu jo ihan EU-tasollakin. Mitä isompi kiinteistö on, sitä suurempi merkitys valinnoilla on.

Vaihdettavalle LED-valonlähteille valmistettu LED-valaisin vähentää turhaa materiaalien käyttöä. Valaisimiin on helppo päivittää ja vaihtaa tarvittaessa valonlähde uuteen ilman erikoisosaamista, Nuutinen sanoo.

Kuvateksti (jutun pääkuva yllä): Annankadulla 250 watin elohopealamput on vaihdettu roikkuvissa Y-valaisimissa Sanpek-LED-KH-80W CORN -lampuiksi 120°. Samalla poistui elohopealamppujen häiritsevä sivuhäikäisy asunnon ikkunoihin, koska LED KH 120° avauskulman valonlähteillä valo ohjautuu suoraan katuun. LED-Lampuilla saavutettiin myös 70 prosentin energiansäästö.

Loisteputkia parkkihallissa

LED-valaisin parkkihallissa

↑Yläkuvassa parkkihalli on valaistu T8 58W -loisteputkilla ja alakuvassa Sanpek LED T8 25W LED -putkilla, joilla saadaan 65 prosentin energiansäästö.

Säästää energiaa ja rahaa

Sanpekin valikoimissa on monia helposti vaihdettavien LED-valonlähteiden valaisimia.  

Led-valaisin+    Led-valonlähde

↑Suosittuun puisto- ja pihavalaisin COMET-E27:een saa helposti vaihdettavan Sanpek-LED E27 CORN 360° valonlähteen.   

Laajassa tuotevalikoimassa ovat energiatehokkaat ratkaisut ulkovalaistuksiin, teollisuus- ja logistiikkatiloihin, myymälä- ja toimistovalaistukseen, parkkihalleihin, liikuntatiloihin, kouluihin, sairaaloihin sekä muiden kiinteistöjen tiloihin.

Sanpek valmistaa valaisimia myös itse, ja esimerkiksi LED-SPV-valaisimille on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

– Vaihdettavan LED-valonlähteen LED-valaisin on aina pitkäikäinen, ja siihen voidaan päivittää erilaisia LED-valonlähteitä helposti. Valaistusta voidaan myös muuttaa vaihtamalla valon lähdettä tarpeen mukaan, Nuutinen kertoo. 

Suuren energiansäästön ja rahansäästön lisäksi LED-valaistus pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeä.

↑Sama katu valaistuna 250W E40 -elohopealampuilla ja 40W Sanpek LED-CORN-KSS E40 -lampuilla, joilla saadaan 85 prosentin energiansäästö.

LED-valonlähde elohopealampun tilalle

Sanpekin valikoimassa on paljon LED-lamppuja, jotka voidaan helposti asentaa suoraan vanhojen elohopealamppujen tilalle. LED-valonlähteissä on paljon etuja verrattuna muihin lamppuihin, kuten merkittävät säästöt energiankulutuksessa.

Esimerkiksi suuritehoisten purkauslamppujen, kuten 50–400 watin elohopealamput, voi korvata Sanpek LED CORN -lampuilla, jolla energiaa säästyy jopa 80 prosenttia ja lamppuihin saatavia pika-asennettavia liiketunnistimia hyödyntäen jopa yli 90 prosenttia. Laajassa valikoimassa on kaikkiin valaisimiin sopivin vaihtoehto oikealla avauskulmalla.

– Valikoimassamme on myös kaikkien pistokekantaisten lamppujen korvaavat LED-lamput sekä loisteputkien korvaavat T8 ja T5 LED -valoputket, Nuutinen sanoo.

Loisteputket ja PL-energiansäästölamput poistuvat kokonaan markkinoilta vuonna 2023

Vaikka elohopea on yksi vaarallisimmista ympäristömyrkyistä, sen käyttö on ollut sallittua tietyissä valonlähteissä, kuten T8- ja T5-loisteputkissa ja PL-energiansäästö lampuissa. Vuonna 2023 tilanteeseen on kuitenkin tulossa suuri muutos.

Euroopan Unionin alueella elohopean käytöstä on luovuttu asteittain vuodesta 2006 lähtien, ja sen käyttöä on rajoitettu RoHS-direktiivillä ja ekosuunnitteluasetuksella. Nyt Euroopan komissio on päättänyt vauhdittaa elohopeaa sisältävien valonlähteiden poistamista käytöstä, mikä tarkoittaa käytännössä kaikkien loisteputkien ja PL-energiasäästölamppujen katoamista markkinoilta kokonaan jo ensi vuonna.

Sanpekin valikoimissa on korvaavat LED-lamput kaikkien loisteputkien ja PL-energiasäästölamppujen korvaamiseksi suurella energiansäästöllä ja ympäristöystävällisesti.

 

Lue myös: LED-lamput tuovat säästöjä sisällä ja ulkona

Monikäyttöinen LED säästää energiaa, syttyy heti ja kestää pitkään

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

led-lamppu led-valaisin led-valonlähde Sanpek

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.sanpek.fi/

Sanpek tarjoaa asiakkailleen markkinoiden parhaat, kustannustehokkaimmat ja pitkäikäiset LED-valaistusratkaisut parhaalla valoteholla ja suurimmalla energiansäästöllä. Yrityksen palvelut kattavaa kaikki valonlähdetoimitukset ja -hankinnat asiakkaiden tarpeisiin, ja ne tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. 

Sanpek tekee nykyisten kohteiden valonlähdekartoitukset ja tuottaa kattavat raportit, jotka sisältävät muun muassa energiansäästölaskelmat, LED- valonlähdesuositukset ja hankintainvestoinnin takaisinmaksuaikalaskelmat. Toteutukset yritys tarjoaa asiakkaan toivomusten mukaan joko valonlähdetoimituksina tai avaimet käteen -asennettuna.

Sanpek tekee asiakkaan kohteeseen valaistussuunnitelmat valomäärälaskelmineen vankalla ammattitaidolla ja asiakkaan toivomusten mukaisesti. Konsultointipalvelu sisältää myös LED-valonlähdeteknologian ja LED-valonlähteen valintakoulutuspalvelut.

Sanpekin verkkokauppa: LED lamppuja – Sanpek Oy (sanpekled.fi)

Lue lisää: Sanpek Oy