MAINOS

Liesituuletin poistaa käryt ja viimeistelee keittiön tyylin

Keittiö

Liesituulettimen tehtävä on poistaa käryjä ja kosteutta. Useimman toive on, että liesituuletin toimii hiljaisesti. Erilaisiin keittiöihin on valittavissa erimuotoisia ja -värisiä liesituulettimia, esimerkiksi seinämalli, saarekemalli ja kaapistoon integroitava malli.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Lapetek

Lapetek-liesituuletinmalliston ennestäänkin hyvää kärynkeräystä on tehostettu lisäämällä imutehoa. Uusi moottori on aiempaa tehokkaampi, mikä parantaa laitteiden kestävyyttä ja energiatehokkuutta. Lisäksi Lapetekin liesituuletin ovat aiempaa hiljaisempia.

Liesituulettimissa tekniset ominaisuudet ovat olennaisia, mutta yleensä myös ulkonäkö ratkaisee – liesituuletin näkyvällä paikalla vangitsee katseen.

Jokaiseen keittiöön tarvitaan juuri sopiva malli, koska keittiöt ovat erilaisia ja tuulettimien paikat vaihtelevat. Yksi tarvitsee seinämallin ja toinen saarekemallin. Kolmas haluaa pitää kaapistorivin ehyenä integroimalla tuulettimen kalusteisiin.

↑Lapetekin liesituuletinmallien design on viety yhä tyylikkäämpään suuntaan, ja niihin on lisätty uusia värejä, kuten rst, musta ja valkoinen. Asennuksen helpottamiseksi liesituulettimien mukana tulee helpposäätöinen asennuslista.

Riittävästi työvaloa ja pestävä aktiivihiilisuodatin

Liesituulettimien valoteho on entistä parempi: liesituuletin langettaa liedelle tasaisen valon, joka on jopa kaksinkertainen entiseen verrattuna. Valoja voi himmentää kolmiportaisesti, mikäli joskus vähäisempikin valo riittää.

Kaikkiin malleihin on saatavilla lisävarusteena ekologinen pestävä ja pitkäikäinen Long-Life-aktiivihiilisuodatin. Sen ansiosta puhdistettu ilma voidaan palauttaa huonetilaan silloin, kun laitetta ei kytketä poistohormiin.

Liesituulettimiin on myös saatavilla jatkohormit kupujen väreissä, eli rst, valkoinen ja musta.

 

↑Lapetekin liesituulettimissa on miellyttävät Soft Touch -kytkimet taustavaloilla.

Huippuimurin ohjaukseen tarkoitetut kuvut

Huippuimurilla ohjataan liesikuvun ulkopuolella, useimmiten katolla, olevaa tuuletinmoottoria.

Lapetekin huippuimuriohjaukseen tarkoitetut liesikuvut vastaavat muotoilultaan täysin moottorimallisia Jona Slim -liesituulettimia. Huippuimuria ohjaavat liesituulettimet ovat saatavilla perinteisten ruostumattoman teräksen ja valkoisen lisäksi modernin mustana versiona. Leveydet ovat 60 ja 90 senttimetriä.

Huippuimuria ohjaava moottori voi olla tarkoitettu

  • keittiön käryjen poistoon: X1-malli
  • sekä keittiön käryjen poistoon että kosteiden tilojen ilmanvaihtoon: X2-malli
  • taloyhtiössä yhteiseksi ilmanvaihtokojeeksi kaikille asunnoille: liesikuvulla ei varsinaisesti ohjata moottoria vaan ainoastaan sitä, onko imu päällä vai poissa: X3-malli

Huippuimuriohjaimilla säädetään huippuimurin tehoa, mutta maksimi-imutehon ratkaisee aina ohjattavan huippuimurin teho.

Huippuimureiden ohjaustapoja on kaksi erilaista: AC-mallilla ohjataan perinteisiä AC-moottorilla varustettuja huippuimureita, kun taas EC-mallilla ohjataan energiatehokkaita EC-moottorilla varustettuja huippuimureita.

Ohjaus on suunniteltu sopimaan yhteen Vilpen 230V/50Hz, 1-vaiheisella AC/EC moottorilla varustetun huippuimurin kanssa, tai teknisesti vastaavan tyyppisen huippuimurin kanssa. Laitteiden yhteensopivuus tulee aina varmistaa huippuimurin valmistajalta. LTO-kojeita ei voi ohjata Jona Slim – ohjainkuvusta.

Seinälle asennettavat liesituulettimet omalla moottorillaan

 Musta liesituuletin keittiössä 

Jona Slim -mallissa on 60 ja 90 senttimetriset laitteet, joiden ajaton ilme sopii sekä moderniin että perinteiseen keittiöön. Slim-muotoilun viimeisteltyä linjakasta ilmettä korostaa etupaneelin ja hormin yhtenäinen kapeampi muotoilu. Säädettävä ajastintoiminto takaa viimeistenkin käryjen poistumisen huonetilasta, kun ruuanlaitto on lopetettu.

 

Texaline on 60 senttiä leveä maalaishenkinen malli, joka sointuu kauniisti modernien sileiden keittiöovien kumppaniksi mutta myös perinteisen kehysoven seuraksi. Aktiivihiilisuodattimeksi voi valita kertakäyttöisen vaihdettavan suodattimen tai ekologisemman pestävän ja uudelleen aktivoitavan Long Life -suodattimen.

Uudistunut suosikkimalli jokaiseen keittiöön

Jona Slimin 90-senttiä leveä malli sopii kauniisti suomalaisiin skandinaavisiin keittiöihin. Ajaton muotoilu mahdollistaa mallin yhdistämisen perinteisten ja modernien keittiökaappien rinnalle. Kestosuosikki valkoinen väri tuo raikkautta keittiöön, ja muina vaihtoehtoina on aina tyylikkäät ruostumaton teräs ja musta.

Saarekkeen imutehoiset kruunut

Lapetek Apollo-V on ajattoman elegantti musta liesituuletin, jonka ennestäänkin hyvää imutehoa on lisätty. Uudelleen muotoiltu imualue kiertää koko alaosan. Perimetrinen imutekniikka yhdessä tehokkaamman imutehon kanssa kerää tehokkaasti käryt huoneilmasta.

Jona Slim-V on kaunis 90-senttinen saarekemalli. Tuulettimen mukaan on myös lisätty ohjainpelti, jonka avulla ilma palautuu aktiivihiilikäytössä miellyttävästi huoneilmaan. Jatkohormin avulla Jona Slim-V voidaan asentaa jopa kolmen metrin korkuiseen tilaan. 

Kaapistoon piiloutuvat käryn poistajat

Piilossa oleva liesituuletin

Kaapistoon integroitava malli Free 54 on huomaamaton, ja sen ansiosta kaapistorivi säilyy kokonaisena. Ruuanlaitosta syntyvien käryjen poistumista jouduttaa tuulettimen imualueen ulottuminen etureunaan saakka. Huomaamaton ohjauspaneeli tulee viistosti alas kaapiston sisältä, joten valaistujen Soft Touch -painikkeita voi käyttää kumartumatta kaapin alle. Led-valaisimet valaisevat kokkausta tehokkaasti, ja ne voi himmentää ruuanlaiton jälkeen ruokailuhetkeen sopivaksi. 

Valkoinen kaappi ja liesituuletin

Kevään uutuus, kalusteisiin asennettava Lapetek Trekk on hienovaraisen huomaamaton liesituuletin, josta jää näkyville ainoastaan tyylikäs ulosvedettävä lippa. Trekk-mallia saa mustana ja valkoisena sekä 50 että 60 senttimetriä leveisiin kaappeihin. Uutuutena on rst-lipallinen malli joko valkoisella tai mustalla rungolla. Se sopii täydellisesti keittiöihin, joissa on käytetty muita ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kodinkoneita. Trekk-malleissa käytetään astianpesukoneessa pestäviä metallirasvasuodattimia, jotka poistavat tehokkaasti rasvan ja käryt.

Lue myös: Keittiöhana kuin taideteos mutta myös vedensäästäjä

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

integroitava liesituuletin Lapetek-liesituuletimallisto Lapetek-liesituulettimet liesituuletin liesituulettimet saareke liesituuletin

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.lapetek.fi/

Lapetek on vuonna 1982 perustettu suomalainen perheyritys, jonka mallisto sisältää kattavan valikoiman erilaisia keittiötuotteita: hanoja, altaita, liesikupuja ja tuulettimia sekä jätteidenlajittelumekanismeja – siis tuotteita, jotka parantavat ja helpottavat kotien arkea.

Kaikki oman mallistomme tuotteet on suunniteltu Suomessa kylmän ilmanalan ja pohjoiseurooppalaisen rakentamisen erityistarpeet huomioiden.

Suomalaisena perheyrityksenä vastuullisuus on kiinteä osa arvomaailmaamme. Vuodesta 2006 lähtien olemme toimineet ISO 14001 ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti. Olemme ylpeitä juuristamme ja tiedostamme kuinka tärkeää on taata tuleville sukupolville mahdollisuus hyvään elämä.

Altaamme löytyvät nyt Joutsenmerkki-tietokannasta. Joutsenmerkittyihin rakennuskohteisiin valitaan Joutsenmerkittyjä tuotteita tai Joutsenmerkki tietokantaan liitettyjä tuotteita, jotka mm. eivät saa sisältää nanopartikkeleita.

Lue lisää: Lapetek